Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
molio bih ako netko ima volje da pojasni "pojam" iber turaža... trazio sam na googlu ali nista zanimljivo nisam nasao. hvala
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
Iber turaza podrazumijeva rad motora u visim obrtajima od onih koji se smatraju dozvoljenim za odredjenu vrstu motora, prostije receno obrtaji u crvenom ili iznad njega. E sad...kako sve motor moze doci u crveno i iznad njega postoji vise nacina ali je takav rezim rada motora uglavno poguban za sam motor. Postoje automobili koji u mem. biljeze svaki put kad se motor zavrti u "crvenom".
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
hvala, nasao sam i na netu nesto pa malo studiram
hvala, nasao sam i na netu nesto pa malo studiram
Ti si sam svoj majstor ili ? Malo me èudi da to neznaš a baviš se popravcima auta !
Zadnja izmjena od predingli (13-05-2010 22:37:33)
Ne pitaj me ono što ne znam !
tek sam pocetnik, imam 19godina i godinu i pol radnog iskustva... ...i veliku volju!
Unda nisi bio kod pravog majstora na praksi ak te to nije nauèio...ok, pitaj kaj te bude zanimalo
ma bolje da neznas, na praksi sam radio samo alansere i alternatore, tek sada kad sam poceo radit kod pravog majstora susreo sam se sa generalkama, mjenjacima, dijagnostici...
neka proba voziti golfa jedinicu ili dvojku po ljeti na +40 sa jako losim motorom i da mu je iberlauf spojen kak treba pa ce vidjeti kaj je iber turaza...:))
neka proba voziti golfa jedinicu ili dvojku po ljeti na +40 sa jako losim motorom i da mu je iberlauf spojen kak treba pa ce vidjeti kaj je iber turaza...:))
Tako je edo, kad on ode u iberturažu to mjenja 1000 rjeèi...
jesam, dvojku 1.8 16V GTi KR
ja sam vidio kad je covijek stao na autoputu i pobjego iz auta van a on je radio dok se nije motor doslovce rastopio....
hahahahaha pa jel se ne moze ubacit u 4. kocnica i pustit kvacilo... mora se ugasit
moze se tako ugasiti ako se covijek toga sijeti a obicno ga proba ugasiti na kljuc a auto i dalje radi....i radi....i radi sve dok ima ulja u motoru i vuce ga na usisnu granu u motor i sve ne izgori
hahahahaha pa jel se ne moze ubacit u 4. kocnica i pustit kvacilo... mora se ugasit
probaj pa javi jel si uspio
i nakon toga generalka
hrvoje5000 napisao:hahahahaha pa jel se ne moze ubacit u 4. kocnica i pustit kvacilo... mora se ugasit
probaj pa javi jel si uspio
ocu odma ujutro kad dodjem u radionu, i to prvog tdi-a koji dodje
nakon iber ture pucaju klipovi, krivi klipnjace, a moze se videti i koji klip na haubi
jednom recju milina za majstore
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
hhahahhaha dobar prijedlog samo recite kako da ga ugasi. hehehe
To me podsjeti na:
• Juri Mujo na motoru kroz selo i urla:
- Ima l' ko vaki` kawasaki !!??
Sede ljudi okolo, piju kafu, niko se ne odaziva. Posle 5 minuta ponovo nalece Mujo brzinom od 160 na sat i vice:
- Ima l' ko vaki` kawasaki !!??
Ljudi i dalje nista. I tako svaki dan, po ceo dan, Mujo jurca i vièe to. Seljanima se nakon 3 dana vise to smuèilo, i jednom jedan dovikne:
- Eto imam ja, šta hoæeš?!
- A gdje se ovo, bolan, gassiiiiiiii........!!?
Zadnja izmjena od d@do (14-05-2010 14:02:40)
dobar dobar, meni neki dan pasat 2003 ode u iber radi turbine a automatik, ugasih ga na kljuc i ugasi se posle 7,8 sekudni, sreca prava
dobar dobar, meni neki dan pasat 2003 ode u iber radi turbine a automatik, ugasih ga na kljuc i ugasi se posle 7,8 sekudni, sreca prava
sreca pa ima klapnu inace bi se sam ugasio malo kasnije Bar ne bi morao turbo remontovati
When you have everyting under control, youre not fast enough!