Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
U zadnje vrijeme primjetio sam da prilikom starta iz mjesta, na pola pritisnutog kvaèila i uz malo veæi gas èuje se tupi zvuk.....traje onoliko dugo dok auto ne krene..
Ima li neko možda kakvu ideju u èemu je problem.
Unaprijed hvala
ima....odeš majstoru
Ne pitaj me ono što ne znam !
ima....odeš majstoru
Hvala lijepo.....
Nije poenta u tome da odem kod majstora, to æu svakako jednog dana i uèiniti...
Nego je poenta kad bi mogao kako sam šta uraditi da neplaæaš majstora, što bi bezveze davao pare, normalno nisi lud.
predingli napisao:ima....odeš majstoru
Hvala lijepo.....
Nije poenta u tome da odem kod majstora, to æu svakako jednog dana i uèiniti...
@baxx: Obrati paznju na rijecnik, takvo ponasenje ovdje ne prolazi. Postuj ostale forumase, a posebno ove sa Expert statusom, dobio si dobronamjerne kritike. Tema preciscena.
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
Pogledaj kakvi su ti stabilizatori i gumice na balsns stangi!
proveri plivajuci zamajac
pogledaj zamajac
Svi smo mi mrtvi samo se po redu sahranjujemo.
Hvala na pomoæi...Bio sam kod majstora i definitivno je zamajac (627 bez pdv) i još mi je rekao da mi je rezervoar za aditiv prazan te ga moram napuniti prije nego prouzrukuje veæi kvar na famoznom FAP-u.
Bas me krenulo.....
Hvala na pomoæi...Bio sam kod majstora i definitivno je zamajac (627 bez pdv) i još mi je rekao da mi je rezervoar za aditiv prazan te ga moram napuniti prije nego prouzrukuje veæi kvar na famoznom FAP-u.
Bas me krenulo.....
Ipak je poanta bila da odeš majstoru
baxx napisao:Hvala na pomoæi...Bio sam kod majstora i definitivno je zamajac (627 bez pdv) i još mi je rekao da mi je rezervoar za aditiv prazan te ga moram napuniti prije nego prouzrukuje veæi kvar na famoznom FAP-u.
Bas me krenulo.....
Ipak je poanta bila da odeš majstoru
Taèno te vidim kako ti je drago......:-)
Pozdrav
Meni je svejedno...ne možeš sam sve popravljati, prošla su ta vremena, svako radi svoj posao previše su auti postali komplicirani
Svabo nece sam ni sijalicu zameniti da bi svako radio svoj posao i ziveo od svog posla
Meni je svejedno...ne možeš sam sve popravljati, prošla su ta vremena, svako radi svoj posao previše su auti postali komplicirani
Pomozi mi sad...da ne ispadnem levat.
1. Da li æu morati da mijenjam kompletan set kvaèila sa zamajcem ili da samo promjenim zamajac (plivajuæi ili fiksni)?
2. Prilikom dijagnostike PPS mi je pokazao "da je maximalni broj regeneracija iskorišten" i majstor mi je rekao da treba da naspem aditiv za fap.... (Napomena: Ventilator za hladjenje se pali na temperaturi 75c)...i tu mi nesto ne stima.....
Koliki sam laik nadam se da ce te me shvatiti o cemu se radi
najbolje rjesenje i uvijek se preporucuje zamjena set kvacila sa zamajcem mislim da ti je fiksni dosta jeftiniji a sto se tice fapa imas vec ovdje dovoljno objasnjenja a imas i mogucnost trajnog iskljucenja
Svi smo mi mrtvi samo se po redu sahranjujemo.
najbolje rjesenje i uvijek se preporucuje zamjena set kvacila sa zamajcem mislim da ti je fiksni dosta jeftiniji a sto se tice fapa imas vec ovdje dovoljno objasnjenja a imas i mogucnost trajnog iskljucenja
eto ti odgovora....naravno, ako je plivajuæi zamašnjak ok, promjeni samo lamelu i korpu
Zadnja izmjena od predingli (13-11-2010 00:58:04)
Prvo æu da riješim problem sa Fap-om...pa onda æu sa kvaèilom. U svakom sluèaju napisaæu kako je bilol.
kolobara napisao:najbolje rjesenje i uvijek se preporucuje zamjena set kvacila sa zamajcem mislim da ti je fiksni dosta jeftiniji a sto se tice fapa imas vec ovdje dovoljno objasnjenja a imas i mogucnost trajnog iskljucenja
eto ti odgovora....naravno, ako je plivajuæi zamašnjak ok, promjeni samo lamelu i korpu
Jeste kolega jeftiniji al plivajuæeg zamajca nema više za kupiti, i sam peugeot preporuæije ugradnju fixnog zamajca i lamelu sa oprugama! A samo promjeniti jedno a pri tom ne staviti isti (plivajuæi-fixni) nije moguæe bez i lamele za taj zamajac, bar koliko sam ja upoznat! Uostalom zamajac škripi a ne lamela, tko da se on mora mjenjati al ga nema za nabaviti! E sad, ima ovde kolega koju su skinuli plivajuæi pa stavili fixni (jer ga jedino i ima kupiti),pa nisu zadovoljni jer im se javljaju nekakve vibracije na manjim brzinama Pozd