Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam problem sa Pezoom 206, 1.1, 2002. god, 95000km, tako sto kada ga upalim, a bio je hladan (nije vozen nekoliko sati) ne prima gas nekih 20-30 sekundi. Ukoliko mu se u tom periodu naglo doda gas - odmah se ugasi ili se zagusi oko 3s kao da ce da se ugasi, a onda ipak primi gas. Zato mu polako dodajem gas i ne pritiscem do kraja. Kada auto krene ili radi na leru 30s vise nema nikakvih problema i radi normalno. Ovo mi se prvi put desilo 3 nedelje posle ugradnje sekvent plina. Par puta dok je hladan palila se i check engine lampica. Vozio sam auto na dijagnostiku i ne vidi se nista. Oprali su mi dizne wynns sredstvom i opet isto. Auto je redovno odrzavan. Svecice su nove kao i filter za vazduh. Vozio sam samo na benzin nekoliko dana i opet isto. Molim za pomoc!
Proveri lambda sondu
Kazu mi u servisu da lambda nije sigurno jer nju motor ne slusa dok se ne zagreje (taman toliko 20-30s).
Dok ne postigne radnu temperaturu i spusti ti obrtaje na normalu, lambda odreðuje kakva je smeša goriva, ako nije ispravna dobija ili siromašnu ili prebogatu smešu. Imao sam isti problem i rešen je. P.S Mislim da bi trebao da pokušaš u nekom drugom servisu
Dok ne postigne radnu temperaturu i spusti ti obrtaje na normalu, lambda odreðuje kakva je smeša goriva, ako nije ispravna dobija ili siromašnu ili prebogatu smešu. Imao sam isti problem i rešen je. P.S Mislim da bi trebao da pokušaš u nekom drugom servisu
Kakve si simptome imao na tvom autu kada je otisla lambda? Juce sam ponovo bio u tom servisu i ponovo mi je resetovao neke parametre koje je resetovao i prosli put pa nije bilo nista bolje. Kaze jos da sada pokazuje gresku na MAP senzoru i senzoru temperature usisanog vazduha i kaze da je to, u stvari, jedan senzor. Pokazao mi je gde je - na glavnom usisniku za vazduh i zelene je boje. Nije imao nijedan da bismo probali! Pitao sam ga da li je siguran da je to i da cu otici da ga kupim, da stavim ali me ubedjivao da ne kupujem zbog raznih gluposti: da je skup - oko 50e, da mi ne fali nista i da se naviknem na taj problem i tako vozim, da ce on jednom to nabaviti pa ce me zvati da probamo... Po tome zakljucujem da mozda to nije ni pokazala dijagnostika, vec on lupa samo da bi me otkacio i da ne bi rekao NE ZNAM sta je problem. Da li je moguce da on ne vidi kvar posto nema originalni softver za dijagnostiku?
Sto se tice odlaska u drugi servis, bojim se da odem pa da mi ponovo nesto nepotrebno urade i naplate dijagnostiku, ruke, deo i sutradan ujutru kuci isti problem. Prvo bih dobro da se informisem pa onda.
Zadnja izmjena od mikonos (04-07-2010 13:21:06)
prvo i osnovno kod takvog problema je provera ect senzora.
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
prvo i osnovno kod takvog problema je provera ect senzora.
Sad sam pogledao na netu sta je taj ect senzor. Da li se senzori vide na pravoj dijagnostici kada je do njih problem?
vidi se u parametrima ali zbog njega ne izbacuje gresku.
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Znaci, treba da pogleda parametre i uporedi ih sa optimalnim za ovaj tip motora.
bocavs napisao:Dok ne postigne radnu temperaturu i spusti ti obrtaje na normalu, lambda odreðuje kakva je smeša goriva, ako nije ispravna dobija ili siromašnu ili prebogatu smešu. Imao sam isti problem i rešen je. P.S Mislim da bi trebao da pokušaš u nekom drugom servisu
Kakve si simptome imao na tvom autu kada je otisla lambda? Juce sam ponovo bio u tom servisu i ponovo mi je resetovao neke parametre koje je resetovao i prosli put pa nije bilo nista bolje. Kaze jos da sada pokazuje gresku na MAP senzoru i senzoru temperature usisanog vazduha i kaze da je to, u stvari, jedan senzor. Pokazao mi je gde je - na glavnom usisniku za vazduh i zelene je boje. Nije imao nijedan da bismo probali! Pitao sam ga da li je siguran da je to i da cu otici da ga kupim, da stavim ali me ubedjivao da ne kupujem zbog raznih gluposti: da je skup - oko 50e, da mi ne fali nista i da se naviknem na taj problem i tako vozim, da ce on jednom to nabaviti pa ce me zvati da probamo... Po tome zakljucujem da mozda to nije ni pokazala dijagnostika, vec on lupa samo da bi me otkacio i da ne bi rekao NE ZNAM sta je problem. Da li je moguce da on ne vidi kvar posto nema originalni softver za dijagnostiku?
Sto se tice odlaska u drugi servis, bojim se da odem pa da mi ponovo nesto nepotrebno urade i naplate dijagnostiku, ruke, deo i sutradan ujutru kuci isti problem. Prvo bih dobro da se informisem pa onda.
U principu isto to identièno što si ti opisao se i meni dešavalo. Dok je hladan, užas, kad se zagreje malo, radi kao zmaj. E sad, kažem treba sve proveriti naravno, ne tvrdim da je sonda, ali ti ovako napamet niko ne može reæi o èemu se tu radi. Mene je živcirala užasno pa sam je zamenio, nisam hteo tako da vozim, a ona je DOSTA skupa, 23000 din u autokomercu. Savet, zameni to na vreme, ako je stvarno senzor, daj 50 evra i vozi se kao covek.
Ma, naravno. Zakazacu dijagnostiku u ovlascenom servisu, pa cemo videti. Oni bi bar trebali imati tih senzora kao novih delova pa ce mi sigurno utvrditi kvar. Kod njih je verovatno sonda jedno 80e (umesto 50 u drugim prodavnicima). Jedino mi je problem sto auto mogu da proverim tek sutradan ujutru kuci kada je hladan.
Danas sam bio u ovlascenom servisu. Uradili su ponovo "pravu" dijagnostiku i nije pokazivao nista jer je prethodni majstor obrisao sve sto je kompjuter pamtio. Ocistili su motoric ler gasa, leptir ler gasa i map senzor. Platio 1400 dijagnostiku i 820 dinara pola sata radnog vremena za ciscenje. Oni veruju da su resili problem i da sutra javim izvestaj sa jutarnjeg paljenja. Kazu da senzori i sonde nisu jer bi auto cesce izbacivao check engine i zapamtio bi u memoriji. Javljam i vama sutra da li je to to.
Evo, da obavestim... Jutros je sve bilo u redu, nije se ugasio prilikom dodavanja gasa niti se gusio. Nadam se da ce tako i ostati. Javljam ako se vrati problem. pozz
ako je rijeè o boschovom ecu me 7.4.4.,imao sam isti sluèajeva,reprogramiraj flash i primat æe gas kao "lud" dok je hladan....
Ja verujem da je motoric ler gasa, leptir ler gasa uzrok. Meni je isto na 307 1.6 benzin totalno isto se dogaðalo, posle èi¹èenja je sve bilo ok.
Pozz
Evo, da dam izvestaj nakon skoro 2 meseca voznje (nakon problema sa gasenjem auta pri dodavanju gasa dok je hladan i ciscenja motorica ler gasa, leptira ler gasa i, map senzora i uradjene dijagnostike). Presao sam oko 4 hilj. km i nije mi se ni nakon jednog paljenja ugasio. Medjutim, ostao je problem (koji je bio i pre servisa) da ima sporiji odziv na gas. Bilo kada je motor topao ili hladan (kada je malo izrazenije) po pritiskanju papucice ne povecava broj obrtaja motora istog trenutka vec sa odprilike sekundom zakasnjenja. To se najcesce oseti na leru - pre kretanja auta. U visim obrtajima (iznad 1500 - 1600 obrtaja ovo se ne javlja). Ne predstavlja mi neki problem ali me vise nervira. U ovlascenom servisu su mi samo rekli da to nije problem i da suvise brzo pritiscem gas. Poludeo sam kad su mi rekli. Ima li ideja kako da resim???
