Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Octavia II 1.9tdi PD 105ks ne pali, èovjek se normalno dovezao kuæi ugasio auto i više neæe upaliti.
Danas ga stavio na dijagnostiku, nije zabilježena nikakva greška.
Ne pali se nikakva lampica na tabli da javlja grešku.
MIL lampica ugašena.
Sva svjetla, zakljuèavanje, brisaæi, bord computer, ventilatori motora, sve radi.
Nisam imao danas puno vremena èaèkat po autu.
Anlaser normalno vrti ali auto ne daje nikakve znakove da upali, potpuno mrtav.
Zna li netko što bi moglo biti??
Možda neki relej ili osiguraè??? Èudno da nije zabilježena nikakva greška????
Zadnja izmjena od mehanikzg (30-07-2010 21:24:24)
moze biti pumpa u rezervaru ili da je ostala klapna za pomoc pri gasenju mada pre pumpa
Mislim da nije pumpa u rezervoaru, jer kad dam kontakt pumpa normalno radi par sekundi i iskljuèi se. Koja je to klapna, gdje se nalazi, možda je to zablokiralo jer auto u zadnje vrijeme dosta stoji, malo se vozi.
Pumpa u rezervoaru,to je to sto posto
pa jel investicija braco napavit el.pumpu pa direkt sa 2lit goriva kojom mozes probat upalit ako se sumnja u tu pumpu,jel napajanje provereno releja osiguraca i sl dali u can-u ima koja greska i sl ?
@)).....
Pumpa je provjerena, skinuto crijevo na filteru goriva i pumpa iz rezervoara normalno gura gorivo. Provjereni svi osiguraèi, i releji u kutiji kod motora, sve ok. Nema zabilježene nikakve greške na dignostici. Klapna zraka normalno radi. Prilikom listanja vag-comom skužio sam da je tlak ulja kod verglanja 0,9bar ali nivo ulja 0.0mm. Da li to može biti problem, možda senzor nivoa ulja u motoru pa ga baca u blokadu??? Mislim da ne otvara naftu na diznama, kako to provjeriti?? Da li je možda riknula koja dizna??
Nivo ulja nema veze sa ovim. Pali i bez ulja. Nego proveri da li su svi osiguraèi na svojim mestima. Dešavalo se da "sami od sebe" zamene mesta. Onaj koji može da zeza i da motor ne pali i nema grešaka se nalazi na tabli pored akumulatora. Ne znam koji je taèno kod Škode, proveri ako imaš šemu. Ako nemaš, zabadaj redom u prazna mesta...
to sa nivoom ulja ti nepravi problem u mjernim bloku vidi injektore
baci pogled na zupcasti ako je puko znat æes malo brze okreæe , a bolje bi bilo da nije
Provjerio sam relej i kutiju pored akumulatora, sve ok, otvorio poklopac zupèastog sve ok, nije pukao remen. Nije ni jasno što se dogodilo odjednom a da ništa ne pokazuje na dijagnostici a auto totalno mrtav.
Nisam nikad prtljao po tim PD motorima, da li je moguæe da rikne koja dizna kao na 2.0 tdi pa da ne otvara ostale dizne??? Da li je isti princip motora 1.9 i 2.0 tdi??? Da je jedna dizna crkla mislim da bi se barem mil lampica upalila i nešto zabilježilo na dijagnostici.
Mislim da je sigurno neka glupost al ne mogu skužiti što.
da li imaš okretaje motora kad verglaš,može biti senzor radilice...Svi 1.9pd imaju bosch dizne baš kao i velika veæina 2.0pd,jedino passat 2.0tdi ima siemens i svi ostali 2.0tdi 170ks imaju siemens koji ode u kratki spoj pa na taj naèin blokira start,kod bosch dizni to još nisam vidio ali i to je moguæe...uzmeš ohm metar i izmjeriš dizne prema masi
Problem su ti dizne.
Pumpa visokog preitiska te zeza,ja sam skoro radio passata,isti problem,nece da pali a na dijagnostici nema greske
"Pumpa visokog preitiska te zeza,ja sam skoro radio passata,isti problem,nece da pali a na dijagnostici nema greske"
Prijatelju o kakvoj pumpi visokog pritiska ti prièaš? Lepo piše PD motor.
Ne želim da budem dosadan, ali da li si zaista proverio sve osiguraèe na tabli sa osiguraèima pored akumulatora? Jedan od osiguraèa napaja strujom i pumpa dizne naravno preko procesora motora. Ako taj osiguraè nije na svom mestu (neko ga je premestio sluèajno ili namerno) auto ne može da upali a nema grešaka u procesoru motora. Mislim da se u 13 ili 18 mernoj grupi status za dizne menja sa 0 ili 2 što je normalno na 4 ili 16 (jbg ne mogu da se setim taèno).
Dizne na 1,9 ne mogu da blokiraju start motora, dakle to slobodno zaboravi.
Riješio sam problem ali ne znam ni sam kako ili odnosno nisam riješio problem.
Pregledao sam sve releje, osiguraèe, tražio po instalaciji da li što ošteèeno, skinuo poklopac ventila, iskljuèivao redom sve dizne, odpojio i ponovno spajao senzore bregaste, radilice, maf senzor i neznam ni sam što sve ne.
Auto opet nije htio upaliti.
Zatim sa skinuo filter goriva, èini mi se da nije dugo mjenjan, ali sam ga opet vratio u kuæište, pustio da 5-6 puta pumpa goriva u rezervoaru odradi svoj interval i nagura gorivo i auto odjednom normalno upalio. Sada normalno pali vozi, ima snage, sve normalno i ok. Prikljuèio sam dijagnostiku i izbacilo mi 10-ak grešaka, buduæi da sam iskljuèivao sve senzore. Ponišnio greške i sada opet ništa ne prijavljuje sve ok.
Nije mi jasno što se dogodilo i zašto sad auto radi, što ako se opet dogodi ista stvar???????
Èudno, ništa mi nije jasno....
Jesi mjerio pritisak goriva dobavne i tandem pumpe???