Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav ekipi ..
Imam problem sa jednim francuzom tj renault scenic 1.9 dci
pri polasku nazad gasi se odmah, znaci krenes 1-2 metra i ugasi se .. naprijed ide malo vise i nekad se ugasi nije uvijek .. prije par mjeseci zamjenjen agr ventil , maf senzor , dobavna pumpa, filter nafte .. i po preporuci servisa izvadjen katalizator .. poslije toga auto islo kao avion, nema sta ... sad izbaci gresku "kontrola rail tlaka" cini mi se 1882 .. cistio sam regulator pritiska (nije bilo vidljive prljavstine) i bilo je dobro par sati i opet isto ..
jeli imao ko ovakvih ili slicnih problema , neznam kakve veze ima polazak u nazad ali ocigledno da ima ..
bilo kakav savjet bi dobro dosao , sumnjam u ovaj regulator na pumpi visokog pritiska ali neznam opet .. dok auto radi pritisak mu je 32 mpa , pri polasku nazad tj pri gasenju opadne na 16 (zadnja vidljiva mjera) a pise da treba biti od 22-32 .. znaci to je ok ?..
Unaprijed hvala na savjetima )
Zadnja izmjena od jaranika (24-10-2010 19:34:39)
instalacija ti se prožuljala, poprati ju pa ces naæi gdje
najcesce na kraju plasticne vodilice kablova (kod 4. cilindra), donji kablovi
se prožuljaju jako èesto
to su ti tipièni simptomi proglodane ili napukle instalacije. Dobro ju provjeri. Na benzincima ja uvjek stavim 30 direktno na procesor za probu. Probaj to. Obièno bud u prekidu podrška memorije procesora.
sad cu da provjerim .. imao sam jedan slucaj sa citroen xara picaso ... crkavali osiguraci od stopki i rikverc svijetla kad podjes nazad , problem je bio u instalaciji koja je bila otkacena sa sasije i spala na mjenjac i tako vremenom se proglodje ..
sad cu da provjerim pa vam javim .. pozz )
pregledao sam sve , ne gubi napon na ecu, ni na regilator pritiska .. nasao sam jedno kablo proglodjano na 4 toj dizni (diralo u filter zraka , rijesio sam i to ) .... cim krenes nazad pritisak pocne da opada sa 32 mpa dok recimo naprijed pocne da raste do 34-35 ...
zvao sam jednog bosch majstora , on kaze pumpa visokog pritiska .. ?
kako pise u bosch esi-u rail tlak pri punom gasu 4200-4500 o/min treba da bude od 120 do 150 Mpa
auto ide do 4700 o/min a rail je 70 Mpa ... znaci pumpa ili regulator ?
stalno mi javlja kontrola rail tlaka broj greske 1882 ...
ispitaj instalaciju od ECU do tog senzora sa instrumentom i pri tome
pomièi snopove kablova.. 90 % gubi negdje jer sam imao par tih sluèajeva
poz..
pozdrav kolege
problem je rijesen !!! (barem za sad a vidjet cemo za ostatak )
Uradjena je reparacija pumpe i auto pali lijepo i ide kao ludo .. puno bolje neg prije ...
(bilo je malo komplikacija sa remenicom pumpe , pukla u vozni itd itd .. zato pazite , krhke su
) )