Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Evo jednog pitanja za mehanicare... U pitanju je Nissan Navara 2.5 tdi. Tokom prvog paljenja, a i svakog paljenja kada auto stoji vise od sat vremena lampica za ulje se gasi posle 4 sekunde ( tada i dobije pritisak ulja). Zamenjem je filter i ulje. Sta mislite da bi moglo biti?
A kad ga ugasiš , nakon kolko se upali?
Proveri sito na uljnoj pumpi
FAP remover
Stavi manometar pa vidi stvarno šta se dešava sa pritiskom, možda je i dobar
Nisam proveravao manometrom, ali oseti se kada dobije pritisak, kada ugasi lampicu promeni i zvuk. Pa sam se pitao da nije, ako uopste postoji na njemu nepovratni ventil. Jer mi se cini kao da posle odredjenog vremena vrati ulje iz filtera u karter... Inace tako vozim vec 4000 km.
neki tipovi uljnih filtetra imaju u sebi nepovratni ventil da obezbijedi da motor ne radi na suho bez ulja ako si u mogucnosti vidi u katalog ili tecdoc koji mu je org pa mu i taj stavi u buduce...
@)).....
Na ovom modelu je filter u vidu uloska, tako da ako ima taj ventil onad je verovatno na deklu...
Ja samo predpostavljam, da je do toga. Zato sam i postavio temu da vidim sta misle majstori...
Ako je uložak onda ima ventil u kuæištu vjerovatno, pogledaj kad odstoji auto imali ulja u kuæ. filtera
Ok, dok ne proverim sve to, da li ce imati posledica za motor ako se vozi tako neko vreme?
ne bih trebao imati posljedica, ali kao što kolege rekoše Pritisak provjeriti obavezno
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka