Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Molim ako ima neko da mi pojasni .Imam problem na 307 1.6hdi 80kw 2004god.br.sasije VF33H9HZC83800426 Presao 95000km
Dok vozim auto i dodam gas izgubim vucu tako da ga moram ugasit na kljuc pa upalit.Dok radi u mjestu na ler nema nikakvih trzaja (sto bi rekli radi kao singerica ne cuje se) ali cim krenem i malo dodam gas opet ostane bez snage i opet na kljuc gasi pa pali. Upaljiena zuta lamica od motora,i ANTIPOLUTION FAUL.
Na dijagnostici pokazao 4 greske
P 1113
P 0087
P 0093
P 1351
Dali mi neko moze uputiti gdje mogu vidjeti kako izgleda filter za naftu od ovog vozila .Juce u jednoj radnji mi ponude kockasti filter plasticna kutija 45eu. nisam ga uzeo iz razloga zato sto je imao na dno kuciste za nekakav dzek al samo kao maska u njemu nije bilo nikakvih pinova tako da se nista nije moglo ukljuciti.
Sta su ove greske i dal moze ovo bit do filtera za nafti ,vazduh. Molim strucan odgovor i unaprijed hvala pozz .
Galebe javi se.
procitaj pravila foruma jer nece da odgovore nekom koji nije popunio profil,evo ja ti saljem opis gresaka
P0087 - Regulation of diesel high pressure.
P0093 - Fuel system leak detected.
P1113 - Diesel high pressure monitoring.
znaci moras proveriti sistem za gorivo u to spada -dotocna crijeva, dotocna pumpa, filter nafte,regulator pritiska,sensor pritiska...
a za to ti treba majstor ne ovaki ko mi internet majstori vec pravi koji to hoce proveriti redom sve,pozz
Zadnja izmjena od internet majstor (31-08-2010 18:34:26)
@)).....