Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
sta ce se desiti ako s skine fap filter i doda se obican lonac ????
puno je pisano na tu temu, koristi pretragu.
nista ako ga prije nerijesis softwerski
atm tuning
electronic key
------------------------
danas smo pokusali sa reparacijom wurth dijagnostike ,ukljucio je sistem na 4000 obrtaja i radio jedno 3-4 minuta i isjucili ga pa nakon 30 secunde opet noznim gasom drzali ga 2 minuta na 3000 obrtaja sad pratimo hoce li se paliti UNBLOCK FILTER
sa wurthom radis regeneraciju FAp-a, svaka cast uzecu i sebu wurt dijagnostiku, nije to tako jednostavno kao sto mislite., ako fizicki eleminises FAP moras da ga i softwerski eliminises iz ECU-a, ako me razimijes.
pa sta je javio? uspjela regeneracija ili???"noznim gasom drzali ga 2 minuta na 3000 obrtaja" sto nisi drzao rukom!!!
danas smo pokusali sa reparacijom wurth dijagnostike ,ukljucio je sistem na 4000 obrtaja i radio jedno 3-4 minuta i isjucili ga pa nakon 30 secunde opet noznim gasom drzali ga 2 minuta na 3000 obrtaja sad pratimo hoce li se paliti UNBLOCK FILTER
sa wurthom radis regeneraciju FAp-a, svaka cast uzecu i sebu wurt
Ima kolega, gledao sam popis kaj može raditi, mogu i ja napraviti istro reflexom forsiranu regeneraciju, poèeli su i univerzalcima stavljati tu funkciju
Ne pitaj me ono što ne znam !
mogu i ja sa multidiagom napraviti regeneraciju...ali ja nekužim èemu izbacivanje toga fapa...sad još nitko to ne kontrolira,ali dok se na tehnièkom nebude moglo proèi radi toga onda ga budu svi stavljali natrag...tak je bilo i sa katalizatorima u poèetku...mislim da se zamarate s glupostima,pa ako je tvornièki tak napravljeno,onda nek bude tak kak mora biti...
i dati 1.000 eura bezveze, kakav tehnicki das 10 eura na pice i uslikas se malo pred kamerom onom na tehnickom i rahat
i golfu 1 treba ugradit fap
atm tuning
electronic key
------------------------
Problem ti ostaje isti ako ga ne rijesis softverski tek tada mozes racunati da si uradio ispravnu stvar sa uklanjanjem Fap-a. Bez toga isto kao da nista nisi uradio javljace ti stalno gresku!
sto ljudi moji uklanjate fap filtere to je fabrika stavila da bi imala kasnijem garantnom ili van garantnom roku servisirati auto i prodavati rezervne dijelove,sad mi majstori pametni uklanjamo to za bagatela pare cujem po cacku i uzicama 100e na pasat 2005 20tdi rade uklanjanje fapa pa se zalimo nema posla kad mu se ukloni fap racunajte nikad nece doci kod vas na servis...trajno si mu mako muku sa auta za tehnicki je lako otrujes ga sa 10eu i prijatno...
PS ima resenja za fap kulturnija i sve je fabrika dala na vidjelo i servisna upustva za fap, nije preblem fap vec balkanske drzave i lose gorivo...
Zadnja izmjena od internet majstor (02-11-2010 13:51:53)
@)).....
da li galeto moze softverski ukloniti fap i sa kojih automobila
da li galeto moze softverski ukloniti fap i sa kojih automobila
Može FAP sa Dajca (Deutz)
Zadnja izmjena od DejanNS (13-03-2012 00:23:11)
Alfa Romeo 147 1.9JTDm 16V - 1/8 Meile : 9,120 @ 135,85 Kmh - 1/4 Meile : 13,738 @ 176,20 Kmh
Okani se Galetta da kasnije ne bi pola godine za dzabe radio.Ko i izmisli to smece od interfejsa.
hvala kolegama na iskrenom odgovoru koji uredjaj to najlakse i najbolje radi
je napisao skrivenu poruku za korisnika: tr