Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problem sa golfom 4 pd motor sa 74 kw.vozilo od prije par dana ide ko sdi do 2000obrtaja u min, a preko tog broja obrtaja postaje opet ono staro znaèi ubrzava ko raketa.
kao da se ne pokrene turbina do 2000obrtaja a tek preko tog broja obrtaja ona se upali i auto postaje ono staro.
išao na dijagnostiku sve o.k.turbina puni normalno.jeli ko imao slièan problem i kako ga je rješio.
idi na dijagnostiku ali nekome ko zna oèitati paramere....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Zasto vecina misli da je dijagnostika samo citanje greski?
zato sto danas diag. kablovi ne kostaju puno i svako jih kupuje
to je moje mislenje
spoji na dijagnostiku pa postavi ovdje, mada kod tih motora je u vecini slucajeva prljav turbo ili vakumska crijeva, ko ti bude radio dijagnostiku neka odmah vidi vakum pumpom kako otvara turbo.
bio na dijagnostici danas u ovlaštenom servisu, problem prljav turbo.probali vakum pumpom koliko otvara turbo i rekli vrlo malo.slijedi èišæenje turbine.
joj sto volite ici u ovlastene a ja ti fino rece sta je problem je sam li ti rekao odmah sta je problem mogao si otici kod nas ne ovlastenih prodjes sa manje para a dobijes kvalitetnu uslugu, jer u ovlastenom znaju cesto kada je prljav turbo a oni procjenu da je musterija fnansijski dobro stojeca ugrade novi turbo i uzmu 1000 eurica.
Druze moras nam prvo reci koja je slovna oznaka motora da bi mogli da ti pomognemo.To me najvise zanima iz razloga sto mi treba podatak da li auto ima senzor na onom vakumskom ventilu na turbini G581?Po tvom opisu problema najverovatnije je zaglavljena geometrija turbine.Ona zakrilca ostala u turbini su ostala otvorena i zato auto na visim obrtajima ide kako treba i turbina radi kako treba,ali ima problem na niskim obrtajima.
ma jedno kupanje turbine i ide ko raketa
kakav sampon koristite
nafta kad odstoji u noj pa lagano cetkom ocistis krilca i kociste pa polugicu obavezno dobro razradi
Druze moras nam prvo reci koja je slovna oznaka motora da bi mogli da ti pomognemo.To me najvise zanima iz razloga sto mi treba podatak da li auto ima senzor na onom vakumskom ventilu na turbini G581?Po tvom opisu problema najverovatnije je zaglavljena geometrija turbine.Ona zakrilca ostala u turbini su ostala otvorena i zato auto na visim obrtajima ide kako treba i turbina radi kako treba,ali ima problem na niskim obrtajima.
Slovna oznaka motora je ATD.
Još uvijek nisam ništa uradio.Juèer išao na Igman sa autom.Sa upaljenom klimom i èetvero nas u autu jedva ide.Gdje sam išao 4 sad idem 3 brzinom i to gas na 2500-3000 obrtaja patnja živa a turbo rupa je postala ogromna.Ovo vam navodim jer dok se voziš po ravnici to i nije puno primjetno ko kad se ide uz brdo.
taj auto nemozes na sluh i osluskivanjem rada motora popraviti,podji drug na dijagnostiku i proveri sta je tacno.
jos bolje u profilu dodaj tvoju lokaciju i mo ti predlozimo gde da odes na popravku,znaci dijagnostika citanje parametara motora u voznji
i koliko maf daje i koliko n75 odradjuje kroz parametre se to da vidjeti,zaboravi ako ces kao golfa2 da ga popravljas proslo je to vrijeme...
@)).....
Proverite sva vakumska creva i najmanja rupa na nekom od tih creva moze da te zeza.Ako su creva u redu proverite ventil N75 ili kako ga neki priuèeni majstori zovu beli ventil (zbog boje)Taj ventil razvodi sve vakume pa i onaj koji upravlja geometrijom turbine.Ali turbina je regulisana sa još jednim elektromagnetnim ventilom N239 on je najèeešæe glavni i odgovorni urednik što auto ne vuèe kako treba.Sam ventil skoro nikad nije problem ali instalacija do njega jeste.Pronaði taj ventil (nalazi se iza motora blizu požarnog zida) skini konektor i skini ono gibljivo crevo sa instalacije do tog ventila:najèešæe se problem vidi a ako je naizgled sve u redu povuci kablove.
Rješio problem, bio je kvar na vakum ventilu na turbini (koroziro i zablokiro skroz) i zaprljana turbina.Zamjenjen vakum ventil i i oèišæena turbina.
Pozz