Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav svima. prilikom zamjene cjevcica (na vakum ventilima ) otkrio sam da su pune ulja.inace, auto kod ostrije voznje ide odlicno i ne pali se ona dosadna zuta lampica, ali dok voznje sa malim obrtajima otprilike do 2100 obrtaja, a nekad i u mjestu lampica se upali i auto nema vuce. kad dodam jaci gas u mjestu lampica idalje svjetli ali cim krenem ona se ugasi. majstor kaze da je uzrok u tom ulju u cjevcicama, a sve zbog vakum pumpe. molim pomoc.
Koje greške prijavljuje?
Ma da egr-membrana vjerovatno
Zadnja izmjena od oliver (09-11-2010 23:25:35)
100% je EGR otiso.
"Hoces, neces"
ocisti dobro vakum creva i vakum ventile. pregledaj dobro da nije mozda neko crevo osteceno il sastav na vakum ventile.
neslazem se da je to EGR jer samo na ler gas pali zuto. Po mom mislenju nemas vakum u sistemu 0.7 vec nesto manje pa kad auto radi na vise obrtaje dobijes taj vakum i sve je ok.
sva crijeva sam promjenio. kada je motor ugasen iz vakum pumpe kapi ulje, a kako da ocistim vakum ventile.
ishpricaj kontakt sprej na ulaz i izlaz vakuma, izvadi filtera i ocisti i njega. ako imas kompresor iz daljine produvaj da izadje tecnost spreja. Najbolje je ako imas posni sprej ne VD40. (sprej koji isparava i neostaje masnocu)
p.s moras da sredis i vakum pumpu jer ako i dalje curi ulje ponovo ce sve da zacepi.
Zadnja izmjena od sale (10-11-2010 17:52:25)
ja sam imao slucaj da je vakum pumpa pustao ulje i otisao servo uredjaj (pojeo membranu ulje)
treba obavezno promenuti vakum pumpu.
kako skinuti vakum pumpu najbezbednije da je probam ocistiti.
vakum pumpu treba da zamenis a ostalo da ocistis.pozzzzz
A joj nema od toga ništa, vozi majstoru
baj pas,i prici je kraj
ujutro upali na pola kljuca, ako dam gas pocne da trokira i siv dim izlazi. u voznji do 2000 obrtaja ide ok. cim predje 2000 zatrza i izgubi vucu i upali se zuta lampica. da li moze biti do turbine ili negdje vuce zrak. pomoc?
uradi dijagnostiku znaces vise