Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Zdravo kolege.
Imam problem sa abs-om bas na mom autu ,
danas umalo nijesam izletio sa puta.
abs mi nekad radi a nekad ne radi , to znam po zutoj lampici na instriment tabli.
zadnjih nekoliko dana uopste ne radi , lampica gori non stop .
Ako neko moze pomoci bio bih zahvalan.
Pozdrav
sta kaze dijagnostika
mercedes 190 d da ja znam nema nikakvu dijagnostiku.
mercedes 190 d da ja znam nema nikakvu dijagnostiku.
Ima....
Digni haubu i pokraj akumulatora je prikljuèak, blink kodove i naèin èitanja imaš u autodati, esitronicu....
Ne pitaj me ono što ne znam !
Skoro sam radio jednog 190 bio problem sa abs i asd , u Esitronicu imaš sve potrebno za taj sistem. Još jednom zahvaljujem kolegi koji mi je tad pomogao .
kolege su me preduhitrili uglavnom sve ti je pojasnjeno
Treba li da imam neki interfejs ili kako .?
Ili da zakacim neku lampicu koja blinka ?
kolege su ti vec odgovorile imas sve u autodati i td...
Ili da zakacim neku lampicu koja blinka ?
evo ti odgovora....
idi odvezi auto gdje na dijagnostiku mislim da ti je abs pumpa zastekala pozdrav
prednji senzori
poceli smo gatati mora iscitati blink a ovo prednji zadnji ovi oni mozemo nagadjati do bajrama.
Da prednji senzori, zadnji senzor, pumpa, žice, stop prekidaè....a sad napamet mjenjati......
Ma senzori se ispitaju unimero za dva minuta, digneš haubu i zadnji sic , netreba ništa skidati
Zadnja izmjena od oliver (16-10-2010 00:04:14)
Ma senzori se ispitaju unimero za dva minuta
Ma ok, al jednostavnije je isèitati blink kod i znaš oko èega se vrti stvar
A može se skopèati i na autodatu
Mangupi jedni
nece da radi taj kabl sa krekovanom autodatom!!
@)).....
U pravu ste vi što radite diagnozu ali ja iz iskustva tvrdim da su u pitanju senzori i to prednji možda jedan a možda æe i oba i nisam rekao da se mjenja napamet nego da to prvo vidi
Zadnja izmjena od antibisic (16-10-2010 18:40:34)
a niš bez dijagnoze ili lupaj može ovo može ono ko max po diviziji ha
ima u wis-u dosta podataka za ispitivanje,ides pjeske dok ne dodjes do kvara.a u vecini slucajeva je poznata boljka
javi se na pm. pedja pa cemo da pogledamo
E ovako ces poc odpocetka.Postavi unimer i meri prednje senzore tako sto ces staviti na senzoru i potrebno je da ima negde oko 1000 oma,zatim okreci upravljac u levu pa onda u desnu stranu do granicnika nebi smeo da izgubi otpor ako izgubi kablo je u vecini slucajeva.Tako isto proveri oba senzora.Zatim prelazis na zadnji senzor koi se nalazai na diferencijalu koi isto treba da ima otpor negde oko 1000 oma ako nema znas sta se radi.Zatim iza akumulatora imas relej sa jednim ili dva osiguraca,obavezno ga otvori i prelemi 99posto ima hladnog lema.To ti je procedura za popravku meckice ABS dosad nije omasilo.Pozz majstore pa javi sta si uradio.
Iza akumulatora nijesam vidio nikakvu kutijicu sa relejima , auto je 1987 godiste i imalo je automatski mjenjac.
ali posto mi je dva puta crkavao automatski mjenjac ja sam mu ubacio manuelni sa 4 brzine.
ne radi mi ni grijac zadnjeg stakla a svi su osiguraci u redu , da mozda to nije povezano sa abs-om .
jer koliko se sjecam grijac zadnjeg stakla ide preko nekakve kutijice u kojoj se nalazi neki relej i tu sam kutijicu
nekada skidao ali sada ne mogu da je nadjem u autu , mozda sam to radio u predhodnom mercedesu koji je bio 1984 godiste i imao je manuelni menjac. mozda je kod ovog novijeg modela ta kutijica smjestena negdje drugo jer je iza akumulatora nema.
Nemam autodatu pa ako neko moze da mi pogleda u autodati za tu kutijicu sa relejima.
Pozdrav