Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Zanima me dali su ova dva kompresora kompatibilna, na starome je crkla pumpa zraka, i ne zakljucava vise..
STARI KOMPRESOR:
PP GF 30
8LO 862 257 G
I006 171297 "G"
NOVI KOMPRESOR:
PP GF 30
8LO 862 257 E
I001 050 796
radi se o audia A6, 1998. godina, ako su kompatiblni medjusobno, dali je dovoljno samo zamjeniti i prijaviti kljuceve na novi ili postoji jos neka prodecuda?
samu prijavu kljuceva sam nasao na ross-tech stranici...
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Mozes i jednostavno samo zamijeniti pumpu.
Najlakše i najsigurnije zameniti pumpu i ne boli glava.
Najlakše i najsigurnije zameniti pumpu i ne boli glava.
cuo sam da ima nekoliko verzija tih pumi gdje fizicki ploca "staroga" ne pase u pumpu "novoga", a pn-ovi su dosta slicni pa zato pitam dali bi bilo lakse prilagoditi.....gdje uopce mogu vidjeti karakteristike ovih pumpi, "etka", "elsa"??
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
U elsi možeš sigurno ali znaš i sam dok doðeš do jednog,pa do drugog,proðe pola noæi.Ja sam radije za što prostija rešenja ako se može fizièki spakovati motoric smesti ga unutra,spoji creva i uživaj.
Sve moze da se iskombinuje,ja sam uvek uspevao da zavrsim posao
U elsi možeš sigurno ali znaš i sam dok doðeš do jednog,pa do drugog,proðe pola noæi.Ja sam radije za što prostija rešenja ako se može fizièki spakovati motoric smesti ga unutra,spoji creva i uživaj.
ma milina, samo sam ovo trebao
nego, znam da te pumpe odlaze jel je navodno plastika unutra koaj to ste druka (tako sam barem nasao na jednom strnaom forumu), ali sam cuo i da hoce otici zato sto pumpa zna drukati u nedogled zato sto je na nekim vratima suplje crijevo
posto nemam iskustva s grupom 35, vec samo s 46 znate li mogu li se mjeriti tlakovi u sistemu kako bi se sto lakse pronaslo gdje curi (ako curi) ili mi ne gine raskapanej svih vrata i osluskivanje gdje sisti
Albert Einstein
najbojlje je prijatelju da uzmes pumpu za gume i da skines crevo sa kompresora i drukas i slusas de sisti i tako ces najbrze znati koji je ventil ili crevo vec. a sto se tice motorica pase tu motoric od pasata 3 ili golf 2 i prepakujes to je to.pozz
pa zar te pumpe nemaju vremensko iskljucivanje ako je negdje vakum crijevo suplje.....??
pa zar te pumpe nemaju vremensko iskljucivanje ako je negdje vakum crijevo suplje.....??
Imaju vremensko iskljucivanje, cuje se sistanje malo duze ali ubrzo prestane.
problem je rijesen, pumpe su u bocu iste....preslozena elektronika i radi, jedini problem je ostao sto su daljinski hvatali sa svega pola metra od auta, i to obadva
na kraju sam nasao antenu koja je iza zadnjeg sica u stoku zadnjih vrata....produzio par centi i sada sve sljaka normalno....hvala svima na pomoci
Albert Einstein