Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postoji li moguænost da se na postojeæi ABS nadogradi ESP? Što bi trebalo mijenjati? Da li bi ulaženje u to imalo opravdanje u poveæanju sigurnosti upravljanja vozila?
drugi abs + senzor nagibnih uglova+ instalacija+ kodiranje i mislim nista vise
Našao sam rusku stranicu na kojoj se objašnjava kako nadograditi esp na astru gtc (astra-h.ru)! Tu spominju,ako sam shvatio po googl prevodu,promjenu gl.koèionog culindra i kontrolne jedinice na kojoj je i esp uz abs! I to je kao to! Nema senzora uglova (tražio na ETC 4)! Sada jel isto za Zafiru ne znam,ako je tko radio,volio bih saznati! Kontrolnu jedinicu sa ESP-om imam!Hvala!
Kolega mislim da ces samo izgubiti puno vremena i para, sanse da to uradis kako treba su jako male...osim toga mislim da to i nije toliko bitno da bi se covjek toliko angazirao oko toga.
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
lose si potkovan sa uglovima........................
Pa lakše je promijeniti auto nego ovo radit
Ali zadovoljstvo uraðenim...neprocjenjivo!
nekapiras, senzor nagibnih uglova mora da ima i oni ili on su uvek van abs-esp centrale i to se gleda da bude obicno ispod volana
Kapiram ja za èega on služi i da treba biti! Ali sam mislio da isti veæ postoji u sklopu ABS-a, i da on suraðuje sa senzorima na glavèinama kotaèa! Sada mislim,ne znam, u fazi sam istraživanja! Sad neki mogu pisati u stilu:što æe ti, zašto, ne može se, može se ali...No. može se pitati; što æe mi auto,zašto opel, zašto zafira, zašto ta boja, zašto mp3 radio kad valja i samo radio. To je moj auto i ako nešto mogu uraditi da bude bolje ili mi se èini da æe biti bolje zašto ne. Osim toga tako uèim o autu! Ako i ne uradim pokupio sam neke informacije koje mi mogu valjati! Najlakše je kupiti gotovo ili dati Vama pravim majstorima! Ali nedam! Hoæu probati pa makar sam pao pa se sam i ubio!
nekapiras, senzor nagibnih uglova mora da ima i oni ili on su uvek van abs-esp centrale i to se gleda da bude obicno ispod volana
ja ne razumijem ovog naseg kolegu sta ce racunati uglove na ovoj zafiri, hehe mislim da bi bilo bolje da se ne upusta u ESP, jer da nikog ne uvrijedim on nezna princip rada ESP-a.
Samo napred kolega.pozz
MN026 napisao:nekapiras, senzor nagibnih uglova mora da ima i oni ili on su uvek van abs-esp centrale i to se gleda da bude obicno ispod volana
ja ne razumijem ovog naseg kolegu sta ce racunati uglove na ovoj zafiri, hehe mislim da bi bilo bolje da se ne upusta u ESP, jer da nikog ne uvrijedim on nezna princip rada ESP-a.
Ajde pajdo eli, objasni pa me razveseli! Povodim se za uputstvom na astra-h.ru pa pogledajte! A da je i meni jasno ne bih bio na forumu! Naravno da æu sve pripremiti i materijalno i u glavi i tek onda, možða, raskopavati! Ne znati nije sramota ali ne htjeti saznati-to veæ ide u mane!
To drug samo slušaj nas a udri po svom
Kapiram ja za èega on služi i da treba biti! Ali sam mislio da isti veæ postoji u sklopu ABS-a, i da on suraðuje sa senzorima na glavèinama kotaèa! Sada mislim,ne znam, u fazi sam istraživanja! Sad neki mogu pisati u stilu:što æe ti, zašto, ne može se, može se ali...No. može se pitati; što æe mi auto,zašto opel, zašto zafira, zašto ta boja, zašto mp3 radio kad valja i samo radio. To je moj auto i ako nešto mogu uraditi da bude bolje ili mi se èini da æe biti bolje zašto ne. Osim toga tako uèim o autu! Ako i ne uradim pokupio sam neke informacije koje mi mogu valjati! Najlakše je kupiti gotovo ili dati Vama pravim majstorima! Ali nedam! Hoæu probati pa makar sam pao pa se sam i ubio!