Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kupio sam passata prije mjesec dana i imao je problem sa paljenjem kad je bio hladan,trebalo je pet min.da vergla da bi upalio i zamijenjena mu je nova dizna na motoru.Medjutim na ler dok radi malo trese.Vodio sam ga kod majstora i na dijagnostici ne pokazuje nikaku gresku ali treca dizna koja je stavljena nova kada se daje gas ostale tri dizne se pokrecu kako treba dok ona stoji na sredinu i ne mrda ni gore ni dolje stavili smo drugu diznu i desava se isto.Znaci do dizne vjerovatno nije.Da naglasi kada ga vozim na putu ide super ali kad krecem iz mjesta i dam mu veci gas kao da se zagusi i zna cak da se izgasi znaci moram mu na pocetku davati polakogas dok krene.To je jedino sto se desava drugo je ok.Ako je neko imao slican problem volio bih da mi pomogne.Pozdrav!
Ako dizna ne mrda ....to znaèi da in ne radi kako treba....dali je možda je greben na bregasti osovini iztrošen ili osovina puknuta i zbog toga ne pritišèe na diznu.
lp
Sam popravljaš, mjenjaš dizne ili....jesi u struci?
jesi stavio orginalnu diznu da nije slabija od tvoje dizne
jesi li ispoštova proceduru ugradnje
jesi li ispoštova proceduru ugradnje
ovi si dobro pitao ja sam skoru imao slucaj neki specijalac ugradjivao diznu i tako je ugradio dok je auto zaverglao pukao vrh dizne.
e mozeli ko opisati proceduru postavljanja dizne jer cuo sam razne procedure oko podesavanja i da li su iste za sve motore
imas u elsi sve kako ide procedura javi ako ti zatreba ikopiram sliku i ti pustim na mail,ustanovim coveku da mu dizna crkla ja mu kazem on ode i zamijeni je kod elektricara koji nije stavio isti br dizne i nije ispostovao proceduru i sad sam ja poceo radit sve oko elektrike kao sto je on uzeo moj dio posla pomalo flesujem alansere...
@)).....
ukoliko prilikom skidanja dizne nisi dirao one safove na klackalici za stelovanje dizni vec samo skinuo klackalice(onih mislim 6 ili 8 safova sto drze samu klackalicu)procedura ti je da proveris gumice na tim diznama sto su vadjene jer ja sam imao problema sa tim,lagano spustis diznu i navalis rukom dok ne cujes onaj zvuk bukvalno kad klikne da je usla,zasrafi klackalicu za glavu i pali.OBAVEZNO STAVI NOVE SAFOVE NA DIZNE KOJE SI SKIDAO JER JE TO ALUMINIJUM PRICAM TI IZ LICNOG ISKUSTVA IMAO SAM PAR MESECI PROBLEM SA TIM JER SE SAF IZDUZI I NE ZASAFI DIZNU I NEMA BOGA DA UPALIS AUTO JER KOMPRESIJA U TOM SLUCAJU GURA DIZNU GORE JER NE LEGNE KAKO TREBA,OBAVEZNO MOMENT KLJUCEM ZASRAFI SVE SAFOVE I TO JE TO.UKOLIKO SI DIRAO I ONE SAFOVE ZA STELOVANJE DIZNI,POGLADAJ U ELSI NA KOLIKO SE STEZU I KOLIKO STEPENI MORAS DA VRATIS SAF NAZAD.pricam ti iz licnog iskustva jer su mene majstori zeznuli i nisu stavili nove safofe a skidali su ih sto puta i oni se naravno malo ostetili i nikako nisam mogao da upalim motor,ma da ti ne duzim...MUKE
znam da na pasatu 2.0tdi dizne ste stegnu do kraja i onda odvijes saf za 180-200stepeni.
javi ako treba jos neka pomoc,veruj mi to sam prostudirao i to iz svog dzepa...
ja sam vec mjenjao dizne na tim motorima jedino nisam mjenjao sarafe a stose tice stelovanja na klackalici i to sam radio takosto pritegnem saraf za stelovanje do lezista u dizni i onda vratim za 225 stepeni ali sam cuo da to tslovanje ne vazi za sve motore moram pod hitno da nabavim elsu
meni licno je to bio problem sa safovima,a naravno da nije isto za sve motore,pa imas mislim i u vagcom-u to stelovanje,ali obicno ide od 180-220 +-5stepeni
nisam ja imao problema zato sto sam samo pola klackalica skidao a auto prije mene nije otvarano niti je ista dirano pa su sarafi bili dobri
180-200-220-225stepeni-5+ sve proizvoljno pricas,onako ......otidji u elsu,nadji koji je motor pa ces videti
vag com nema nikakve veze sa time............opet onako........
pronadji malo teme unazad ,bar jedno 6meseci gde se o tome pricalo........
ja sam rekao da je to za moj motor 2.0 tdi i picam iz licnog iskustva i tako se na njemu steluju dizne
nista nisi rekao.jel znas kolika je razlika od 180-220--ogromna tako da onih +5- nista neznaci.to mora mnogo preciznije