Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
dopeljan mi je sprinter 208 obicni nije cdi i moram mu mjenjati lamelu.....pa me zanima ima li kakva caka mozda kod skidanja getribe jer nisam to nikad radio na takvom vozilu pa da se pripremim ako ima kakva caka ili je to ono samo par serafa i nosac i getriba je dolje...
hvala...
nema cake ,dole menjac i zamena, a moze i na dizalici,kako te je volja,stari opeli su zakon po tom pitanju.
best regards!
Edo, 23 minute posla za skinuti, možda i brže, nisam u zadnje vrijeme mjeril , kuplung cilindar skini, nemoj lajtung skidati veæ cjeli cilindar nemaš kasnije brige oko odzraèivanja !
Zadnja izmjena od predingli (22-03-2010 23:33:57)
Ne pitaj me ono što ne znam !
nikad ni na jednom autu ne skidam lajtung....uvijek skidam cijeli cilindar.....
ja znam da samo nas dvoje na Bmw 324 Td skidali getribu za 30 min...a tu mi se cini da ima vise mjesta,znaci mora ici brze dolje...
Ma ide i brže, sram me napisati tu za kolko skidam, bude neko proèital pa mi budu cijenu izbijali
ha ha ha......ja cu biti sretan ako je za sat dolje posto ju prvi puta skidam i ko zna kakvi su serafi na kardanu.....kaj mi preporucijes ciji set kuplunga da metnem i mozes li mi okvirno rec kolko kosa set da se znam sutra pripremit kad odem u ducan jer se nisam danas stigao raspitati..
LUK su se pokazali dosta dobri, mada da staviš i Sachs ili Valeo nisi pogrješio, a za iznose ne smijemo pisati da nas Acom ne kartonira, ali da ti kažem, u prosjeku ko svaki drugi kuplung set.
Nemaš brige sa šarafima na kardanu, najveæa briga ti je ruèica mjenjaèa ali ako nemaš izvlakaè odgovarajuæi uzmi pajser ili kakvu polugu i udari èekiæem odozdola po pajseru a drugi nek odozgora samo drži ruèicu napetu, leti odmah van ruèica
kaj je ta rucica samo nabita u getribu kad se vadi van sa pajserom ili se mora prije nekaj odserafiti na njoj?
Šaraf odozgora na mjenjaèu, konus ju drži
ok hvala ti.....
jel to jedina caka ili postoji jos koji konus za koji neznam a trebao bi znati...??
Ne nema više ništa, a motor ne trebaš niti podmetnuti sa nièim kad vadiš, nemre nikam se nagnuti, auspuh ga drži,
odlicno......
po svemu ovome nebi se trebao manuciti sa ovom getribom.......nije ko recimo na sabbu 9-5 turbo....:)
Malo, malooooooo lakše, ne puno . nisam skidal na sabu ali recimo da mislim da je lakše
bolje da nisi skidao na sabu....cjieli most dole,motor se mora odozgora primiti jer su nosaci na mostu i tekar onda getriba van...kad se to sve napravi onda getriba ide lagano van ali pripreme za to su ubi boze.....a set za njega kosta recimo ko za 3 do 4 obicna auta.....:)
na ovom sprinteru nije bila lamela u pitanju nego se raspao plivajuci zamasnjak.....federa je bilo po cjelom zvonu od getribe a cijena novog zamasnjaka je zanimljiva.....vlasniku se uopce nije svidjala....:)
kak je lagano skinuti tu getribu radio bi to svaki dan jednu....:)
A jel ? Rekel sam ti da ne smijem napisati za kolko vremena skidam getribu , mada i motor je brzo vani, a kaj, zamašnjak košta kolko i za svaki drugi auto, mada ja sam do sada samo 2 mjenjal od 30 i nešto kolko imam sprintera ili sam imao na održavanju
poštovanje društvo zanima me ,dali je netko imao problema sa podešavanjem japanskog šešira na sprinteru
Ne, misliš na onoga na cdi samopodešavajuæeg, jednom sam posudil taj alat ali neznam u èemu je caka, sa njim ili bez njega mi isto bilo !
Zadnja izmjena od predingli (27-03-2010 22:34:08)
ja sam je pomoæu ruæne preše imaju neki zubiæi ,morao sam novi japanac skidati dolje jer mi je pedala bila nisko
Iskreno da ti kažem, èuo sam da ima na BMW-ima problema kod postavljanja kuplunga ali nisam imao problema, sa novim setom sam dobil alat, a na mercedesima nikad nisam imao problema ( a ne znaèi da neæu ), èiji je bio novi set s kojim si imal problema ?
Joj sto je mene nekad taj bmw obelajio,a sa meckom nisam imao problema.Mecka je zakon
ma ništa lakše u 208 d promjenit lamelu za cca40 minuta gotov posao najgore je skinuti ruèicu mjenjaæa potisna korpa ti se steže 25 njm a valjalo bi da imaš spojnièku da centriraš lamelu jer lakše staviš mjenjaè
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka