Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav prije svega,
Uzeo sam pomenuto auto prije 10 dana, sa nekim nedostacima za koje sam znao i sad ovako da pitam sta mi savjetujete,
Znaci auto je bilo udareno naprijed desna strana tj strana suvozaca i aktivirali su se zracni vozac i suvozac. Interesuje me sad koliko oni kostaju sa i bez ugradnje sta je potrebno osim njih jel potrebna neka elektronika aktivacije ponovo i zanima me jos znaci stradala mi je posuda od brisaca i posuda od serva imal ko slike kako izgledaju i jel mogu npr posudu od serva staviti slicnu ili nesto improvizovati jer niko nece da proda posudu bez pumpe koje su od 350 km pa dalje i imam pitanje auto posjeduje tempomat lijevo rucica ispod zmigavaca ali on nereaguje kao ni sirena jel moguce znaci kad se aktivirao zracni da je stradalo na volanu jos nesto od komandi
i jos nesto nekad mi se desi znaci kad hocu krenuti usaltam u prvu a auto nema vuce sporo nabija do 1400 obrtaja i kad se presalta u drugu ide normalno turbina se pali znaci nije uvijek da prva nece da povuce
hvala puno na odgovorima
Zadnja izmjena od mirza_nrg (25-10-2010 13:37:06)
Notebook Maniac
Airbag kompjuter se mo¾e resetovat. Jatuge mora¹ promjenit. Sirena dobije kontak sa pritiskom jastoga, pa je vjerovatno uzrok to da ima¹ aktiviran vozaèev jastog.
Tempomat mo¾da ne radi zbog varnosti, kad æe¹ rje¹titi jastoge provjeri sa diagnostikom i sa obrisanjem DTG gre¹ka èe vjerovatno i tempomat poèet raditi.
ako neradi servo volana nece raditi ni tempomat. servo, abs, esp, tempomat sve je povezano u can mrezu na bsi.
Airbag kompjuter se mo¾e resetovat. Jatuge mora¹ promjenit. Sirena dobije kontak sa pritiskom jastoga, pa je vjerovatno uzrok to da ima¹ aktiviran vozaèev jastog.
Tempomat mo¾da ne radi zbog varnosti, kad æe¹ rje¹titi jastoge provjeri sa diagnostikom i sa obrisanjem DTG gre¹ka èe vjerovatno i tempomat poèet raditi.
ako neradi servo volana nece raditi ni tempomat. servo, abs, esp, tempomat sve je povezano u can mrezu na bsi.
morfej napisao:Airbag kompjuter se mo¾e resetovat. Jatuge mora¹ promjenit. Sirena dobije kontak sa pritiskom jastoga, pa je vjerovatno uzrok to da ima¹ aktiviran vozaèev jastog.
radi servo esp takodjer radi bez problema abs radi samo tempomat neradi i imam problem pisci mi radio svake tri sec bude mu beep
Notebook Maniac
onda nije prijavljen (telekodiranje). imas li na displeju da negdje pise programm (kad mijenjas opcije prikaza na tipki od brisaca). ako nema, nije ti prijavljena rucica tempomata. za radio: neka ti neko upise tvoj VIN broj (telekodiranje radio cd).
nedim napisao:ako neradi servo volana nece raditi ni tempomat. servo, abs, esp, tempomat sve je povezano u can mrezu na bsi.
morfej napisao:Airbag kompjuter se mo¾e resetovat. Jatuge mora¹ promjenit. Sirena dobije kontak sa pritiskom jastoga, pa je vjerovatno uzrok to da ima¹ aktiviran vozaèev jastog.
radi servo esp takodjer radi bez problema abs radi samo tempomat neradi i imam problem pisci mi radio svake tri sec bude mu beep
ovako kad saltam opcije na rucici brisaca ono predjeni put potrosnja i to to radi bez problema ali kad pritisnem on off na tempomatu nista se nedesava a koliko to traje za radio koliko kosta bavis li se ti time nije problem ni do sarajeva se provozati samo da se sve sredi
Notebook Maniac
za tempomat: kad mijenjas to za predjeni put, potrosnju negdje na kraju bi trebalo da ti napise: PROGRAMM. pa imas: "SET" i "QUIT". tek tu ce ti raditi ta rucica tempomata ako je aktivirana u bsi-u. ako nemas PROGRAMM onda ti auto nevidi da uopste postoji rucica tempomata pa ga treba nauciti da postoji (telekodiranje). a za radio nemoras u sarajevo imas tu blizu tebe u komsiluku (na mail). da slucajno nije mijenjan bsi jer ti ne vidi ni broj u radiu a ni tempomat. haj posalji VIN na mail.
ovako kad saltam opcije na rucici brisaca ono predjeni put potrosnja i to to radi bez problema ali kad pritisnem on off na tempomatu nista se nedesava a koliko to traje za radio koliko kosta bavis li se ti time nije problem ni do sarajeva se provozati samo da se sve sredi
Zadnja izmjena od nedim (28-10-2010 13:46:02)
nema set na opcijama ocigledno nije prijavljen
Notebook Maniac
evo mene sa novim problemom doduse ni stari jos nista nije rjesen ali desilo se da nije sirena radila i raskopcao sam sve i flet od sirene je bio pukao on je zalemljen sirena radi ali kad se sad mota krajnje lijevo upali se esp lampica probao sam stelovati onaj krug ispod volana i dodje mi ili desno malo kad se mota ili lijevo da bi ostavio sad na skroz lijevo motanje znaci kad treba volan da sten upali se esp
Notebook Maniac