ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 11-05-2010 19:19:38

rimano
elproger
Iz: Tuzla
Registrovan: 14-05-2009
Komentari: 155

ABS fault na P307

Pozdrav svima, u poslijednje vrijeme pali mi se upozorenje  i pise da ABS/ESP ne funkcionise a na tabli mi svijetli ona ESP lampica. Ranije mi se to desavalo mozda dva puta u mjesecu max, a sada svaki put kada upalim auto.
Bio sam u servisu ranije zbog toga ali kada se to upozorenje rjedje javljalo. Dva puta je radjena dijagnostika i nije bilo gresaka. kontrolisan je taj abs sistem preko dijagnostike i sve je bilo ok. Takodje neki prekidac na pedali je kontrolisan. Na kraju su mi rekli da je sve ok, iako u stvari nije bilo ok.

Upozorenje se pali u slijedecoj situaciji. Upalim, vozim, kocim, do tada je ok i cim popustim kocnicu upali se.
Isto se desava i kada upalim auto, stojim u mjestu i pustim kocnicu. Znaci nakon svakog prvog pustanja kocnice.

Ono sto je bitno je da i ABS i ESP rade. Tockovi ne blokiraju prilikom naglog kocenja a ESP ispravlja auto ako ga zabacim u voznji sa rucnom kocnicom.

Cuo sam da su pezo vozila imala dosta problemam sa vodom na kontaktima od racunara ABS-a, moze li to biti uzrok?
Imali neko neku ideju sta bi moglo biti.

#2 11-05-2010 21:04:59

launch
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 10-12-2009
Komentari: 415
Website

Re: ABS fault na P307

Prekidac kocnice, obrati paznju u parametrima. Da su senzori i bilo sta sto je vezano za ocitavanje brzine palilo bite se u voznji, a obzirom da ti se i u mestu pali kada i netreba da se aktivira bilo sta sto je vezano za ABS ili ESP (motor itd...) tebi upali gresku. Znaci jedini moguci problemi su:
1. Prekidac kocnice (Instalacija ili sam prekidac)
2. Pogresno stavljena jacina sijalice (ukoliko si menjao sijalicu skoro prvo pogledaj to)

Zastitimo decu u saobracaju

#3 12-05-2010 00:07:42

rimano
elproger

Sijalice nisam mijenjao, prekidac mi je ranije kontrolisan i valja je bio ok, moguce da je sada riknuo.
Da li taj prekidac prekida ili otvara strujni krug tek kada se pedala vrati u pocetni polozaj, jer primjetio sam da mi se upozorenje javi cim pocnem popustati kocnicu a ne kad je pustim skroz.

Cudno mi je sto mi i ABS i ESP rade a dobijam to upozorenje (al dobro je da rade).

#4 12-05-2010 04:40:08

superbet
elproger
Registrovan: 16-01-2010
Komentari: 37

rimano napisao:

Pozdrav svima, u poslijednje vrijeme pali mi se upozorenje  i pise da ABS/ESP ne funkcionise a na tabli mi svijetli ona ESP lampica.

Kod mene se dogaða isto, ali u vožnji! Zapravo upalila mi se ta lampica i upozorenje dva puta u zadnjih 5 dana, ali bi se uglavnom nakon ponovnog paljenja automobila lampica ugasila! Zašto se lampica upalila ne znam! Uglavnom jednom je bilo u normalnoj vožnji od oko 80 km/h, a drugi puta u laganom punom motanju toèkova! Evo dva-tri dana se ne pali, i još nisam išao na dijagnostiku! Imao sam i ranije sluèajeve da se palila ta lampica, ali nikada do sada u vožnji! Uglavnom svaki puta se ta lampica ugasila! Pretpostavljam da bi ESP lampica stalno svijetlila da je u pitanju nekakav trajni kvar!

#5 12-05-2010 09:09:55

rimano
elproger

I kod mene je tako pocelo a sada non stop se pali i resetuje se nakon gasenja motora.

#6 12-05-2010 11:25:10

launch
elproger
Website

Prekidac mozes da ispitas i sa obicnim unimerom ukoliko niste obratili paznju u parametrima. Kod njega je dupli prekidac koji radi sa suprotnim polozajima. 2+2
Meri izmedju 1i2, 3i4 treba da suprotno rade odnosno kada jedni imaju kratak spoj drugi je otvoreno kolo, kada pretisnes prekidac onda ide kontra onaj sto je imao kratak spoj sada je otvoreno kolo, otvoreno u kratak spoj.
Ukoliko su sve sijalice ispravne nevidim drugu mogucnost kao gresku sem prekidaca.

Zastitimo decu u saobracaju

#7 12-05-2010 22:15:57

rimano
elproger

Hvala launch, svaka ti dala.
Danas sam se zavirio da vidim te prekidace. Kod mene su dva prekidaca sa normalno otvorenim i normalno zatvorenim kontaktima
Prvo sto sam primjetio da je jedan od njih uguran samo do pola, pa je pedala samo pipala onaj jezicak prekidaca. Nema sanse da sam ja to mogao nogom slucajno iscupati, pretpostavljam da ga nisu dobro uglavili kad su kontrolisali prekidace.
Uglavnom ovaj normalno zatvoreni nije nikada spajao kontakte. Rastavio sam ga i kontakti su mu izgorili, napravio sam nekako da drzi dok nekupim novi.
Uglavnom sada nema greske big_smile

#8 14-05-2010 02:02:13

launch
elproger
Website

Ziv bio velik porastao.
Drago mi je da si resio problem.
Pozdrav