Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje, dali bi se dao napraviti neki tester ecu-a, npr na bitne pinoute postaviti releje ili lampe i tako u nekoj mjeri ispitati dali ecu dobro upravlja motorom, i dali je problem u samom ecu. sto mislite
postoji tako nesto videosam katalog ali neznam kako radi,navodno ima razne simulacije ulaznn-e i izlazne izadavanje parametara .proizvod je kineski i prodaje se u americi i po oceni tamo nekih suflera okarakterisanje kao vrko pezeljan i koristan ---cisto sumnjam dok nevidim uzivo
VIDIO TAKO NEŠTO KOD POLJAKA ZA ISPITIVANJE PLINSKOG ECU-A. PROBAT ÆU SAZNAT ODAKLE IM...
dajte neki link za te testere
a malo mašte i sam si napraviš takav alat.
dok ga praviš znaš kako i radi, tj nauèiš. improvizirani alati su nekad i najbolji alati.
U obucnom centru Opela u budapest ima takva tabla, na kojoj se menjaju konektori za razlicite ecu-e, i svaki pin ima svoj prekidac, a izlaz ide na konektor ecu-a na autu.do svakog prekidaca ima i buksna za povezivanje mernih uredjaja. Nije tesko napraviti ali treba puno konektora za razlicite ecu-e, muske i zenske naci, kao brdo prekidaca i buksni, naravno i lepa kutijica.
Zadnja izmjena od marsher (09-10-2010 10:55:07)
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Ja sam si napravio samo osnovno, znaèi napajanje, pumpa, MIL lampica, main rele, dijagnoza, a kad ga stavim na stol i spojim to sve onda idem i mjerim po njem, trimer za temperature, jedan trimer za TP senzor i sliène stvari gdje ide napon od 0 do 5 v i dosta mi to pomogne za popravak.
Korejanci ti to prave ali ne tako kao sto si ti zamislio. Paralelno se vezuje na racunar i pravi se zapis itd... Takodje mozes da vrsis paralelna merenja. Firma ti se zove GIT pa malo googl-aj. Imas konektore za sve tipove racunara
Zastitimo decu u saobracaju
Kako mozes testirati ECU na stolu bez imobilizera kljuca i ostalog sto je potrebno....mozes kontrolirati samo neke stvari ali za testiranje rada na stolu potrebno bi bilo za svku ECU napraviti ispitni stol!
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
Pa testirao sam uglavnom one ECU koje i odkodiram, fiatovi, pežo, citroen, vw starije.
Recimo na nekom ECU neæe da odradi pumpu, ili bobinu, nemora biti immo spojen da bi ušao u diag i pokrenio pumpu, neki rele ili bobinu.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka