Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Na Grand Cirokiju Zadnji diferencijal pjeva (iiiiiiiiiiiiiiiiiii) samo kad se pusti gas najizrazajnije se cuje oko 80-100 kmh. ulje i lezajevi novi...
A durugi problem koji me vise brine i osjeti se samo poslije malo duze voznje kad se bas zagrije (preko odvozenih 40km. ili vise)...
Znaci kad skrecem u ulice ili okrecem auto ili krecem napred ili nazad sa smotanim volanom vise od pola kruga(sto vise smotam jaci je zvuk) cuje se neki NENORMALAN zvuk koji je sigurno iz zadnjeg diferencijala slicno nekom jakom guzvanju-struganju gumu od gumu NIJE ZVUK STRUGANJA METALA,ako to sve radim bez gasa (samo sa inercijom auta dok se jos krece zvuka nema)!
Ako je iko imao ovakav problem nek se javi??????????
Cuo sam svakakvih zvukova i mogao sam predpostaviti bar od prilike sta bi moglo biti ali sto se ovog tice je bas CUDAN RUZAN zvuk i nemam pojma sta je u pitanju...Trkaci i tanjirasti zupcanik nije rastavljan i sve je vraceno kako je bilo,samo su lezajevi promjenuti (potpuno isti novi su stavljeni)
Diferencijal je obicni bez blokada i bilo kakve struje i senzora...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Moras da rastavis kucicu diferencijala i da proveris trkace zato sto imas problem u krivini.Druga stvar koju si propustio a vrlo je bitna,kada si menajo lezajeve sigurno nisi nastelovao diferencijal i zato ti peva kad pustis gas,sto znaci da ti zubi gaze "na prstima".Obavezno indigo i papir i steluj.Zasto si menjao lezajeve,zbog pevanja ili nekog drugog problema
Nisam rekao da su mjenjana samo dva lezaja na izlaznoj starni prema kardanu a druga dva na tanjirastom su ok...
Mijenjao sam ih jer su rondali,vidjelo se da su otisli jer im je kosuljica bila mjestimicno ostecena,sad tog zvuka vise nama ali su se pojavila ova dva,to jest ovaj zvuk iiiiiiiiiiiiiiiii se cuo i prije samo mozda za nijansu manje a ovo GUZVANJE se nije culo,NISAM DIRAO NISTA oko trkaca i tog sklopa,jedino sam podbacio sabicu od 0,30mm. na stelovanju konusni-tanjirasti zupcanik jer je na zubima bilo savim malo lufta ali nije ostao pretegnut jer kad jako okrenem tanjirast zupcanik on od inercije sam napravi jos skoro jedan krug...
Znam da su dif.za stelovanje malo problematicni ali ne vidim neku grasku a imam bas velik problem
To se inače štela kako kolega vulep rekao a ne ovak na okret.....
i nisu uopće problematični za štelanje, problematično je ako se ne naštelaju kako treba
Ne pitaj me ono što ne znam !
Moras da proveris sliku gazenja i onda pravis zazor,ali ne na okret nego sa papirom,jer ako se tako lagano okrece,mislim da je poveliki zazor.Dzabe sto podesis zazor ako ti zubi gaze na prstma ili na peti,to je slika gazenja
Na svakom diferencijalu se podesava pred napon, probaj naci tacan podatak za taj model. Ti si promenio lezajeve i podesio da se lako okrece a to nije to. Diferencijal ima sedam mogucnosti gazenja ( nosenja) zupcanika da ne duzim...
Zadnja izmjena od Nemanja zr (29-11-2010 01:50:04)
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
Diferencijale do sad nisam radio (popravljao) i ovaj radim jer je od mog auta (bavim se mehanikom i auto klimama) a iz prica znam da su malo zeznuti za stelovanje,mozda jer niko nije bas strucan za to pa bi zamolio ako neko tacno zna na koji nacin i na sta tacno trba da obratim paznju,da mi malo opise taj proces ili ako ima neka stranica o tom ili podatci,bilo sta.
