Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Dakle, ubi se kolega, prepipao je i ispitao ABS kompletan jer kaze da na ovoj mazdi km ide sa senzora ABS sa svih tockova ??
Tabla ne pokazuje predjene km, obrtaji ne rade, temp takodje..ne moze se dijagnostikom u motorni ni u tablu, u ostalo moze.
ee je L56R iscitao sam ga kao 93C56 mada u Nyo kazu da je 93C66?? a svugde po netu da je 93C56...
Ima li ko siguran damp da promenim??? Da li su ovde kljucevi u tabli??? Interesuje me zbog swapa jer kad kalkulises km i x8 i x16 pokazu istu km!!!
Ne mogu da budem siguran da li je ko skidao eeprom, ali....eeprom nije bas najcentriraniji na poziciji, lem je suv i beo!!! nema ostataka fluksa...ipak mi je sumnjiv..odozdo su imale 4tackice onog lepka koji se stavlja pre letovanja u kadi u fabrici a opet sam ga olako skinuo..ne znam stvarno..mooozda deluje kao da je neko gore na granici (oni sto rade po kamionima) skinuo i vratio bez fluksa i letovanja..samo duvaljkom..nisam pametan!!!!
probacu sutra da saznam jos koju korisnu info..recimo..u kom momentu se ovo javilo, da li je dizana km na granici i sl...
Ako ko ima neku ideju, samo napred, ili iskustvo, sve mi valja..prvi put radim ovu plocu
Evo u prilogu kako se kaci ploca na stolu i dampova...
pozz,
cumazda
Zadnja izmjena od cubica (11-06-2010 02:37:54)
Doktor specijalista za elektroniku
Probaj dump ovaj je dobar 100% ja sam ga iscitao
Kljucevi nisu u tabli auto palibez table
hvala Kepa
Da, justros rano mi je javio kolega da kljucevi nisu u tabli, upalio je bez table...ali, javio mi je i da je problem nastao kada su radili zastitu odozdo na autu pa posle toga sto je losa info
Ipak, kolega u servisu je vec dva dana pregledavao instalaciju odozdo i propratio sve kablove ABS senzori motorni, tabla..ma sve redom..kaze da su svi OK..nema prekida...bas cudno..s'obzirom da nema komunikacije ni sa motornim ni sa tablom, mozda i jeste neki prekid, ABS je ispravan, dobro radi i u njega se lako ulazi sa diag.
Ajde probam, vidim pa javim...nema sta drugo da se radi...
Hvala jos jednom, pozz,
cumazGa
Nikada se nemoj pouzdati u to šta ti kažu drugi da je raðeno,veè tada pogotovo moraš pristupiti problemu od samog poèetka..
jer puno puta najveèi problem i bude tamo gdje je veè nešto raðeno..
da, staro pravilo, slusaj druge al' sebe najvise...tabla uglavnom nije, damp je bio OK, cak sam ga malo i castio sa km i ee sam zamenio za svaki slucaj, el' eto...posto je instalacija pregledana komplet..ostaje motorni...
hvala, pozz,
cubica
vuce stari ... suh lem i bjel = skidanje bez fluxa djes na msn za neki info
UCOT - Universal Code Off Tool
evo me iskacem sad cu ti pricam jade majstorske pa da kukamo zajedno
pozz,
cubica