Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav. imam astru g i jedan veoma cudan problem. naime ugasila se u toku voznje i nakon toga ni makac. javljala je gresku 0335 senzor broja obrtaja radilice. skinuo sam stari ocistio ga vratio i auto upalio provozao sam ga nekih 10 km nije palio lampicu niti je javljao bilo kakvu gresku.sutra dan je normalno upalio i otisao sam na posao ali kad sam krenuo kuci samo je verglala ni makac taman sam pomislio da mi je ostalo u dzepu 50e kad malo sutra . odem kupim novi deo i ugradim ga i posle toga ostaje samo verglanje . na dizne nebaca naftu verovatno je problem oko bos pumpe. ako moze kakva pomoc bio bih zahvalan
hvala za odgovor . mozete li mi reci koliko kosta cena popravke?
da li su jedino pinovi konektora zalemljeni za stampanu plocu ili mora jos nesto da se razlemi da bi se ploca odvojila od kucista? radim elektroniku vec dosta godina i dosta se razumem oko toga .pa ako moze bilo kakva pomoc puno bi mi znacila
Moras da razlemis pinove konektora,dve zavojnice po 4 pina,elektrolitski kond 3 pina,keramicki kond 2 pina i jedno 7-8 tranzistora i dioda(u redu su po sredini).pozz
A sta mislis da se prvo zakaci na dijagnostiku pa da ipak budes siguran sta je. Kolege idu po iskustvu i tacno je da imaju problema sa elektronikom, ali prvo i osnovno moras na dijagnostiku da vidis sta prijavljuje naon zamene senzora radilice. Moze biti da zbog prekida u instalaciji opet nevidi obrtaje, naravno ne samo citanje gresaka, nego videti zakljucak iz parametara.
Zastitimo decu u saobracaju
moze biti svasta . ali mislim da to sto nemoze da upali auto ne bi trebalo da ima veze sa senzorom broja obrtaja radilice trebao bi i bez toga da upali
moze biti svasta . ali mislim da to sto nemoze da upali auto ne bi trebalo da ima veze sa senzorom broja obrtaja radilice trebao bi i bez toga da upali
A da batališ ti to i odvezes nekom ko bi možda znao šta je RPM senzor.
na kraju cu mozda morati i otici jedino sto nebih voleo da postanem ovca za sisanje. iz tog razloga sam i izlozio svoj problem vama.
Bez ljutnje,ako misliš da auto može upaliti bez RPMa onda nemaš dovoljno znanja da se upuštaš u popravle te vrste.Zato bolje odvezi profesionalcu.
Ne nikako zasto bi se ljutio . smatram da su na forumu ljudi koji znaju i koji mogu da pomognu. znaci auto nemoze da upali iako je stavljen novi senzor broja obrtaja radilice?
Bez ljutnje,ako misliš da auto može upaliti bez RPMa onda nemaš dovoljno znanja da se upuštaš u popravle te vrste.Zato bolje odvezi profesionalcu.
uradi dijagnostiku nemoj napamet radit jer mozes sam od sebe da napravis ovcu za sisanje
a sto se tice RPM-a pogledaj obrtajku dok verglas
Darkot?
Jesil ti uposte skinuo elektroniku pumpe ili samo testiras nas ovde sta mislimo o tvome problemu?
prvo popuni profil da znamo odakle si i ko si.Ovaj forum mora da menja neka pravila(kome pomoci a kome ne),jer ima ljudi koji samo zloupotrebljavaju nase znanje.pozz svima
B Electronic
elektronika je skidana i prelemljena .stampana ploca nije vadjena iz kucista razlog je sto nisam znao sta sve treba razlemiti. ne testiram nicije znanje i nepada mi ni napamet da zloupotrbljavam neciju pomoc
Ok nije resenje samo u lemljenju,moras je i ispitati(elektroniku na stolu),Dovedi +12 na 4 pin i masu na oklopu i reci koliko struje vuce u mA?pozz
ok. probacu pa cu se javiti
Svakako hvala vam svima koji se trudite da pomognete
Treba da vuce od 160 do 180mA.pozz
ujutro je skidam pa cu je u sevisu proveriti i javicu sta se dogadja
Kao sto rece jedan kolega da sam od sebe pravis ovcu za sisanje i ti opet nastavljas. Moj ti je najiskreniji savet nemoj cackati jer mozda ides u skroz pogresnom pravcu, mozda popravljas i cackas ispravno. Mozes samo veci belaj da pravis.
U auto dijagnostici ima tacno procedura pristupa rada a ne da se skace i nabada sta je mozda a sta nije.
Zastitimo decu u saobracaju
Darkot?
Nisi nista javio?
skinuo sam ga ,ali nisam nista jos radio naravno da cu se javiti cim uradim nesto pametno
e ovako ja se izvinjavam nisam mogao nista ranije . danas sam bio majstora. e ovako sve je provereno od dijagnostike gde nije javio ni jednu gresku preko dovoda napajanja na kompjuter bos pumpe i ostalo sve sto je moralo da se proveri u domenu elektrike. majstor je zakljucio da je moguce da se nepovratni ventil koji se nalazi u samoj bos pumpi zaglavio ili je sito u bos pumpi zacepljeno .pa me je covek uputio da je najbolje da odem kod nekog bosiste da to pogleda i proba da resi
ako bog da da ovo resim javljam se sa rezultatom.