ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 09-11-2010 01:10:53

Andito
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 22-08-2010
Komentari: 37

Custom ili chip za Škodu OCT2 1.9 TDI

Pozz.

ovako, zanima me custom chip za moju škodicu oct2 1.9 tdi

prvenstveno da se posao odradi profesionalno i kvalitetno, ništa extremno, nego da se napravi neki optimum snage, molim preporuke i iskustva kolega za pomoæ i upute kako i što napraviti,

samo bi htio navest da su mi u servisu nešto èarobirali po ecu, pa se nadam da æu taj problem riješit kvalitetnim remapom,

thx lp

**Nikad ne reci necu ili ne zelim vise..jer se cesto desava da vrata upravo otvara zadnji kljuc**

#2 09-11-2010 02:13:34

KRVOLOK
elproger
Iz: Gradiska,BiH
Registrovan: 10-02-2009
Komentari: 178
Website

Re: Custom ili chip za Škodu OCT2 1.9 TDI

"èarobirali" ???

sta to znaci ?

da je auto vec sada tuningovan pa da nisi zadovoljan ?

pominjes i neki problem koji planiras rijesiti custom remapom,jel mislis na problem kako da povecas snagu ili nesto drugo ?

#3 09-11-2010 14:00:49

Andito
elproger

pozz

èarobirali u smislu rijeæi, nešto su podešavali, nakon zamjene seta kvaèila auto jednostavno nije išao(slabo vuæe), došao do 3000 i nakon toga se ponašao kao da voziš sdi, e onda su oni nešto dirali podešavali ne znam ni ja sam , tak da sad relativno dobro ide samo ima zvuk motora nekako tvrd( recimo kao benzinac kad ga staviš u for),
što se tuninga tiæe auto nije ništa diran, èisti stock,

a što se tiæe snage, dignuo bi je toliko da ne moram radit neke velike zahvate po motoru, znaæi onaj 1 stage optimum, cca nekih 30-35 ks
ato nadam se da sam dao neke smjernice što i kako želim napravit auto

thx lp

**Nikad ne reci necu ili ne zelim vise..jer se cesto desava da vrata upravo otvara zadnji kljuc**

#4 09-11-2010 15:35:00

KRVOLOK
elproger
Website

znaci da sumiramo:

mjenjao si kvacilo i poslije toga ti auto nije vise isao preko 3000 rpm ?
da li ti je auto prije zamjene isao preko 3000 rpm ?
kad si ih pitao zasto ti auto ne moze preko 3000 rpm,koji si dobio odgovor ?
koje im je objasnjenje da su bilo sta dirali po ECU na autu koje je full stock ?

Jel to ovlasteni servis radio ili neki univerzalni ?

#5 09-11-2010 16:07:33

Andito
elproger

sav posao je odraðen u ovlaštenom servisu u garantnom roku, prije izmjene kvaèila, bili smo na probi jer je jedno od primjedbi bila i da auto ponekad na leru trza i da malo slabije vuæe, na probi su imali prikljuæenu dijagnostiku i uzimali neka mjerenja, razgovor izmeðu njih dvojice kolko sam shvatio bio je da nešto snimi na 3000 rpm, i kao to moraju slat uz reklamaciju, prilikom izmjene kvaèila zamijenili su hladnjak ispušnih plinova i vakumski ventil na istom, obrazloženje kao neispravan, zovu me auto gotov ja sav sretan, idemo na probu kad ono katastrofa, do 3000 rpm nekako a poslije nikako ne ide, ostavim im auto za par dan me zovu mora se zamijenit turbina, ok ak je to problem mijenjajte samo hoæu da auto bude ispravan, nakon zamijene turbine auto ide ubrzava al rad samog motora mi je nekako tvrd, sad nadam se da uz podizanje snage možda dobijem i mekši rad
lp

#6 09-11-2010 17:41:51

KRVOLOK
elproger
Website

a gdje je onda "èarobiranje" ???

sta su radili sa ECUom i kad su to radili ?

Nije mi opet jasno sve,znaci ti odvezes auto da ti zamjene kvacilo a oni ti zamjene i kvacilo i turbinu i ventile i jos ti rade "èarobiranje" na ECU ???

Moras sada prvo da odes kod nekoga ko nije ovlasteni servis da ti ocita greske iz ECU pa onda moras da odes na auto put i vidis koliko ti moze auto ici km/h maksimalno jer tako ces vidjeti koliko ustvari imas snage.Nakon toga,ces znati da li ti je auto ispravan ili ne.

Ako bude bilo gresaka napisi ovde sta ti je ocitano.
Ako ne mognes ici preko 180 km/h onda imas ozbiljan problem sa snagom motora i to je znak da nije rijesen problem.

Tek kad motor dovedes u prijesnje i orginalno stanje mozes razmisljati o tuningu jer se ne moze nista raditi ako motor nije potpuno ispravan.

#7 09-11-2010 18:36:04

Andito
elproger

ne znam možda i nije diran ecu, napisao sam da su snimali mjerenje na 3000 rpm, prije radova, a kasnije sam uoæio da na tim tj. do tih i poslije tih okretaja motor ne radi kako trba i ne vuæe, pa sam mišljenja da su mu zadali te parametre u njegov rad odnosno to sve memorira ecu jel tako? prema tome ecu odreðuje kako æe auto vuæ prema dobivenim informacijama ili ti signalu koji dobiva putem senzora,
što se brzine tiæe, auto ide 200 km/h al mi treba duži put na istoj dionici gdje sam prije radova dostizao tu brzinu malo brže(prije), kolega mi je spojio auto na dijagnostiku i nije pokazao nikakve greške, dal mora iæ u neke posebne mjerne blokove, il ak ima grešku to prikazuje kad pritisne scan za oèitavanje grešaka
lp

#8 09-11-2010 18:54:48

KRVOLOK
elproger
Website

ovlasteni servis sigurno nije radio custom remap i mjenjao parametre poslije 3000 rpm jer jednostavno oni to ne smiju da rade,auto mora da ide normalno na fabricke mape inace nesto nije ok.

ako mozes ici 200 km/h i ako nema gresaka registorvanih onda je vjerovatno sve OK sa motorom.

to sto ti treba veci put moze biti zbog milion stvari,od vecih i sirih guma,vise osoba u autu,vjetar kontra pravca,subjektivan dozivljaj...

#9 09-11-2010 19:16:07

Andito
elproger

toæno nebi smijeli oni puno toga pa ipak rade, istu dionicu prolazio prije i poslije puno puta sam u autu tako da ipak nešto nije u redu sa autom, gume nisam mijenjao,
u planu je odlazak na dyno mjerenje,ili æu to napravit zajedno kad se odluæim na custom remap, jer oni rade mjerenje prije i poslije obavljenog posla, a htio bi da se to odradi na valjcima jer smatram da je to kvalitetnije nego recimo da mi netko upuca neku generiæku mapu,

#10 09-11-2010 19:37:49

KRVOLOK
elproger
Website

custom remap ti nije mjerenje prije ili poslije tuninga jer tako mozes da uradis i sa generickom mapom.

custom remap ti je posebno prilagodjavanje mape samo za stanje tvoga motora i turba,naravno na valjcima i kosta mnogo vise nego genericka mapa a treba i mnogo vise vremena da se uradi i naravno da je to najkvalitetnije i najbolje nesto sto se moze uraditi na motoru.

#11 09-11-2010 19:56:45

Andito
elproger

zavisi ,neke kuæe ili ti tuneri mjere prije da sami znaju tj da imaju uvid u stanje motora, ak nešto nije u redu neæe ti ni radit što je i u redu, jer ne možeš njega prozivat da ti je uništio motor koji je veæ bio neispravan, znaæi rad na èisto,
reci koja je razlika u cijeni?
napravit nešto kvalitetno i recimo platit karikiram 200€ il upucat neku generièku mapu i platit to 50€, pa ti shebe motor il ti ode turbo pa te takav tuning košta karikiram 400€, ne kaže bez vezeona stara narodna da škrtac duplo plaæa, moj odabir je rad na valjcima naravno kod nekoga tko stoji iza svog obavljenog posla i garantira za svoj rad, koji na kraju i adekvatno tome naplati

#12 09-11-2010 21:27:46

KRVOLOK
elproger
Website

ne moze se napraviti uvid u stanje motora mjerenjem na dynu !!!

mjerenje na dynu je odraz ispravnosti motora i senzora a ne stanja motora,to znaci da motor moze da bude totalno los i da je pred kraj zivota a da ima ok krivu na dynu.

genericke mape su manje vise ok za standard motore na kojima nije nista mjenjano,ali sa generickim mapama se ne moze ici ma max snagu jer se uvijek rade sa dosta rezerve upravo da bi radile na svim motorima.

custom remap se radi ako motor nije standard ili po zahtjevu na standard motor

najbitnija je stvar kao sto si sam rekao da to uradi neko ko se time bavi profesionalno i ko stoji iza svoga posla.

#13 09-11-2010 21:49:58

Andito
elproger

upravo to i tražim, znaæi netko tko æe to odradit sa dozom profesionalizma na obostrano zadovoljstvo, ali tko i gdje, svi nešto nude, med i mlijeko al konkretno 0-bodova, èak i neki brend-name su vrlo upitni kad je takav posao u vidu, tak da sam za sada relativno zbunjen

#14 09-11-2010 21:55:20

KRVOLOK
elproger
Website

u exYu imas samo dva ili eventualno tri mjesta gdje mozes napraviti custom remap,sve ostalo je hobi tuning ili generika.

#15 09-11-2010 22:08:45

Andito
elproger

jel se smije znat o kome se radi ili je to tajna, gdje se može naæ link.. bilo kakva informacija,

#16 09-11-2010 22:09:44

KRVOLOK
elproger
Website

provjeri email !!!

#17 10-11-2010 01:31:19

Andito
elproger

ok. thx
lp

Board footer