Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Sat je totalno mrtav, bio je veæ kod par majstora pa neznam dali da gubim vrijeme s njim.
Kazaljke nerade
displej je cijeli upaljen.
Dali netko ima ovakav sat?
Ne valja dump
Pozdrav
Ako ga nisu ti ''majstori'' pre tebe sredili, probaj da ga radis..mada, obicno to bude nepopravljivo kad dodje od drugih na rad . ja ga nisam radio, evo sam ti ovo nasao ako se odlucis da radis.
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (10-08-2010 15:48:51)
Doktor specijalista za elektroniku
Na ovoj adresi imas 6file koji su ispravni 100%,JA SAM IH LICNO SKINUO
Ako je do file ona ce ti sigurno proraditi
Kanjo
Jedini pravi auto je novi auto a to moze biti:Mercedes,BMW,........ i Yugo;)
evo rastavio sam ju
ima par hladnih lemova oko stabilizatora, ali opet isto.
probat æu ubaciti novi dump, pa javim
Hvala na pomoæi
Hvala @cubica, proradio je ovaj fajl od 138000km, izgleda da ga je ipak jedan moj kolega spržio. Ipak je on neki mehanièar koji se hoæe baviti elektronikom.
sad ga moram ubaciti u auto i kazaljke našteliti.
Pozz i hvala
izgleda da ga je ipak jedan moj kolega spržio. Ipak je on neki mehanièar koji se hoæe baviti elektronikom
jao majkice kako da ih odviknemo od elektronike
opauèi ti njega sad x2 na cenu!!!
prestaæe ga volja da prèka francuskim kljuèem po tabli!!!
pozz,
cuby
hehe, ma problem je kad nije on to meni donjeo, nego poslao lika, a šta da mu sad kažem.
Nego, sve radi OK, e sad km sat nepokazuje, niti vrti brojkice, dali je davaè na mjenjaèu ili ipak još dump neodgovara 100%?
uf.. eto ti ga sad
ne znam dal' moze biti do dampa, mada mislim da nije
Jesi li probao koji Dejanov...?? Cini mi se da rece da ih je bas on skinuo?? Imas li signal generator, ne znam koji je pin na tabli za tacho da probas...kad zakrenes kazaljke i tabla se pozicionira kad dodje pod napajanje..jel' pomeri i brzinometar?? Ako pomeri, najverovatnije je drajver ispravan i nece biti do dampa:(
pozz,
cuby
Verovatno davac na menjacu
Ako ti dobro rade ostale kazeljke
Da li si to proverio
Hoce kazaljka od temperature isto da zeza kad nije dobar dump ( laze odlazi u crveno )
Pozdrav
provjerio sam davaè, ima 2 žice, magnetni je i žice idu do sata.
jedna je na masi a druga ulazi u sat
kad ga vrtim mjenja otpor, trebao bi valjati.
kazaljka se pomakne od km kad dam kontakt, ali nije do motoriæa jel bi radi trip i preðena km
Napravi osciltaor sa ne 555 i probaj dovesti signal na pin na koji ti dolazi zica sa davaca (pinjola).
Da bi bio siguran da li radi procesor kazaljke stavi na pola ,prikaci napajanje ako se vrate na 0 onda su u redu motorici , znaci procesor se resetuje.
Ja sam imao pre par godina da kada omasim kalkulaciju na Japancima na displeju ne pise nista (100posto tacno).
Ja sam ti posalo link sa 6 dampova koji su 100% ispravni,probaj ih jedan po jedan i prikaci oscilator da vidis da li se nesto desava,kod Renoa veoma cesto ne valja pinjol na menjacu.S obzirom ra je Nisan u drupi Reno onda postoji opravdana sumlja da ne valja pinjol.
Pozz
Jedini pravi auto je novi auto a to moze biti:Mercedes,BMW,........ i Yugo;)
ja mu nabodem signal generator na tacho pin umesto pinjola, ako nemas takter moze i da se napravi, ima cak i posebnih kola koja su namenski napravljana za to i cak mogu da generisu razne vrste signala i uz malu periferiju i da menjas fr-ju i amplitudu.
Evo kako sam neki kamion sto razbacuje rizlu naterao na maksimum..moglo je i jos
A ako na izlaz generatora nabodes tonski izlaz i raskacis mu mute..mozes i da zavrtis counter od poker aparata xexexeeee i poteras ga napred dok ne okrene ja sam ih terao i do skoro 60Hz
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (13-08-2010 00:22:03)
Mozes li meni da napravis jedan taj generator.Placam sve plus pivo i rucak.pozz
Ovaj moj sto viri na slici je kupljen..jos davno za fabriku televizije kad smo imali sad je ostao meni
a inace, ako se dobro secam, mislim da imam taj IC sto moze da se sa samo malo pasive napravi dobar generator..prebrljetacu sve pa ti javim, ako nadjem, poslacu ti. cena 1000 eur za tebe posto smo drugari
pozz,
cunica
Zadnja izmjena od cubica (13-08-2010 20:38:57)
probao sam s ne555 oscilatorom, imam ga napravljenog za te sluèajeve ispitivanja.
Obrtomjer radi ali kmh ne,ali davaè na mjenjaèu je s 2 žice, zavojnica, tako da neznam dali ga ovaj signal može okinuti, jer sam ispitivao i na fiatima ckp senzor s ovim generatorom i nije mi radio.
Žice sam provjerio, idu do sata, jedna je na masi a druga u sat. mislim da je ipak davaè problem.
Kod davaèa sa dvije žice, radi se o sinusnom davaèu, ako pak ima tri žice onda je to impulsni davaè, dvije žice za napajanje i kvadratni impulsni signal. Davaè sa èeti žice, napajanje, signal i kontrolni signal (najèešæe se koristi za tahografe).
Kako ti se ponasa sat od temperature?
Kad ga ostavis da radi 10 ak minuta ?
Pozdrav
sve normalno, temp se podigla na pola, tank radi, o/min radi, samo km/h neæe, ali auto je otišao dalje, nabavit æe novi senzor, pa ako on nije onda æu dalje.
Onda je verovatno do davaca
Pozdrav