Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Skoro sam kupio pezoa 307 2.0hdi 110ks 2002god. Posto je auto bez servisne knjizice a vlasnik kaze da je pre jedno 5/6 hiljada radio veliki servis imali ikakve sanse da se to provjeri.Da li na primjer moze da se ustanovi dijagnostikom.I naravno vozio sam ga na dijanostiku i majstor je rekao da ne pokazuje ni jednu gresku.Ustvari sta dijagnostikom se moze sve utvrditi moze li se na primjer utvrditi kompresija motora itd...
komp.dijagnostikom se nemoze vidjet dali je radjen veliuki servis jedino ako je radjen u ovlastenom servisu ili pregledom komponenti dali su mjenjane ili da kaze gdje radio ser. pa da pitas
ni kompresija se nemoze utvrdit komp.dijagnostikom
ne vjeruj nikome na rijec ako je radjen veliki servis trebao bi imati bili kakav racun za dijelove i rad, ja sam se dosada naradio takvih auta gdje prodavci kazu sve uradjeno a ono nako par hiljada km belaj.
odradi servis i ne pitaj mnogo procices jeftinije veruj mi,ja to uvek uradim kad kupim auto i znam na cemu sam
Svima kojim radim avte i kupuju drugi avti, a da nisu 100 posto sigurni da je odraðen veliki servis, priporuèim da se veliki servis odradi. Ko¹ta manje nego popravak.
ti mozes da skines zastitnu plastiku i da vidis dali remen ima kakvi ostecenja ali zamjena je najbolja najmanje boli pozzzdrav