Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Audi A4 1,9 TDI 1997 godište centralno zakljuèavanje je sa kljuèem koji zatvara sve breve.
Imam modul Brain Unit ISTOR za daljinsko centralno zakljuèavanje sa shemom spajanja
U autu je modul:
PP GF 30<
8L0 862 257 E
1004 2104 97 "E"
Imali neko shemu od modula PP GF 30< ili da mi objasni kako da spojim module.
najbolje ti je da nadjes on dva kabla koja zakljucavaju i odkl. sva vrata rade na principu mase, a to ti je najbolje kod vozacevih vrata ili pozadi kod kompresora
potrebna ti je samo probna lampa
ma samo probna lampa, shema daljinskog i dvije diode za zmigavce
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
našao sam ta dva kabla, ali ne znam koja je zajednièka za masu ostalo mi je sve jasno,,,,, ako neko ima semu ili diagram modula PP GF 30<
8L0 862 257 E
1004 2104 97 "E
to bi mi dobro došlo za spajanje
potrebna mi je shema kompresora PP GF 30< 8L0 862 257 E 1004 2104 97 "E
Ne treba ti nista od sema,najednostavnije ti je u gepeku kod kompresora naci zice,uzmi probnu lampu zakaci na masu i onda pipaj jedan po jedan kabal na nekom ce morati otkljucati a na nekom zakljucati...
Ako si na tom daljincu nasao te dvije izlazne mase samo ih nakaci na te zice koje si pronasao na kompresoru (pazi na polozaje otkljucano-zakljucano)
I jos provjeri onaj dzamper koji daje mogucnost za duze i krace vrijeme signala zakljucavanja-otkljucavanja(tebi je potrebno duze jer je kompresor)
Zadnja izmjena od astambura (20-11-2010 23:29:05)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
hvala Vam
U gepeka imas kompresor,kafena masa(-) crvena(+) to ti je stalna struja,prikaci daljinski-modul napajenje od tih zica i drugomislim da znas(mislim da komanda ide sa (-)minus,uzmi probnu lampicu i kada dodirnes onda ce ti sve pokazati,samo pazi na taj kopresor imas i druge funkcije,za druge stvari,ali snacices se,a za zmigavce ako ima samo jedan kabal,uzmi diode sto vece amperaze i stvar resena!,a ako ne usper okaci sema tvog novog modula i
Brain i napravicemo ti kako da ga uskladis!
Ja koristm module za alarme ENFORCER i su super za svaki auto!
Audi A4 1,9 TDI 1997 godište centralno zakljuèavanje je sa kljuèem koji zatvara sve breve.
Imam modul Brain Unit ISTOR za daljinsko centralno zakljuèavanje sa shemom spajanja
U autu je modul:
PP GF 30<
8L0 862 257 E
1004 2104 97 "E"
Imali neko shemu od modula PP GF 30< ili da mi objasni kako da spojim module.
Sve mi je jasno što ste napisali.
Ako neko ima dijagram kompresora 8LO 862 257 E 1004 2104 97 "E" ili connectora od ovoga kompresora.
Još imam problem auto se otključava bez problema a kod zaključivanja kompresor radi duže i zadnja desna vrata moram ručno da zaključam i tek onda kompresor prestane da radi
Negdje ti vuce fals zrak pa nemoze napraviti dovoljno vakuma,samo to sredi nije nista drugo....
Da li se zakljucavaju rukom lagano kao i druga vrata,mozda mehanizmu hvali malo podmazivanja....
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Sve sam podmaza i rukom se super zaključava. Dali može biti do membrana da neka propušta zrak.
Kako se skida polugica na bravi vrata kako bi provjerio dali ima fals zrak na tim vratima. Pokušao sam da je skinem ali ne ide bojim se da ne potrgam plastiku koja je drži.
Moze biti do membrane, skini crijevo koje ide na tu bravu koja nece da se zakljuca, njega zacepi pa probaj opet, ako kompresor bude normalno radio, problem je u toj bravi.