Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Doneta mi je tabla na popravku jer nije htelo da radi nista na njoj od skazaljki. Resio sam to problem je bio u gomili hladnih lemova. Tablu smo ubacili u auto sve radi ali pokazivanje brzine ne radi dobro. Pocne lepo da pokazuje i skoci od jednom za nekih 30km/h na vise. Pregledao sam skazaljke nista ne zapinje i ne zakacinje, cak sam ponovo i prelemio celu tablu ali problem je isti. Da li je neko imao ovakav problem ? Ako neko ima od iste ovakve table sadrzaj eeproma da probam da ubacim mozda je tu problem. Unapred hvala na pomoci.
Evo podataka sa nalepnica table:
PEUGEOT 406 DISEL
SAGEM
Nalepnice na tabli:
*NS0119663-S*
215783695F
23-02-96
9621725880H
B:15653
01/03/96 05:50
EXHC01
BH2805
S:0677/1
F:681
2CMA8W
COMBINE
9621725880
Procesor:
SAGEM
21622360-6
BZ1001 N234
9SS0M8017
Eeprom:
ST
C46CM3
03AA
(ST93C46CM6 SO8)
Snimak rada brzinometra je u prilogu.
Zadnja izmjena od stojkepn (07-10-2010 23:31:44)
Stojke, mislim da te zeza satic brzinometra. Unutra se otkine osovina na kojoj lezi ceo sistem zupcanika i zubi im izlecu iz prenosa pa imas takve trzaje...da li kad rucno okreces kazaljku osecas da unutra ne ide lepo prenos u cajgeru?? ponekad kao zapne..nece pa krene??
imas ovde postova o tome i kako se resava...samo moras biti jako pazljiv.
pozz,
cuby
Doktor specijalista za elektroniku
Probao sam i ne zateze nista okrece bez ikakvih problema. Ovde koliko sam video motorici nisu sa zupcanicima u sebi. Ovaj motoric za km/h je prakticno step motor. Ima 2 kalema (4 pina) i na osovini jedino sto ima je opruga koja vraca skazaklju u pocetni polozaj ali je ona dobra.
Zadnja izmjena od stojkepn (07-10-2010 23:47:35)
hmm..jesu li isti stepovi od obrtaja i brzine..da zamenis pa onda vidis?? Imas li impuls generator da je probas na stolu..lakse je. Pregledaj drajver za stepove i celu plocu da li ma hl letova, poluprekida i sl...
pozz,
cuby
Plocu sam 2 puta prelemio i pregledao. Za motore mislim da nisu isti. Spakovao sam tablu i vratio da moze da koristi auto dok nevidim ima li neko resenje. Generator impulsa nemam...tj. imam ali nije zavrsen tako da kao da nemam
Najbolje bi bilo ako neko ima damp od ove table pa da probam da vidim sta ce da bude. Izgleda kao da niko nije dirao km mada je na oko 122.000 pa mi je sumljivo da nesto nije lose uradjeno sa dampom i sad pravi problem.
moze da se desi i damp ali ja recimo nisam imao takav slucaj..imao sam da zbog dampa skala ''prokine'' naglo..recimo na 120km ne bas da trza tako kao tebi...mozda je i satic neispravan. Kad je budes radio opet valjalo bi da imas impuls generator ali i rezervni satic za probu.
za km si u pravu ..to godiste a ta km...
pozz,
cuby
Zadnja izmjena od cubica (08-10-2010 00:19:33)
Mislim da je problem u pinjonu na menjacu za brzinu.davno mi je bio jedan nije radila ni brzina ni obrtaji,jedan davac smo zamenili a jedan smo preletovali(ne secam se tacno koji)pozz
ma da..zato je svetinja signal generator i proba na stolu..vidi kako G3 zvizdi 230km/h
pozz,
cuby
ladnu i zednu masinu ganjas 230 bojis li se greote
@)).....