Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
matekk napisao:A ovdje vas je puno van hrvatske,pa je i daleko pretpostavljam doèi do jednog varaždina,ali ideja da se sakupe elprogeri uživo i na roštilju nije uopèe loša ideja. jer vidim da meðu pojedinim èlanovima vlada sloga i topla zajebancija pa vjerujem nakon par piva bilo bi još bolje:) deèki sve se da dogovoriti kažem ja eto.
Ja ti nisam daleko
A isto,voliš pivo??????
Ne ja tamanim 3 l Coca Cole na dan, najmanje, bar bu više piva za vas ostalo !!!
Zadnja izmjena od predingli (04-07-2010 17:00:22)
Ne pitaj me ono što ne znam !
Nešto razmišljam,ma lako bi se dogovorili.
Opasni su Oliver,Eli i drugi,Reuf Crnogorac,bojim se da bi popili jadnom Mateku bar pola jednog zida.
Zadnja izmjena od Bacha (04-07-2010 17:05:12)
Ma velim vam to bi ja u troškove posla obraèunal,ono par tona cigla,cementa,10gajbi piva,hektolitar vina i baèva Cole za dobre deèke hehe! malo smo u off topicu,samo èekam acoma da me kartonira uh..okej to je to zasada,vraèam se kasnije sa pitanjima oko temelja ,kanala i dizalice,hvala momcovi na pomoèi do sada!
Zadnja izmjena od matekk (04-07-2010 17:13:14)
Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)
Ma ja neznam kako kod vas ali kod nas se na izlijevanje ploèe i takve radove neide bez pune gajbe, a domaæin samo spremi peèenje i to je onda poslije završeni radova fešta dok se ne popada
tako je i ovde udri me do zore poslije cu sama a kad se popije i zalomi 3 livade nigdje hlada...
@)).....
haaa "lijevo desno nigdje moga stana"
A tak je svugdje,kad se zalomi posao je sporedna stvar hehe! evo slike mojeg ozlijeðenog pokaznog prsta,veliki èekiè,vibracija,žurba i eto sranja:)
stavi curi gdje joj voda curi i upari ranu da prije prezdravis,
@)).....
A jesi probao da uzmeš veæi èekiæ
A tak je svugdje,kad se zalomi posao je sporedna stvar hehe! evo slike mojeg ozlijeðenog pokaznog prsta,veliki èekiè,vibracija,žurba i eto sranja:)
stavi curi gdje joj voda curi i upari ranu da prije prezdravis,
Uvijeke reuf,uvijeke,cure sve lijeèe;)
A jesi probao da uzmeš veæi èekiæ
matekk napisao:A tak je svugdje,kad se zalomi posao je sporedna stvar hehe! evo slike mojeg ozlijeðenog pokaznog prsta,veliki èekiè,vibracija,žurba i eto sranja:)
Pa ovako sa tim èekièem sam tri tjedna doma,sa veèim bi firma bez mene propala:)
krenuo si sa 7x7 i dosao na 10x10m.....ovako po mojem iskustvu sa 10m dubine ce ti se dogoditi sljedeca stvar......u 10m dubine stanu 2 auta ako nemas na prednjem zidu radni stol....tako je kod mene ja sam maknuo radni stol sa tog zida da bi ni stala 2 auta recimo preko noci da ne stoje vani jer meni radiona nije u sklopu kuce pa mi auti nisu na oku.....ali u tih 10m nemozes raditi 2 auta fali ti jos barem 2m....ja svoju radionu nisam radio nego sam kupio pa nisam mogao previse birati kako ce izgledati mada sam unutra porusio neke zidove koji su mi smetali da dobijem vise prostora. Da ju radim napravio bi ju recimo 10x12m ali da je 10m sirina znaci 2x5m i to mi je u sirinu dovoljno za 2 auta a u 12m mi stanu 2 auta po duzini.....moras jos pripaziti na jednu stvar da ces vjerojatno u rim dimenzijama radione morati metnuti neki stup u sredinu koji ce ti drzati krov,deku ili kaj ces vec imati gore....vjeruj mi mene taj stup ubija u pojam jer kako god parkiram auto stup mi je uz dio koji moram raditi.....:)))
Da došao sam do deset metara i tu èu ostati,razumijem kaj mi govoriš ali organizirat èu si posao da mi ne bude na knap radiona,mogu auti biti i vani nije problem. jer sad ièi raditi 12m dugu radionu mi je previše,onak sam sa 7m razmišljal ali eto ispalo je da 10m bude idealno. a kaj se tièe stupa kojeg spominješ konzultirati èu se sa èovjekom,više njih kako napraviti najbolje a mjere stavljam na papir kao i dodatne stvari tipa dizalica,preša,stol radni,dužine vozila i slièno..pa èu imati bolju sliku uskoro koju èu podijeliti sa vama ovdje i nabaciti par fotaka.
Netreba ti stup, ja ga nemam, samo moraš imatt malo jaèu konstrukciju iznad deke
Ne pitaj me ono što ne znam !
Pa da,treba ojaèati konstrukciju tak da izbjegnem stup u sredini radione,on bi mi sve poremetil kaj drugo. budem to složil da bude pic pic,a ne da ponovo kasnije kaj preraðujem il slièno.
odradis grede bigovane dvozonske u ploci izlijes ujedno kad i plocu betoniras.
@)).....
na 10m noseca greda bez stupa ti je odprilike 70x40cm.....i mora biti jako jako dobro proracunata i armirana.....tako da je mozda po meni bolja solucija da ides sa celicnom konstrukcijom za krov ako gore neces nista zidati iznad radione.....
Ne iznad radione neèu ništa graditi tak da su otvorene sve opcije kaj se tièe konstrukcija i ojaèanja.
mislim da je ta zeljezna samonoseca konstrukcija i laksa i jeftinija nego raditi ovako debele betonske nosece grede.....ti se prvo raspitaj za sve opcije pa onda odluci.....mislim da smo ti dali dosta dobrih i korisnih savjeta oko izrade radione......
Ma kako ne,savjeti su odlièni,pogotovo oko dužine radione,tako da se pripremim èim bolje. ja èu se dogovarati sa èovjekom oko izgradnje i konstrukcije pa èu javljati detalje.
a ak ce ti trebati pomoc u ispijanju pifkana.....:)) tu smo...:)))
Nisam ni sumnjao u to edo hehe..
A kaj se tièe kanala kaj tu velite? mislil sam u firmi di radim izmjeriti dubinu,širinu jer mislim da bi odgovarala,neki dan sam venta jednog prèkal auspuh pa nije bilo problema.
Kanal zavisi od tvoje visine, znaèi najbolje ti je isprobati kod nekog kako ti odgovara dubina kanala i da ti kažem bolje ti je da bude dublji 10cm pa sebi dole staviš jednu paletu da ne stojiš na betonu, a ako ti zatreba dublji ti lako izbaciš paletu, a kad je plitak onda jebiga cijeli život æeš biti skvrèen u njemu.