ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 21-11-2010 00:53:42

mikonos
Član
Iz: Odžaci (Sombor)
Registrovan: 02-07-2010
Komentari: 42

Re: Peugeot 206 1,1 ne prima gas kada je hladan

bocavs napisao:

Vozi ti to lepo u ovlašæeni servis ako nemaš nekog normalnog majstora i reši problem! Ovde su ti date lepe skretnice šta bi mogao da bude uzrok tvog problema, èisto da znaš zbog sebe. A kad rešiš, obavezno javi šta je bilo, baš me živo interesuje, sve najbolje, pozz

Bio sam u ovlascenom servisu (kao sto sam napisao u postu #12 i #16). Nisu nasli nista na dijagnostici, a za to trenutno neodazivanje motora na dodavanje gasa su mi cak rekli DA JAKO BRZO PRITISCEM GAS. Bio sam u jos 2-3 servisa i jos 2-3 zvao i svuda su govorili ili da to ne moze da se resi, da je to fabricka greska (a bilo je ranije sve u redu), da se trebaju prati dizne (koje sam vec oprao), da se zamene svecice (koje sam vec zamenio), da je mozda neki senzor ili sonda ali oni nemaju druge da probaju... Rado bih otisao negde gde imaju vise iskustva sa ovim ali ne znam gde. Potrosio sam i para i zivaca na dosadasnja iskustva.

#27 21-11-2010 01:00:04

mikonos
Član

Kele napisao:

Ja sam imao 206-icu sa istim motorom(TU1JP),i imao slican simptom a meni  kad je hladan i  kada stanem na semaforu nije hteo da primi gas kada krecem.Samo ga ugasim i ponovo dam kontakt  i upalim i on radi normalno.Kada se ugreje na radnu temperaturu problem nestane.Problem sam resio zamenom lambda sonde koja je radila ali zakucavala na 0.98mV i tako ostajala dok ne ugasim pa ponovo upalim.Nemoj sada da mislis da je i kod tebe ona uzrok problema.Kao sto kolege rekose idi na dijagnostiku kod nekog dobrog majstora da sve prvo dobro ispita.

Isto je i meni problem na semaforu ili negde gde treba na brzinu da se ubacis, a onda ti fali ta sekunda zakasnjenja. Kod mene se nista ne desava kada ga ugasim i ponovo upalim. Tako ga vozim vec 7 meseci i nista se ne poboljsava ili pogorsava. Sto se dijagnostike tice koliko sam skontao u 3 servisa (od toga 1 ovlasceni) nigde nisu pratili i uporedjivali one parametre sa potrebnim vrednostima vec se sve svodilo na to da pogledaju da li je umemorisao neku gresku (da li je palio check engine).

#28 21-11-2010 01:11:18

mikonos
Član

rakki napisao:

ako je kladionica na neviðeno  tipujem  na senzor temperature . kurvinog sina  dijag ne prijavljuje a upravo se tako ponaša  .na kraju krajeva sve se da lako izmjerit .

Moguce, samo kada bih znao servis gde bi mi to "lako izmerili"! Mada mi je palio od letos 2 puta lampicu, check engine, na kratko (pri brzini 120-130km/h) ali ne znam da li zbog toga. Ne znam da li je normalna potrosnja plina za ovaj motor (1.1, 60ks) od 8-9l prosecno. Ako nije da li je moguce da zbog neke sonde, senzora (koji mi pravi problem i sa odazivom na gas) trosi vise plina. Benzina mi je trosio 6-6,5l. Kao sto rekoh u poslednjem postu na dijagnostikama mi nisu pratili sve one parametre vec samo da li je nesto umemorisao kao gresku. Kako se to - cime meri?

#29 21-11-2010 13:34:53

gonza
Expert
Iz: svilajnac
Registrovan: 07-12-2009
Komentari: 1,008

parametri su majka dijagnostike. recimo ako ti ect lazira temperaturu motorni ce dobivati laznu t. i tako praviti smesu. unimer u ruke, izmerie otpor i znaces na cemu si.

ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica smile

#30 22-11-2010 19:04:06

mikonos
Član

gonza napisao:

parametri su majka dijagnostike. recimo ako ti ect lazira temperaturu motorni ce dobivati laznu t. i tako praviti smesu. unimer u ruke, izmerie otpor i znaces na cemu si.

ECT je senzor koji meri temperturu motora i salje je ecu? Da li bih trebao da potrazim na netu vrednosti koje ocitava ECT senzor tj. koliko Ohm je otpor na kojoj temperaturi pa bih tako mogu znati da li je ispravan? Gde se nalazi taj senzor na 206-ici?

#31 22-11-2010 20:30:37

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

Zeleni senzor sa desne strane motora,iznad termostata.Ima 2 pina.Otkaci dzek pa probaj da vozis bez senzora,jer ce ecu ukljuciti default mod po fabrickim vrednostima pa ako je senzor neispravan primetices razliku.Vrednosti otpora u zavisnosti od temperature imas u autodati.Velika je mogucnost da je on neispravan pa ne pokazuje realnu temperaturu hladnog motora vec neku koja je visa pa odatle to stucanje kada das gas.
Nemoj sam da popravljas vec vozi kod mehanicara.U Odzacima ne znam ni jednog mehanicara(znao sam jedino pokojnog Cavu,nek mu je laka crna zemlja),ali u S. Mileticu imas onoga Kocica sto ugradjuje i gas pa nek ti on to pogleda.

A gde si bio u ovlastenom servisu?Ja sam isao ranije u Sombor takodje u ovlasteni servis pa mi stave svecice koje pocnu da krepavaju nakon 3000 km.Taj servis je odavno zatvoren...

Zadnja izmjena od Kele (22-11-2010 20:41:08)

#32 23-11-2010 03:21:49

mikonos
Član

Kele napisao:

Zeleni senzor sa desne strane motora,iznad termostata.Ima 2 pina.Otkaci dzek pa probaj da vozis bez senzora,jer ce ecu ukljuciti default mod po fabrickim vrednostima pa ako je senzor neispravan primetices razliku.Vrednosti otpora u zavisnosti od temperature imas u autodati.Velika je mogucnost da je on neispravan pa ne pokazuje realnu temperaturu hladnog motora vec neku koja je visa pa odatle to stucanje kada das gas.
Nemoj sam da popravljas vec vozi kod mehanicara.U Odzacima ne znam ni jednog mehanicara(znao sam jedino pokojnog Cavu,nek mu je laka crna zemlja),ali u S. Mileticu imas onoga Kocica sto ugradjuje i gas pa nek ti on to pogleda.

A gde si bio u ovlastenom servisu?Ja sam isao ranije u Sombor takodje u ovlasteni servis pa mi stave svecice koje pocnu da krepavaju nakon 3000 km.Taj servis je odavno zatvoren...

Isao sam u Remont Komazec. Znam da ima jos jedan koji je bio ovlascen, a sada je, valjda zatvoren. Svecice i sve delove za veliki servis sam kupio (po broju sasije) u Veranu NS, pa sam odneo u Remont Komazec da zamene (jer nisu imali sve na lageru).
Ma, necu sam da poparavljam vec da probam to sto je prosto, npr. ovo sto si mi rekao da ga iskopcam.
Pa jesu li onda taj ecz i map zajedno? Posto mi je majstor u servisu rekao da je to map (gore, desno, blizu step motora i creva za vazduh)?
Isao sam ja i u jos 3 privatna i zvao nekoliko telefonom ali kao da niko nema volje ili cega vec da uzme to i skonta, odnosno da isproverava vec te senzore i sonde pa da mi bar kaze da nije to. Sve govore da bi tu moglo svasta da bude ili me ubedjuju da to nije nikakav problem i da tako vozim, a niko da se zauzme da nadje problem.

#33 23-11-2010 10:45:15

Kele
Expert
Iz: RS,Sonta,Apatin
Registrovan: 09-04-2010
Komentari: 1,373

Druze,ajmo ovako:Prvo pogledaj u saobracajnoj imas li ove oznake u broju motora,HFZ ili HFY.
Ect i map nisu zajedno miti mogu biti cak sta vise na suprotnim su stranama motora.Map nije gore desno nego gore levo sa strane plastike usisa.To sto ti je majstor rekao,to je IAT(senzor temperature vazduha koji se usisava i on nekada bude integrisan sa MAP senzorom),a ECT se nalazi blizu rucice meraca goriva i jedini je zelene boje.Najbolji nacin ispitivanja ECT senzora  je da se digitalnim termometrom izmeri temperatura glave motora u blizini samog senzora i potom da se dijagnostikom ocita vrednost temperature koju daje sam senzor.

Zadnja izmjena od Kele (23-11-2010 10:48:53)

#34 24-11-2010 01:05:12

mikonos
Član

Oznake idu ovako HFX10FP6... Temperaturu mogu da izmerim unimerom.

Board footer