Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Imam jedno pitanjce.....naime na doticnom autu svijetli lampica od airbaga ali svijetli sa pola snage....koda je netko u tablu metnuo lampicu od 24V....spojio sam ga na dijagnostiku i prijavljuje gresku vozacev jastuk a to znam zakaj jer su mjenjali letvu volana i strgali su onu zavojnicu ispod volana,ali mene zanima jer normalno da ta lampica svijetli tako slabo.....kad je auto van i sad po suncu jedva da se vidi da svijetli a recimo lampica od ulja ili akumulatora ili da nisi vezan svijetli normalnim intezitetom,jel tu greska u cemu jos osim vozacevom jastuku ili je to normalno na tim autima da svijetli tako slabo.
Hvala
pa drugar pogledaj da nije netko preko nje nešto preljepio
Ja sam imao isto jedan E36, kaže tip po noèi mu nerade jastuci a po danu rade???? pa kad po danu nije vidio da svjetli lampica
tabla je cista...nije nikaj preljepljeno...bum sutra promjenio zavojnicu ispod volana pa ako se pobrise greska i prestane svijetliti super...:))
Nije uobicajeno da svijetli slabije, obicno je istog intenziteta kao i ostale
s jedne strane sijalice je +12 a druga strana dolazi iz airbag centrale, neki tranzistor ju okida, možda je u njem problem? ili otpor kabla do sata, provjeri kad skineš airbag pa nadji pin i stavi ga na masu, jel onda slabija ili jaèa
evo da javim da sam rijesio problem ovog airbag-a......to sto je lampica slabo svijetlila je bila greska vjerojatno u samoj lampici jer sam stavio drugu i sad svijetli normalno.....e sad kad svijetli normalno sad i bode za oci to kaj svijetli.....bila je potrgana zavojnica ispod volana i nju sam popravio i opet se nije dala obrisati greska vozacev jastuk....mjerim instrumentom i na ulazu u centralu mi pokazuje da su zice u kratkom spoju....otkacim jastuk opet mjerim i opet u kratkom spoju....i nakon nekog vremena najdem gresku...neko ko je prije drkao po zicama u jednom djeku ispod volana je strgao jedan pipac koji odspaja jedan kratkospojnik nesto slicno ko i u djeku na samom jastuku....izvadim taj kratkospojinik van sve spojim obrisem gresku i vise ne svijetli lampica od jastuka....
Posle kažu majstori skupi a niko ne pita koliko vremena i potrganih živaca košta jedan jedini spojeni pin.
Ma edo mogao si samo napisati "rješeno", to je sad u modi ovdje na forumu
Malo pogledajte kak kolega napiše ak je sluèaj rješen a ne samo "rješeno" i do drugog problema "nema me"...
Zadnja izmjena od predingli (08-07-2010 22:50:08)
Ne pitaj me ono što ne znam !
to nitko ne pita.....samo vide sa ne sviejtli lampica i to je to.....mada sam se susretao x puta sa time da su tu lampicu jednostavno prespojili na lampicu od indikatora kocnica....kad se on ugasi gasi se i jastuk....
Nisam se sjetio napisati samo RIJESENO....bas da vidim reakciju...
Pa kad je tako,a tako je,sledeæi put rešenje pišemo gore a dole samo rešeno i ko treba da zna,znaæe.
vidis vidis....to mi nije palo na pamet......to je dobra ideja.......
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka