Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav kolege.Imam problem sa navedenim autom,Auto ide lose gotovo nikako a trosi kao lokomotiva,Menjao sam kablove i svecice, medjutim auto radi normalno 2 - 3 minuta sa novim svecicama i odmax pocne da trokira tj ne radi nekad prva svecica nekad cetvrta.Sve u svemu svodi se na to da ima visak goriva u cilindru, ubrizgavanje je oko 2 ms,senzor za temperaturu ok i map senzor ok kao i vakum u usisnoj grani takodje merena je i kompresija i ona je odlicna.Nzm vise na sta da sumnjam....Cini mi se kao da od onog silnog goriva prvo zagarave svecice a posle duze voznje i crkavaju.....
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
Proveri sondu
Pirke
Razmisljao sam na tu temu kolega ali neznam dal zbog sonde hoce da trosi bas toliko mnogo....Inace sonda je 90% losa jer joj je signal bas slab i ima sporu promenu.......Na dijagnostici nema gresaka Kts i Op com
a pritisak goriva...regulator...
Pritisak goriva nisam stigo da merim ostalo je za ujtru ali i ne verujem da je do njega zbog viska goriva
Ček kažeš slab signal lambde? misliš mala vrijednost lambde,kolika je? Biće da je do nje ili ect i provjeri kat
Razmisljao sam na tu temu kolega ali neznam dal zbog sonde hoce da trosi bas toliko mnogo....Inace sonda je 90% losa jer joj je signal bas slab i ima sporu promenu.......Na dijagnostici nema gresaka Kts i Op com
pa cemu inace sluzi sonda , a sto se tice alata za popravku , mozes videti svaki parametar i isto to uporediti iz baze podataka!
best regards!
imao sam skoro ovakav problem sa astrom 1.4 bio je zapusen katalizator,mada treba proveriti i zupcenje motora
modul palenja svecice ?
lambda sonda ?
senzor temperature motora ?
izduv ?
Obratite pažnju na vreme sekv. brizganja. Manja je nego što je normalno a to dovodi do zaključka da ima nekontrolisani prodor goriva u cilindre,ili je zatvoren dotok vazduha u motor. Prvo zbog dizni ili regulatora najverovatnije a drugo zbog zatvorenog dovoda vazduha nečistoćom ili uloška filtera.
Ja bih prvo to proverio.
Ima li ugrađen gasni uređaj?
provjeri ti ect senzor neki dan sam imao da auto se tako isto ponasa i tesko pali a sve zbog ect senzora ubacuje vise goriva posto daje podatak da je motor hladan
Kolege hvala na savetima,Ect senztor je dobar ali imam nov stavicu cisto da vidim ima li razlike,usis cist i filetr je nov,katalizator izbacili prosli majstori...Skinuo sam dizne i sve cetri kad rade cure samo tako tj rasprasuju a pritom cure, stavio sam ih u kadicu da ih operem pa javljam rezulte
Nema gasni uredjaj
Proveri ih posle pranja, da budeš siguran;)
Ako sumnjaš u neku,menjaj odmah,da ne skidaš dva puta granu.
Reseno..
Posle skidanja i pranja dizni ponovo mi se cinilo da cure medjutim namestio sam ih tako i zamenio senzor temperature i auto radi...Nzm kako je moguce da tako zaza temp senzor kad na dijagnostici pokazuje tacnu temperaturu, vracao sam ponovo stari senzor i ponovo ista stvar kao pre zamene znaci do njega je bilo.Sve u svemu bitno da sam resio problem i ujedno hvala svima na pomoci...
imao sam slican probl. na kts nije bilo gresaka ali kad udjem u stvarne vrednosti signal sonde stalno stoji smesa mrsava