U naprijed hvala!
jel propisano ulje po tvome da se zaključit da trkači ne rade svoju radnju znači točkovi vrte ravnomjerno u polukrugu vidi da nema unutra ko lamelice tako nešto naj više je problem zbog pogrešnog ulja ne sjećam se imao sam sličan problem prije nekoliko godina.
Nisam rekao da su mjenjana samo dva lezaja na izlaznoj starni prema kardanu a druga dva na tanjirastom su ok...
Mijenjao sam ih jer su rondali,vidjelo se da su otisli jer im je kosuljica bila mjestimicno ostecena,sad tog zvuka vise nama ali su se pojavila ova dva,to jest ovaj zvuk iiiiiiiiiiiiiiiii se cuo i prije samo mozda za nijansu manje a ovo GUZVANJE se nije culo,NISAM DIRAO NISTA oko trkaca i tog sklopa,jedino sam podbacio sabicu od 0,30mm. na stelovanju konusni-tanjirasti zupcanik jer je na zubima bilo savim malo lufta ali nije ostao pretegnut jer kad jako okrenem tanjirast zupcanik on od inercije sam napravi jos skoro jedan krug...
Znam da su dif.za stelovanje malo problematicni ali ne vidim neku grasku a imam bas velik problem
Prijatelju ovako uradi , kad sklopis uparis konusni zupcanik sa tanjirasti moras da osetis otpor kad okreces flansnu gde dodje kardan . A ne nikako da se tanjirasti zupcanik u inerciji okrece sam.
Ulje je 80-90 bas za dif.
Najcudnije mi je to sto oko trkaca nisam nista dirao i ovo se desava ali samo kad se ugrije dif.
Znaci na zvuk iiiiiiiiiiiiiiiiiiii utice stelovanje konusnog i tanjirastog????
Medju njima (zupcima) je bilo malo lufta i sad nema ni malo a pretegnut nije sigurno zato mi nije jasno kako da ga sad stelujem ako ostavim da malo tvrdje ide na zubima bojim se da ce se pregrijavati i napraviti jos veci problem,na koji nacin se steluje sa papirom i indigom,cuo sam za to ali nisam radio,molio bi malo detaljnije uputstvo ako ikako moze .....
Ajde kad hoces papir, iseci traku sirine zuba na dif nasloni i okreni deo od kardana da zubi provuku papir. Papir mora na sredini zuba da bude prosecen a da krajevi ostanu dobro pritisnuti a ne preseceni. Javi sta si uradio. Pozdrav
Ma nije da hocu papir vec mi je bitno da rijesim na bilo koji nacin
Pokusacu cim uhvati vremena pa javim.
Hvala!
Evo ovako sto se struganja-guzvanja tice otisle su sajbe-lamele na planetarima,one su sluzile za sperovanje diferencijala,cini mi se da budu presvucene nekom masom-grafitom ili cim vec,jer nove su crne boje (gledao sam na netu) a ove su mjestimicno bile slizane do metala (normalna boja metala)...
Jer nisam znao sve sto sad znam,vodoobrusio sam sve sajbe da se sijaju i kad sam sve smontirao jedan tocak sam zaglavio a drugi jedva pokrenu sa pajserom od 60 cm.
Uzrok svega je sigurno dotrajalost,a sve je ubrzalo neodgovarajuce ulje jer ovi dif.moraju imati specijalno ulje GRAFITNO!
Evo mozda ovo nekad nekom posluzi da se ne desi kao i meni....!
Na kraju sam obrusio zupce koji nailaze na planetare i izgubio sam speru ali bar normano vozim....
Sto se zvuka iiiiiiiiiiiiiiiiii tice ostavio sam jedva primjetan luft izmedju tnj.i kon. zupcanika i sad se cuje ali sasvim malo,tako da mi nije jasno bas sta je sa tim,moguce da su zubi vec nepravilno potroseni...
Gdje ima kupiti grafitno ulje?
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka