Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
2.0tdi,2005,oznaku motora trenutno nemam. Motorni je par puta izgubio komunikaciju u voznji, da bi nakon gasenja odlucio ne upaliti, pa je ipak upalio nakon nekog vremena i sad vise uopce ne pali. Greska je 01314 - Engine Control Module. Instalacija i gateway su ispravni. Kanal u motornom 125+ kaze da su sve komunikacije prema ostalima uredjajima na "0", dok ostatak normalno pokazuje "1",osim za motorni. 60ohma izmedju can linija imam dok je ecu zastekan. Relej grijaca,tj. napajanje na njemu je ok, masa dobra, na one dodatne dvije zice sta idu u motorni imam 10-12V. Nisam imao osciloskop pri ruci da vidim dogadja li se sta na njima. Pitanje glasi pali li 2.0tdi bez releja grijaca ili sa neispravnim relejom grijaca? Ili da se orijentiram k motornom?
Zadnja izmjena od klcu (09-11-2010 23:52:50)
orjentiraj se prema motornome ali pogledaj onaj veci relej ispod volana da nije crko to mi se desavalo da auto samo vergla a nece da upali zbog njega
zaboravio sam naglasit da auto ne upali jer ne dobije autorizaciju od immo,jer nema komunikacije . zapravo upali na tren, odradi sekundu, ali totalno nemirno i ugasi se.
cekaj malo procitali kljuc kad das kontakt, ako ga procita onda te zeza relej imas dva ista u prostoru zamjeni mjesta, ako ne procita imo onda je drugi problem.
Kljuc je ok. Sve se svodi da motorni ne komunicira sa ostatkom. mogu uci u njega , procitati greske. U voznji kad se to dogodi upali indikaciju od ulja, temp i okretaji padnu na nulu, brzinu i ostalo pokazuje dobro. Nekako mi sve ide na motorni. Pitanje je , moze li relej grijaca padom svoje komunikacije sa motornim blokirati sve skupa. Postoje dva tipa releja grijaca koliko sam vidio . Oba se nalaze unutar osiguracke kutije i vade se van bocno nakon sta se skine accu. Ovaj stariji tip koji ja imam bode se u podnozje na kojem ima mjesta za jos releja i sve skupa je u jos jednoj kutiji zatvoreno,dok u ovaj drugi relej ide samo konektor direktno. Elektronika unutar releja je zaljepljena za kuciste i bez da ga se razvali ne da se otvorit. Broj na releju je 461. Raspored pinova je isti, ali bez da fizicki odrezem donji dio kucista na ovom drugom tipu ne mogu ga ustekat,a i upitno je dal bi radilo.
Zadnja izmjena od klcu (10-11-2010 01:53:47)
Uje, temp i okretaji...a jel imaš signal sa radilice, makar bi to morao vidjet motorni u greškama, to do releja hhmm neznam neide mi nekako...
Meni miriši na CAN sabirnicu u motornom,ako nema komunikacije,a u sput provjeri pritisak goriva na tandem pumpi.
pogledaj da nije ušla voda u E-boks pa pravi spoj a da je procesor nebi mogao oèitati greške
rjeseno , stavio drugi ecu.
gdje ima edc16 can driver,nisam mogao pronac?
carprog ja sam uzimao razne drivers
Sto je meni ovo trebalo.............
Uh ljutiæe se Acom