Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Cim pocnem motati volanom ne bitno u koju stranu pumpa zajauce,na leru cak malo i tezi volan a kad se dobro ugrije dosta tezi volan na leru...
Ulje mijenjano novo DEXRON III (za aut.mjenace i servo pumpe -crveno- )
Auto nema klasicnu letvu vec samo glavno kuciste volana...
Pumpu sam rastavljao a ne mogu primjetiti nesto posebno (sistem pumpe je rotor sa listicima,kao kod pistolja na zrak)
Pomoc???
Zadnja izmjena od astambura (20-11-2010 03:04:40)
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
losa pumpa
samo na kom autu je to
Pa znam da je losa mijenjao sam i drugu polovnu i slicna situacija pa mi je dalo sumnje...
Zanimalo me sta u sustini ode u tim pumpama jer ne mogu primjetiti nista posebno??
Jeep cirokee,ali pumpe su u sustini vecinom na isti princip...
Los Ti Je Dovod Ulja Na Pumpu Provjeri Crijevo
Boca je direktno na pumpi,nema crijeva...
Zadnja izmjena od astambura (21-11-2010 22:46:17)
Cim pocnem motati volanom ne bitno u koju stranu pumpa zajauce,na leru cak malo i tezi volan a kad se dobro ugrije dosta tezi volan na leru...
Ulje mijenjano novo DEXRON III (za aut.mjenace i servo pumpe -crveno- )
Auto nema klasicnu letvu vec samo glavno kuciste volana...
Pumpu sam rastavljao a ne mogu primjetiti nesto posebno (sistem pumpe je rotor sa listicima,kao kod pistolja na zrak)
Pomoc???
Ja sam prije par dana imao isti problem na Fiesti, èula se pumpa , a kad se zagrije volan bude baš teži i riješio sa zamjenom pumpe.
Doilazi do procurivanja unutar pumpe,otvori je,videces kako radi krilna pumpa i sve ce ti biti jasno
Doilazi do procurivanja unutar pumpe,otvori je,videces kako radi krilna pumpa i sve ce ti biti jasno
Otvarao sam i ne mogu naci nista sto bi mi bilo sumnjivo,princip je skroz jednostavan ali znam da su veliki pritisci i temperatura pa i svaka nepravilnost moze da zeza...interesovalo me sta uglavnom ode pa da na to obratim paznju...
Na staroj pumpi se vidi kad sam rastavio da na povrsini po kojoj krilca klizu kad izadju iz berenceta da je povrsina sva neravnomjerna i valovita,na ovoj koju sam stavio nema nista i bas je ravna povrsina...
Nekada kad sam imao Golf II sa servo volanom imao sam slican problem.
Evo sta se desilo, odnekud je upao sitni kamencic u uljni sistem servo volana pa dosao na usis pumpe i pri manjem gasu volan bi bio mekan a pri vecem tvrdji a i pupma se cula specificno. Srecom krilca i rotor pumpe nisu bila ostecena.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka