ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 30-06-2010 14:28:23

citroenko
Član
Registrovan: 30-06-2010
Komentari: 1

Citroen C3 - svjetlo u kabini se samo ukljucuje

Pozdrav,

Novi sam na forumu, i skoro sam kupio C3 2002 godiste. Nekakva sport izvedba, 1.4l 16V dizelas.

Prvo mi sirena nije radila nikako i niko nije znao sta je problem. Sirena je bila ispravna, prekidac na volanu ispravan... Onda sam digao haubu i vidio da je tu razvodna kutija odnosno kutija sa osiguracima+elektronika. Nakon malo detaljnije inspekcije utvrdio sam da je tu uslo dosta vode te se nahvatalo dosta korozije i pola stvari nije radilo. To sam izvadio, detaljno ocistio, vratio i sirena je proradila!

Sad imam drugi problem; svjetlo u kabini se samo ukljuci u toku noci (ponekad, sve cesce) i izvuce akumulator totalno! E ovaj problem stvarno ne znam kako da rijesim. Gore su tri sijalice, srednja se aktivira na otvaranje vrata a krajnje dvije su na dugme. Eh ta na dugme me zeza, sama se ukljucuje.

Da li je neko imao slican problem sa ovim svjetlom u kabini??

Hvala unaprijed :-)

P.S. Imam jos jedan problem koji javlja dijagnostika: "Clutch Switch malfunction P-00704" - ako se dobro sjecam. Da li je to onaj mikro-prekidac na papucici kvacila ili nesto drugo?

Pozdrav,
Mure

Zadnja izmjena od citroenko (30-06-2010 14:32:36)

#2 30-06-2010 15:02:24

makkki79
elproger
Iz: Srbija
Registrovan: 25-03-2009
Komentari: 767

Re: Citroen C3 - svjetlo u kabini se samo ukljucuje

Prvo sto treba da proveris je prekidac preko koga ukljucujes te dve krajnje sijalice, proveri da se nisu kontakti u samom prekidacu olabavili  i tako nekontrolisano se sami spaja, proveri sta se desava a mozes i jedno vece da spavas u autu tako ces najbolje resiti problem-salim se, sto se tice greske koju ti dijagnostika izbacuje  P0740 ti si stavio jednu nulu vise a opis je "prekidac pozicije papucice kvacila CCP" kolo neispravno radi unimer u ruke i baci se na posao!

Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!

#3 30-06-2010 21:19:24

Zalac
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 24-01-2010
Komentari: 71

Re: Citroen C3 - svjetlo u kabini se samo ukljucuje

Tu bi mogao biti problem u BSI, jer on upravlja unutarnjom rasvjetom. Kako si rekao da je u BSM bilo vode, provjeri da i u BSI nema vode (nalazi se ispod volana kad skineš plastiku), ako nema tragova vode prvo je potrebno reprogramirati BSI, a ako je kvar prisutan i nakon reprogramiranja onda treba detaljnije pregledati instalacije i utvrditi u èemu je kvar (možda u samom BSI). Ova greška prekidaèa kvaèila nek te ne zabrinjava previše.

Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.

Board footer