Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ovako radi se o doticnom autu auto je ostao bez vode i izgorio dih. glave i to je sredjeno nakon montiranja svega auto je jedv ,aupalio i radio na 2000 obrtaja i gorila je chek ingin lampa medjutim i to sam sredio bilo je puklo metalno crijevo sto ide sa egr na usis i auto normalno radi ali ostao je problem tsko pali kad upali radi posve normalno ptima gas ,perfektno radi na leruali cim se da jaci gas i pusti auto se ugasi
dijagnostiku sam radio nema prisutni gresaka ali prije toga sam pobrisao sve grese koje su bile zabiljezene a ine gori vise lampica
kad dam kontakt i pumpa radi u tom trenutku pocinje da pali ali neuspostavlja rad
ako je ko imao slicno iskustvo neka javi
jel bi to trebao biti slican motor kao u astri G?
meni se na jednoj astri desilo nesto slicno, nisu ventili bili dobro uslajfani nakon obrade al onda bi pirio, ne?
neznam kakav sistem ima, dal pumpa moze nabit dovoljan pritisak?
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
opelov je motor i dijagnostiku radim sa Opcom-om,varnicu baca nuvjek nema prekida samo neznam gdje mu se nalazi regulator pritiska goriva
posto ga nema na dovodu na dizne sad dali je u rezervoaru ili u filteru
dok pumpa ne odradi nece ni da se javi ali kada sacekam da se pumpa ugasi prilikom davanja kontakta onda se javi i nekada i upali ali nakon dugo verglanja ,jer daje nesto do elektronike javljao bi gresku
Ako ga nema regulator kod dizni onda je kao kod astre g na poklopcu rezervoara imao sam gadan slucaj,moras pogledati da ti na gumici izmedju poklopca i regulatora ne gubi pritisak .podigni malo poklopac i zaverglaj pa vidi ako prsti gorivo sa strane onda je gumica.po tvojimsimptomima imao sam isti slucaj. javi sta je.poz
Pirke
ako mozes pojasniti malo gdje je tacno taj regulator dali u samom rezervoaru ili kod poklopca za sipanje goriva
ima mogucnost pumpa napaja gorivom ali je mozda mal pritisak
Opet ponavljam kako ja radim kad imam takve sluèajeve manometar na dovodno crijevo i neskidam ga dok neriješim auto, tako æeš u svakom momentu znati šta je sa pritiskom, koliki je , dali pada, koliko brzo pada....
ja sam imo sluèaj na vectri b da je dugo verglo zbog egr-a..ali je i lampica svijetlila jer je zablokiro....pogledaj ti egr..
a za probu da blokiram egr dali bi tako ga mogao eliminisat
a sto se tice pritiska moram nesto napravit da izmjerim jer sam odpajao crijevo od goriva i pumpa baca ali ima mogucnost kada je spojeno da tada gubi pritisak
Ako je tu motor kao kod opela ecotec onda neæe moæi raditi sa blokiranim egr-om
jest egr je isti kao na opelu po izgledu lici na motoric
ali nesumnjam toliko u njega jer bi vjerovatno pokazao gresku
nemislim ga zablokirat da ga ostavim nego samo za probu dali ce bolje da pali
Samo ga oèisti, možda je ostao poluotvoren onda hoæe zezati
sutra probavam pa javljam rezultat
ako mozes pojasniti malo gdje je tacno taj regulator dali u samom rezervoaru ili kod poklopca za sipanje goriva
ima mogucnost pumpa napaja gorivom ali je mozda mal pritisak
nalazi se na kucistu pumpe na izvodu od dolaza goriva
Bjeli imao sam isti slucaj ,regulator se nalazi na poklopcu rezervoara gde se nalazi pumpa prisrafljen je na lim poklopac i izmedju je ta gumica .glupo resenje sto posto,ja sam kacio manometar i pritisak dobar ali protok slab i zeza jer pusta na sastavu izmedju reg. i poklopca ,to samo mozes proverita da malo podignes poklopac koliko ti dozvoljavaju creva i da ti neko zavergla,ako prsti na sastavu to je ako ne idi dalje.poz
Pirke
evo da vam javim nakon svog ispitivanja pravljenja manometra izmjeren pritisak 3,7 bar sve detaljno pregledano cak i egr ciscen ali nije bio zaptljan zubcasti uzubljen ok i nesto mi padne da malo pogledam svjecice i one ok malo crne ali nista strasno i usput provjerim kompresiju
kad ono 1i 2 klip 7 bar a treci i cetvrti 6 bar probam na guranje odma pali tako da se motor mora ponovo sav rastavljat
sreca je sto sam na ovom autu pomagao kolegi mehanicaru koji je radio dih galave pa on mora ponovo ali ipak pomocicu mu u medjuvremenu