Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Postovanje gospodo,
imam problem sa Fabiom 1.4 2001 god. mot. AUB ...
greske - P0171 - sastav za gorivo, red 1 premrsava smesa
- P01196 - lambda sonda - krug paljenja (red 1 senzor 1) elektricna greska
- P0118 - referentni napon lambda sonde (red 1 senzor 1) signal nije plauzibilan
auto je stigao iz drugog servisa u kom su montirali novu originalnu lambdu ali MIL i EPS lampice sijaju.
Parametri kazu - napon lambde zanemarljivo varira izmedju 0.40-0.45 V i to u vr. razmaku od 5 sec.
- grejanje lambde - aktivno
- petlja zatvorena ----OVO ME ZBUNJUJE-----
- aditivna korekcija smese -1%
Merenje kaze - otpor grejaca lambde 5 Ohm
- napon za grejac na raskacenom konektoru 12V
- napon za grejac sa zakacenim konektorom 12V pa posle 5 sec. nestaje sa display-a
- merenje osciloskopom kaze - signal napona posle tih 5 sec. se izrazava kao Hall-ov signal u
rasponu 12-0V u vr. intervalu 5ms.
- premeren signal napajanja sa masom na bateriji i tako se dobija pravilan i konstantan signal i
punih 12V
Zakljucak - masa grejaca lambde je u problemu, sema kaze da masa izlazi iz motornog kompa. Provereno ozicenje pod opterecenjem i to je ok.
Komp je Mareli-jev ...
Meni deluje da je komp u problemu ali VAG grupa mi nije jaca strana pa me zanima da li je neko imao ovakav problem sa tim tipom ubrizgavanja?
Pozdrav
Za svaki slucaj,pogledaj u mernom bloku kako se pnasa u koje su vrednosti na protokomeru vazduha,VAG stvarno lose radi Mareli sisteme,ali istestiraj auto malo na otvorenom putu i prati parametre,mislsim da ce neke stvari biti jasnije
Taj motor nema protokomer i meni prvo treba resenje za gubitak mase na grejacu lambde da bi krenuo dalje ... ako bude bilo sta dalje. Malo me zbunjuje to sto je napon lambde skoro konstantan a komp drzi zatvorenu petlju???
Pozdrav
Pa ima onda neki senzor opterecenja,nemoze bez ijednog,ili masa grejaca ili losa smesa trece nema.opet ti kazem izadji na otvoren put i prati parametre
Ok, reci koje parametre da postavim ... imam ih sve snimljene
Prikopcaj grejac lambda sonde na spoljasni napon i meri pad napona.
Zadnja izmjena od marsher (22-07-2010 23:38:42)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Lepo, to nisam merio jer je sonda stara dva dana, omski skroz ok a znam da su majstori i sa starom imali isti problem, premerim sutra i javljam.
Pozdrav
ako se ne varam greska p0118 se odnosi na senzor temperature motora a ne na sondu
pogledaj temperaturu u parametrima
Zadnja izmjena od rasat (23-07-2010 00:02:13)
Moja greska P01190 je pravi kod, izvinjavam se.
Pozdrav
ako se ne varam greska p0118 se odnosi na senzor temperature motora a ne na sondu
pogledaj temperaturu u parametrima
tocno kolega greska p0118 se odnosi na senzor temperature motora
koliko zica ima ta sonda
bez obzira na grejac sonda ako je sa 4 zice ili manje-bosch sistem-posle 5-10 minuta mora da radi normalno jer grejac sluzi samo da ubrza njenu radnu temperaturu
ako je simens sistem druga prica-5 ili 6 zica
Zadnja izmjena od MN026 (23-07-2010 13:07:05)
Mareli je komp, vjerovatno da je mareli sonda
Sonda je sa pet zica tkz. sirokopojasna (sta god to znacilo).
Za Marsher-a - pad napona na grejacu 0.27V.
Danas novi momenti, komp prelemljen, masa za grejac izvucena sa zasebnom zicom iz stampe do same lambde... rezultat - memorija gresaka nula, napajanje grejaca tj. masa i dalje brlja, lambda u jako slabom opsegu 0.42-0.47V.
Pritisak benzina 3.0 bar-a ... ali slika govori vise od 1000 reci
Zadnja izmjena od RS-4 (24-07-2010 00:17:36)
batali grejac ,nebitan za rad motora,napon signala sonde treba da bude stabilan na 1,5v--nesto nije uredu sa smesom i na osnovu utrosene struje za stabilnost tog napona radi se korekcija smese
imas jos neki gremlin tu........
Jasno je meni da grejac ne utice na rad motora ali (uvek to ali) u nekoj dokumentaciji sam nasao da taj sistem lamda kontrole na tom mareliju kada registruje BILO koju anomaliju u radu sonde pa makar to bio i grejac stavlja signal sonde u SAFE mode i taj signal izgleda upravo kao na slici koju sam postavio. Zbog toga se ja toliko patim sa grejacem! Da je obicna sonda ona bi i sa neispravnim grejacem radila ali ova ... tj. ovaj sistem kontrole ... nije mi najpoznatiji kao sto sam naglasio. Jasno je meni i da po snimku koji sam postavio treba obratiti paznju na smesu ali svi parametri mi deluju dosta dobro uostalom kao sto sam rekao sve ih imam snimljene pa ih isto tako mogu i postaviti ovde ... samo reci sta bi da vidis ...
Meni sve to smrdi na tog Mareli-ja ...
Pozdrav
Ako ulazi u safe mode onda je logicno da drzi napon sonde na srednju vrednost, kako ne bi isla ni u prebogatu a ni u presiromasnu smesu.
Kako sam shvatio od merenja, masa sa izlaza kompa ne funkcionise kako treba. Ako je tako i meni isto smrdi.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Upravo tako, nego ponedeljak je verovatno dan da se naruci nov mot. komp pa za isti bi trebalo da ide: 01-adaptacija-00-safe -- jel to ok ili kod skode ide drugacije?
Pozdrav
lako moze da bude kanal 50 ,proveri u elsi
Pozdrav
ili zajebas ili nevidis.podpritisak je ok za ,,ler-lauf,, ali ti je vreme ubrizgavanja premalo ako je mpi ili prveliko ako je spi,ali mislim iz glave da je mpi --znaci premalo
ler koriguje preko stepa,jer vidis da je na16%
Zadnja izmjena od MN026 (27-07-2010 12:58:07)
Vreme ubrizgavanja po specifikaciji za taj motor je od 2 do 4 ms naravno u leru i pri radnoj temperaturi, parametri su takvi jer je u SAFE modu zbog zabelezene aktivne greske pa u cilju zastite katalizatora i samog motora komp je u rezimu rezervne mape.
Pozdrav
za sve sekvente-ima izuzetaka kod nekih motora pezi,reno i japanaca ali to su vec proslost,istorija -to vreme je od 3.2-3,5 ms na leru a narocito za vag grupu i bice isto i u SAFE modu i nemoj da te zavarava to ,,od-do,, jer princip sekventa je jednostavan sto se tice pravila
i kad bi sejf mod isao na takvu kombinaciju nebi isao po sistemu ,,ful grupe,, jer tada istovremeno brizgaju sve 4 dizne vec bi presao na sistem simultanog brizganja -znaci 2+2 dizne-bas u cilju zastite kata
trazui gremline ,ali mislim da je nesto jednostavno