Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Brzinomer ne radi,zakucao na nulu i stoji.Menjan pinjon,proveren zubcanik u menjacu,proverena tabla,skidan ECU i cisceni mu kontakti,proverena instalacija do ECU-a i opet nista.Dijagnostika prikopcana i u toku voznje nista,0km.Svi delovi koje sam naveo sem ECU-a skidani i stavljani na drugi Traffic i tamo rade.Imam i drugi ECU,samo ako ga stavim,nece hteti da upali pa zato ga nisam ni menjao.Motoric na tabli ispravan,resetuje se kada se izvadi kljuc.Jedino nisam proveravao instalaciju od ECU-a do table.Ima li jos nesto, da ne lutam bezveze...
Zadnja izmjena od Kele (15-11-2010 21:53:08)
da li rade ostali pokazivaèi na tabli....obrtomer... ili samo neradi brzinomer i koji je sat mareli ....
Sve ostalo na tabli radi,da tabla je mareli...
Na dzeku od davaca imas 3 zice, 1 i 3 su +12 i -12, a 2 je signal -, ispitaj ima li ti +12 i -12, zatim stavi tinjalicu na masu i brzo dovaci na prekide do drugog pina, ako ti je istalacija uredu kazaljka od brzinomjera ce ti skakati.
Probacu ujutro pa cu javiti...Sutra ima da ga cerupam dok ne proradi...:)
Zadnja izmjena od Kele (15-11-2010 23:43:31)
otvori sat i sa zadnje strane ploèe videæeš dva potenciometra...jedan ide na kazaljku od brzinomera a drogi na obrtomer.
kako si opisa neradi ti brzinomer......da bi ustanovio da je neispravan potenciometar samo zameni mesta pošto su isti po oznakama. ......vrati sve na svoje mesto i probaj videæeš da je samo potenciometar pokvaren.
njih možeš naæi na svim marelijevim satovima
javi šta si uradio
Pa da je do samog brzinomjera na tabli brojao bi mu predjene kilometre, i na dijagnostici bi mu u voznji pokazivalo brzinu.
proveri dijagnostikom u listi podataka "vehicle speed"
ako nemas signal ondak ti je u prekid veza izmedju pinjoni u ecu , ako imas signal ondak to je veza izmedju ecu i instrument.
u oba slucajeva to ti je jedna zica.
Evo upravo ga radim,napajanje uredno 13 v kada motor radi,i zice od napajanja su ustekane u plavi dzek koji stoji u kutiji sa osiguracima sa desne strane.Mene buni da li signal sa pinjona ide direkt na ecu,ili ide isto u neki dzek pa onda u ecu?Vehicle speed 0km,u toku voznje.
Zadnja izmjena od Kele (16-11-2010 12:06:14)
Pa da je do samog brzinomjera na tabli brojao bi mu predjene kilometre, i na dijagnostici bi mu u voznji pokazivalo brzinu.
pozdrav za kolegu sava-plus!Na moju dobronamjeran post da ti posaljem jednu bocicu srebro nitrata uopste nisi reagovao,cak sam ti polao mail nisi odgovorio,volio bi znati kako si shvatio moju ponudu!?
Reseno!Problem bio u plavom dzeku sa desne strane osiguraca,korodirali kontakti i jedna stopica strunula.Zamenio i sada pegla ko' blesav.
@Sava-plus
Ono sa tinjalicom odlicna solucija,svaka cast.
Hvala svima na pomoci!
Zadnja izmjena od Kele (16-11-2010 15:18:52)