Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav svima i molim za malu pomoc. Jutarnje paljenje je katastrofa vergla dugo i jedva upali i kad upali poslje pali dobro, dok ne stoji jedno 8 sati onda opet isto. dugo anlasuje dok ne upali ima li netko da je vec imao takav problem pa da mi pomogne gdje da pocnem i sta da radim. ne svjetli ni jedna lampica i ne pokazuje gresku. inace auto ima 60.000 km
Hvala svima !
passat 1.9 tdi 66kw 2005. god
Zadnja izmjena od jela (03-10-2010 21:30:40)
provjeri grijace za pocetak nevjerujem da je zbog njih najvjerovatnije ti vrati gorivo u rezervoar pa dok ne nevuce onda i upali
a ako nisi majstor tjeraj to nekom tesko da ces sam rjesit problem
Negde ti curi nafta sa pumpe,pogledaj i prima zrak i se vraca gorivo u rezervoar,i kada verglas dugo onda se samo odzraci i upali!
vozilo je uredno vozeno u vw servis i sad oce da otvaraju motor al to mi je sumnjivo jer ipak je to vw i 60000km malo mi je glupo ljudi voze i preko 200000km bez greske a ovaj bi otvarali hm. mislim da ovdje ima puno iskusnijih ljudi nego u servisu. sto se tice grijaca pa nije vani hladno trebo bi paliti al eto kad ostane oko 7-8 h nece vergla duze. sto se tice crijeva provjerit cu i to mi je vise prihvatljivo nego otvarati motor. svejedno hvala i ako ima jos netko neki prijedlog hvala unaprijed
jesi li menjo naftni filter sad ukratko sluèajno, zna tamo vuèi zrak vec sam imao takav sluèaj.
Grejaèi ti nisu sigurno.Ako je auto zaista sa 60tkm,i održavan kako kažeš,onda mora da upali i da ostane bez grejaèa.Pre æe biti nešto oko dovoda nafte.Šta su ti rekli u ovlašæenom servisu šta je problem???
ako si majstor provjeri dovod ako ne servis ili nekom kolegi iz blizine.
@jela popuni profil da vas usmerimo na pravoj adresi taj auto sa 60000km se ne otvara motor,znaci navedene slucaje su kolege rekle...
taj auto pali ujutro bez grijaca temp nije ispod nule jos nema neke zime,dovod goriva, filter goriva, dotocna pumpa,V-F pumpa redosledom...
@)).....
@jela popuni profil da vas usmerimo na pravoj adresi taj auto sa 60000km se ne otvara motor,znaci navedene slucaje su kolege rekle...
taj auto pali ujutro bez grijaca temp nije ispod nule jos nema neke zime,dovod goriva, filter goriva, dotocna pumpa,V-F pumpa redosledom...
ovje je pravi redosljed trazenja kvara
provjerit cu pa se javim. inace mehanicar s malo iskustva na osobnim vozilima
drustvo pozdrav samo da se javim odvezao sam do elektrièara i ugradio neki relej sada pali ko mina. zna li netko gdje sta kako da to relej rjesi a u servisu oæe otvarat motor. Hvala svima!!!
Morao je on da pali i bez tog releja, tu je bilo nešto drugo u pitanju vjerovatno palenje
drustvo pozdrav samo da se javim odvezao sam do elektrièara i ugradio neki relej sada pali ko mina. zna li netko gdje sta kako da to relej rjesi a u servisu oæe otvarat motor. Hvala svima!!!
Slažem se sa Oliverom.Teško da je tebi zamena releja rešila problem.Ili si možda zaboravio još nešto da nam kažeš a što je bitno.Priupitaj ti majstora malo bolje šta je uradio.Èisto da si miran jer 60 tkm je nov auto.
kod mene je bio kut paljenja podešeno i sve ok
mislim da neam razloga da vam nesto lazem tj. tajim. dakle sve sto sam rekao je istina i tocno. osim sto za elektricara mogu reci ono sto mi je on rekao a kad pitam relej cega samo veli sad je dobro i to je to. naime da i meni je cudno jer je jedan kolega imao takav slucaj i covjek mu je ukuco samo neke parametre i auto bio ko mina sto mislim da je slucaj i ovdje al ne mogu tvrditi jer je auto ostavljen a sutra pokupljen. eto ipak hvala svima na trudu i drago mi je da se moze i na ovakav nacin pomoc ljudima u nevolji.
Zadnja izmjena od jela (03-10-2010 23:17:52)
mislim da neam razloga da vam nesto lazem tj. tajim. dakle sve sto sam rekao je istina i tocno. osim sto za elektricara mogu reci ono sto mi je on rekao a kad pitam relej cega samo veli sad je dobro i to je to. naime da i meni je cudno jer je jedan kolega imao takav slucaj i covjek mu je ukuco samo neke parametre i auto bio ko mina sto mislim da je slucaj i ovdje al ne mogu tvrditi jer je auto ostavljen a sutra pokupljen. eto ipak hvala svima na trudu i drago mi je da se moze i na ovakav nacin pomoc ljudima u nevolji. hvala jos jednom svima
postoji mogucnost jer ja sam imao isti slucaj na bori i palio je kada se skine ðek sa ect senzora a sa njim jedva upali
ja sam samo zamjenio ect i danas dan auto paliko mina
mislim da je tu ista greska jer nisu samo bitni grijaci vec i startna kolicina goriva
za kontrolu ect senzora postoji dijagnostika a i unimer,ako je isao u vw valjda su gledali parametre!
Zadnja izmjena od zlukic (04-10-2010 00:11:41)
best regards!
za kontrolu ect senzora postoji dijagnostika a i unimer,ako je isao u vw valjda su gledali parametre!
njima se neda nekada radit a kamoli pogledat mjerne blokove