Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Sluèajno sam naisao na vas vorum i mogu reci samo rijeci pohvale.
Kao prvo posjedujem Citroen C5 2.0 hdi 2005, i predpostavljam da vecina stvari koje se odnose na pežo su iste i za citroen zbog motora. Totalni laik sam za automobile i radim sta mi drugi kažu a ima ih dosta, al kad sam ove sve postove procitao vidim da su dosta stvari bili u krivu. Odmah po kupovini sam uradio zamjenu zupèastog, vodene pumpe, španera filtera na 150.000. Iskreno za ovaj Fap sam saznao tek neki dan da postoji. Sada sam na 175.000 i nisam imao nekih kvarova da kucnem u drvo. Jedino mi pusta hidraulicko ulje na jednoj zadnjoj bombi. Rekose mi da su neke gumice u pitanju al nikako da ih nadjem. Da li smijem dosipati ovo ulje LDS sam po nahodjenju jer ima jedna posuda za min i max i sad mi je na min, ljeti mi pusta a zimi ne. Bio zahvalan za neki br tel po mogucnosti BiH gdje mogu nabaviti gumice za bombe. I jos jedna stvar kod ovoga FAP-a sta raditi cekati da pocne praviti probleme (kako se manifestuju) ili odmah uraditi ovo uklanjanje , dal ga je neko radio i kakva su iskustva, ovo ako je kao sto pise treba odmah uraditi.
Unaprijed zahvalan.
Pravilno popuni profil, pa ljudi kada budu znali odakle si mogu da ti posalju broj na PP, pa ti presudi kome ces da se javis jer ko god da ti ovde postuje broj bice van pravila i broj ce biti izbrisan
Zastitimo decu u saobracaju
Trebaš prvo provjeriti da li uopæe imaš FAP, jer postoje takvi motori i bez FAP-a. Daj mi zadnjih osam brojeva šasije pa æu ti pogledati.
Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.
---------76686051
Nista mi ovo ne znaci dal ima ili ne , molim za dodno pojasjnenje. Hvala
Nista mi ovo ne znaci dal ima ili ne
, molim za dodno pojasjnenje. Hvala
kolega npero ti kaze da tvoje vozilo poseduje C5 II 5 DOOR SALOON 2.0 HDi 138 particle emission filter Manual gearbox 6
stz znaci ima fap filter
OK hvala vam, a jel iko probao ovo uklanjanje pomenutog filtera o kom pricaju.
Da, ima FAP koji na 180.000 km treba mijenjati ukoliko ga ne odluèiš ukloniti.
Citroen. Creative technologie. Moš' mislit.
Šta se dešava ukoliko se ukloni dal' motor gubi na snazi ili slicno nesto?
naravno da ne a procitaj malo gore na vrhu stranice o uklanjanju FAP-a
situacija koja mi se sesila
C5 2005 god, auto mi je ostalo otkljucano 5-6 sati ikad sam htio da ga upalim, auto je bilo totalno mrtvo.
Nije mi mogao da da kontakt.
pomirio se sa "kvarom" i odlucio sutra da ga odslepam majstoru.
Zakljucao i otisao, posle par sati otkljucao i probao a onase ponasao kao da nista nije bilo.
Neko mi rece das je to neka elektronska blokada napravljena bas zbog takvih slucajeva kad se zaboravi zakljucati.
Jel neko imao slicnih iskustava?