Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pa pishe da izmedju kontaktra br 5 i 1 mora biti napon akumulatora tj 12v i jeste , , merio sam br 5 i masu bilo gde na motoru i isto je 12v , znaci 1 bi trebala biti massa, ako ko ima auto datu pa neka pogleda, sad se pocinjem patiti
lepo pishe tamo na shemi da pin 1 ide na masu tj 31
probah i da restartujem ecu , kod mene se restartuje skidanjem klemne na 1 min
evo sad ne prijavljuje nikakve greshgke posle restarta...
al sitne detonacije i dalje ostale, probao i druge kablove, i svecice, i kapu i ruku, bombinu ... jes da je moje sve novo al shta znam i opet xxxxxx ... eeeeeeeeee xxxxxx vishe... ne znam shta da trazim
@daner: zamolio bih za koristenje pristojnijeg rijecnika.
probah i da restartujem ecu , kod mene se restartuje skidanjem klemne na 1 min
evo sad ne prijavljuje nikakve greshgke posle restarta...
![]()
![]()
al sitne detonacije i dalje ostale, probao i druge kablove, i svecice, i kapu i ruku, bombinu ... jes da je moje sve novo al shta znam i opet xxxxxx ... eeeeeeeeee xxxxxx vishe... ne znam shta da trazim
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Ja sam imao slucaj ali bila je to Astra Gsi 16v da je auto trzao zbog Halovog davaca u razvodniku.
ja ne znam ima li taj davac kod mene , jel ti mislis na razvodnu kapu ili na senzor bregaste na razvodu ?
probaj da zatvoris egr ako ga imas. nisi napisao oznaku motora !!!
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Ako je c20xe onda, to je to, u razvodniku senzor, no ako on nije ispravan trebalo bi da postoi TC.
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
c20xe je oznaka motora, znaci halov davac je u stvari senzor bregaste , egr ventil nemam
ne kontam , shta je TC ?
mada sad mi nikakve greske ne prijavljuje komp, kad otkacim taj dzek odmah se pali check engine ... al to ne mora da znaci da je on ispravan
zna li ko kako se testira taj senzor ? idu 3 zice
Zadnja izmjena od daner (21-08-2010 12:18:25)
nikak drukèije nego s osciloskopom..pa lijepo se vidi kakav je signal...dvije žice su ti napajanje,obièno dvije boène,a treèa ti je signal...trebala bi bit u sredini...pa uzmi autodatu,tam imaš sve kako se testira
Halov davac se nalazi u razvodniku i mozda te on zeza ali bih ja proverio i signal na rampi za instalaciju za dizne mozda neka dizna ostane otvorena pa nalije gorivo i ne moze da sagori.Ako imas prefesionalnu probnu lampicu(nesme obicna da ti ne bih vratila signal na komp pa da ti nesprzi komp) Otkacis rampu crna plasticna kutija sa instalacijom koja dolazi na dizne .Prikacis probnu lampicu i peobas da verglas i vidis da li prekida masu znaci na verglanju lampica mora da treperi ne sme da gori konstantno.Ako gori konstantno onda nevalja instalacija i tada je otvorena dizna non stop to ne valja.
Zadnja izmjena od 16v (21-08-2010 15:09:50)
Trouble Codes(TC) - kodovi gresaka
A istom lampicom, kako kaze kolega-profesionalnom, mozes je povezati na srednji izvod senzora (hall) u razvodniku i isto tako treba da trepce, dok verglas ili motor radi
Zadnja izmjena od marsher (21-08-2010 16:11:22)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
moze li umesto te profesionalne lampice dioda ?
neverujem da pushta neka dizna jer je problem isti i na plinu i benzinu (plin seqvent)
kad je plin upaljen brizgaljke su ugashene , da pushta brizgaljka benzin kad je na plinu davio bi se motor
znaci na srednji kontakt halovog davaca stavim probnu lampu (diodu ako moze) i spojim na masu , i verglam ili palim ?
najbolje ti to odpeljaj nekom ko se razumije u to i riješen problem...
ma druze oteram , oni pocnu lupati ... kablovi, svecice, kapa, bombina ... ja sve izmenjao i opet isto ... i onda tereaj negde auto ... ma ..
Ako Ti Je Sekvent Plin Na Calibri Probaj Otkaciti Dzek Sa Plinskog Kompjutera Pa Probaj Mize Se Desiti Da Ti On Pravi Citavu Zbrku Uostalom Jeso Probao Da Skidas Kabal Po Kabal Sa Svakog Cilindra Kako Bi Ustanivio Koji Cilindar Slabije Reaguje Na Otkaceni Kabal, Koji Najslabije Reaguje Onda Se Usredsredi Na Taj Cilindar Pa Juris Svecicu , Varnicu, Kabal , Diznu Kompresiju,ovo Su Osnovne Stvari Koje Trebas Da Odradis Da Bi Isao Dalje U Teazenju Kvara...
druze auto mi zeza tako vec duze vreme, pre mesec dana sam radio polugeneralnu, nove karike, klipovi, tefloni ,lezajevi, uradjena glava ... i josh x stvari. auto me je zezao i pre ugradnje seqventa,
ne mogu utvrditi skidanjem kablova jer auto radi lepo 4-5 sec pa onda kao da sitno shtucne i tako u krug, nekad je to shtucanje ucestalije a nekad redje , probacu opet da snimim mozda ce se lepse cuti pa da vidite ...
Pokušaj skidanja džeksne sa gasnog kompijutera neæe dati rezultat,jer u tom sluèaju su kola za pobudu dizni fizièki otvorena.
Takvu probu možeš da uradiš tako što sa benzinskih dizni odspojiš kablove za emulaciju od gasne instalacije i odspojiš osiguraè napajanja gasne instalacije. Naravno,džekove benzinske imstalacije spoji direktno na benzinske dizne.
U zavisnosti od majstora,neki emulaciju ne džekuju nego leme direktno na benzinsku instalaciju.Ako je takav sluèaj,javi. Ima leka a da se ne kupusa instalacija.;))
Jeste stara tema,ali æe koristiti buduæim èitaocima.
Zadnja izmjena od stratos (20-10-2010 16:28:38)