Zadnja izmjena od mikonos (31-08-2010 00:40:39)
Mozda glupo pitanje, ali jesi li skoro mijenjao filtre (primarno, zrak). Probaj procistit' usis. Imas i onih sprejeva 'one shot' i sl. Zna fino pocistit' -naspricas dok motor radi u usis, malo zaturiras. Kada si mijenjao svjecice, kablove? Mislim, ako nema nekih gresaka, ja bih tako krenuo
Mozda glupo pitanje, ali jesi li skoro mijenjao filtre (primarno, zrak). Probaj procistit' usis. Imas i onih sprejeva 'one shot' i sl. Zna fino pocistit' -naspricas dok motor radi u usis, malo zaturiras. Kada si mijenjao svjecice, kablove? Mislim, ako nema nekih gresaka, ja bih tako krenuo
Filter vazduha i svecice su promenjene pre 12000 km. Svecice su original Peugeot po toplotnoj vrednosti za taj motor. Kablove, mislim da nema jer preko svecica ide kao neki poklopac koji poklopi sve 4 svecice (ne znam kako se to zove).
Ne znam da li sam u pravu, ali zar tvoj auto ne bi trebalo da ima nešto kao blokadu motora, to jest da ti odloži naglo dodavanje gasa za pola sekunde da bi se izbeglo ošteæenje motora i slièno? Znam da ja to imam, i iskreno i mene blago iritira, ali je to skroz normalno. I cale moj je to isto imao na Škodi fabiji, pa je i pitao u ovlašæenom servisu, i rekli su mu da je to tu da se motor ne bi oštetio i zaboravio sam za šta još. Jedino ako ne vuèe kako treba, pa da ga smatraš problemom, a ovako, ja se ne bih brinuo.
Ne znam da li sam u pravu, ali zar tvoj auto ne bi trebalo da ima nešto kao blokadu motora, to jest da ti odloži naglo dodavanje gasa za pola sekunde da bi se izbeglo ošteæenje motora i slièno? Znam da ja to imam, i iskreno i mene blago iritira, ali je to skroz normalno. I cale moj je to isto imao na Škodi fabiji, pa je i pitao u ovlašæenom servisu, i rekli su mu da je to tu da se motor ne bi oštetio i zaboravio sam za šta još. Jedino ako ne vuèe kako treba, pa da ga smatraš problemom, a ovako, ja se ne bih brinuo.
Nemam pojma. Mozda ce jos neko nesto reci o tome. Mislim da se to ranije nije desavalo.
Guglao sam i citao nesto o tom kasnjenju i koliko kontam to je ona turbo rupa ali je to kod dizela.
Evo da javim u vezi sa problemom posle skoro 3 meseca. Problem je ostao isti. Na hladnom vremenu se nije pogorsalo stanje. Jos uvek ima kasniji odziv na gas sto je izrazenije kada je motor hladan, a minimalizuje se kada se zagreje. Znaci, po pritisku papucice gasa, broj obrtaja se ne povecava odmah vec sa zakasnjenjem od 1-2sek. Sve vise mislim da je u pitanju lambda sonda ili map senzor, ali jos uvek nisam nasao servis gde mogu sa sigurnoscu da mi kazu da je nesto od njih pa da kupim ili da imaju svoje da probaju.
Vozi ti to lepo u ovlašæeni servis ako nemaš nekog normalnog majstora i reši problem! Ovde su ti date lepe skretnice šta bi mogao da bude uzrok tvog problema, èisto da znaš zbog sebe. A kad rešiš, obavezno javi šta je bilo, baš me živo interesuje, sve najbolje, pozz
Ja sam imao 206-icu sa istim motorom(TU1JP),i imao slican simptom a meni kad je hladan i kada stanem na semaforu nije hteo da primi gas kada krecem.Samo ga ugasim i ponovo dam kontakt i upalim i on radi normalno.Kada se ugreje na radnu temperaturu problem nestane.Problem sam resio zamenom lambda sonde koja je radila ali zakucavala na 0.98V i tako ostajala dok ne ugasim pa ponovo upalim.Nemoj sada da mislis da je i kod tebe ona uzrok problema.Kao sto kolege rekose idi na dijagnostiku kod nekog dobrog majstora da sve prvo dobro ispita.
Zadnja izmjena od Kele (21-11-2010 09:25:50)
ako je kladionica na neviðeno tipujem na senzor temperature . kurvinog sina dijag ne prijavljuje a upravo se tako ponaša .na kraju krajeva sve se da lako izmjerit .
kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima