Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
neispravan mi je mjerac nivoa goriva...non stop gori crvena lampica...kazaljka ne mrda i kad naspem pun rezervoar...a kompijuter signalizira da nema goriva u autu...radi se o peguet 307 hdi...2002 godina 80 kw
pa bih vas zamolio...ako znate...u cemu je kvar..i sta bih trebao uraditi...
pozdrav...amir
Pa mislim da bi trebao posjetiti majstora!
da odes kod autoelektricara
Otvori zadnja desna vrata, digni donji deo zadnjeg sedišta, skini crni poklopac, skini konektor koji ide na pumpu(plovak), saèekaj 2-5 minuta, spoj konektor, vrati sve na svoje mesto i probaj. Meni se to dešava na svakih oko 6 meseci, to odradim i vozim. Nadam se da æeš uspeti. Pozdrav...
Zadnja izmjena od zole72 (31-05-2010 21:47:53)
imam peugeot 307 sw hdi 1,6 2004 god.svakih 3-4 mjeseca moram mijenjati sijalice pozicije pozadi i prednje h7 sijalice.auto imam dvije god.ako neko zna neki savjet...hvala!
Pa kupi kvalitetnije sijalice
Pirke
kad su h7 u pitanju onda nemožeš bit miran dugo vremena ni sa naj kvalitetnijom. A to što ti pregaraju zadnje pozicije se tješi se jer da si kupio golfa 4 mjenjao bi ih svaki tjedan.
Gledao sam neka poredjenja razlicitih marki sijalica i u prosjeku sijalice traju po 150h, pa vi racunate koliko je to mijeseci, mada mi ti djeluje presmjesno malo
Nema tih sijalica koje traju vjecno, treba uzimati razlicite, brendiranu marku, pa dok se neka ne pokaze! Sve je to od slucaja do slucaja al svaki mjesec ih mjenjati je previse, sto jest jest ....
zole 72...hvala na savjetu...uradio sam sve...skinuo konektor..cekao pola sata...vratio sve na svoje mjesto...i opet ista stvar..pun rezervoar..a kazaljka pokazuje rezervu..i gori zuta lampica na mjeracu...bio sam kod par auto elektricara...i niko nemoze da nade sta je u pitanju...prikljucili ga na interfejs...kaze da je tamo sve u redu...
neznam sta vise da radim...pozdrav
Probaj da izvadis plovak iz rezervoara. Meni se na jednom automobilu desilo da je spao onaj plovak sa zice koji pluta po povrsini rezervoara, tako da je uvjek pokazivalo da nema goriva.
pa probaj izvadit plovak vani pa ponovo spoji ðek na plovak dok je vani dajn kontakt pa vidi dali ce doc do promjene kad pomjeras zicu na gore
a ujedvo mozes ocistiti inaj potenciometar koji salje signal o kolicini goriva
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka