Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa gore navedenim autom.Auto se gasi u voznji i na leru bez nekog pravila,ne prijavljuje nikakve greske...kts 540...i odmah nakon gasenja upali bez problema,desava se nekad da posle gasenja nece da pali odmah ,a po prici vlasnika auta ,skine klemnu na kratko i upali posle toga.Menjao sam glavni relej....i opet isto.Proverena su sva napajanja i sve je ok,sad vec sumnjam na ecu motora , u pitanju je Magneti Mareli....zanima me da li je neko imao nesto slicno?? U napred hvala
imao ja isti problem! u lijeti kada sam vozio auto pod klimom i dnevna svijetla ventilator na križanju krepa ponovo palim i sve ok nakon 5km opet stanem krepa! problem je bio u alternatoru je pod opterèenjem ne puni dovoljno. napon navodno padne ispod 11volti
Hvala na odgovoru,ali napon je proveren..14 v
Imao sam slucaj sa Peugeot 206 1.4 sa magnetimareli, mada je kod mene prijavljivao na pps2000 da Ecu treba promeniti.Jos se vozi tako.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Cesto se gasi i problem je tako voziti....vlasnik je odlucan da se to resi
Zadnja izmjena od gsumar (27-06-2010 01:32:04)
mjeri mu punjenje cesce mozda nekad slabo puni a nekad ok, fataj ga dok ne uhvatis, ako imas u dijagnostici mjerenje punjenja vozi ga skopcanog pa prati parametre.
Zadnja izmjena od eli (27-06-2010 11:11:56)
Ne mora biti do lošeg punjenja, možda je samo akumulator loš - jedna od æelija može biti u prekidu i probijati i u tom trenutku dolazi do pada napona. Trebalo bi u svakom sluèaju ispitati akumulator malo boljim testerom tipa 'Midtronics' koji daje detaljan uvid u stanje akumulatora i æelija.
Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.
Punjenje alternatora je provereno napon od 13.8 do 14 v sto je ok .......stanje akumulatora je isto provereno, i jednu stvar sam zaboravio da navedem,pre svakog gasenja vozila upali se lampica check engine i auto se gasi.
pokusaj sa DRUGOM dijagnostikom citat greske jer cim pali lampu mora bit greska
Probacu danas sa nekom drugom dijagnostikom da ocitam greske ,pa se javljam...pozdrav
Danas sam probao iscitati greske iz ecu sa Pezo original dijagnostikom i ne prijavljuje nikakve greske.Skinuo sam ecu ,pokusacu naci drugu radi probe.Zanima me da li neko zna proceduru prijavljivanja drugog ecu(polovnog),sa lexiom.....hvala
a jesi li provjerio da nisu krive svjecice na vozilu senzor radilice i takve sitnice prije nego napadnes ECU i ko sta kolega kaze probaj vidjet greske u BSI
u radu je spas a spasa nema
E to sam zaboravio ... u BSI greska povremeno gubi komunikaciju sa motornim komp...sto me jos vise upucuje na ecu
gsumar... Proveri svecice, i modul paljenja (bobinu). Ja imam Peugeota 206 1.1 HFZ motor.Imao sam taj problem kod sebe,i da izvinis dupe mi je pomerio dok ga nisam resio...Nece ti izbacivati nikakve greske na dijagnostici kao sto vec znas... Promeni bobinu i svecice i trebalo bi da resis problem.Kod mene je problem bila bobina i identicno se ponasao auto kao u tvom slucaju... pozz! Javi sta si uradio...
Probacu i sa drugom bobinom...javljam sta sam uradio....hvala na pomoci
Stavljena je druga bobina , i vise se na gasi ni u voznji ni u leru..RESENO....hvala svima na pomoci
Nema na cemu...pozz
e da se i ja prikljuchim chudnim pojavama na HFZ motoru...Ovaj moj ide dobro, vuche, ne pali nikakve lampice koje ne bi trebao...ali, uvijek ima ali, od nedavno iz chista mira neche da upali iz prve nego iz treche, pete sheste...i tako kad upali vozi sasvim normalno...naravno na diagu nishta....zamijenjene dizne sve 4, senzor temperature, izmjereno punjenje akumulatora, novi akumulator, nove svijechice, novi filteri, pregledana funkcionalnost releja pumpe, ochishcena klapna na usisu zraka...napominjem kad upali ide sasvim normalno...??????
Kada verglaš desi se da na tom položaju brava prekine kontakt. Proveri kontakt bravu...
Zadnja izmjena od zole72 (17-10-2010 11:11:27)
Evo provjerio... kupio nov relej za pumpu u rezervoaru...sad chu da vidim sta se deshava dalje...znachi auto pali iz prve chim upali jednom ali ako stoji neko vrijeme neche da upali nego samo anlasuje. U neka doba mu "dodje dobra" i upali i onda pali normalno ...
Probaj dati kontakt par puta da pumpa nabije pritisak goriva
imao takav problem i riješio ga zamjenom kompletne pumpe
goriva (sa kuèištem)
Dešavalo se da auto kad odstoji 10-15 min upali na 2-3 sek i ugasi se
pa vergla....manje je bilo izraženo kad je bio pun rezervar goriva
Pumpa goriva, i provjeri da se u rezervoaru ne stvara vakuum.
Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.
Problem riješen...Bobina...i pumpa sa kuæištem...onaj mali regulator pritiska na kuèištu pumpe bio loš...