Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
ovako navedeni auto se ponasa posve normalno samo sto se pri hladnijem vremenu ispusti naftu negdje oko bos pumpe
pokusavao sam naci ali dok je motor topli ne izbaciva gledao sam ona dva senzora na vrhu pumpe potpuno su cisti
interesuje me imali neko specificno mjesto gdje te pumpe pustaju posto bi volio to da rjesim prije nego sto unisti elektroniku pumpe
elektroniku sam malo zastitio dok se neotkrije gdje curi
Zadnja izmjena od bjeli (02-12-2010 13:20:07)
Pozdrav
Gorivo pusta na senzoru za ugao pumpe i jedino resenje je da promenis senzor, senzor se nalazi na pumpi sa gornje strane.
Ko radi umrece od gladi
Zaboravi sam da spomenem da ga nema u regularnoj prodaji, imaju ga bosiste.
Ko radi umrece od gladi
je napisao skrivenu poruku za korisnika: bjeli
Zadnja izmjena od internet majstor (02-12-2010 17:22:44)
@)).....
sa gornje strane pumpe je posve suho samo na djelu gdje su visokotlacna crijeva tu je vlazno i penje se buzirom prema ecu
moracu da potrazim senzor regulacije ubrizgavanja ako ga uspijem da nadjem
Srafi se imbusom 5
Ko radi umrece od gladi
Tako je u pitanju je senzor, u Srbiji je cena novog u 2011. godini oko 13000 dinara, 130e negde...
Ma da se i on sredit da ne curi bez kupovine novog. I to se da sredit za sve vijeke vijekova. Po meni kupovina novog je besmislena jer će opet procurit za godinu dana.
Najgore mu je prisupit, ne toliko skinut kolko vratit ga nazad.
Kad taj procuri bude nafte u kompletnoj instalaciji motora. Znači od najdonje točke do najvišlje koja je ecu.
Jedino rješenje poslje popravka je natopit sve vodom da se nafta bar malo neutralizira, oprat ivasolom pa na svaki konektor kontakt spreja..
da i ja sam kemija malo je po masan nov.
Timmy imas li iskustva sa popravkom senzora, kako ga popraavljas da ne mora da se kupuje novi?
Pozdrav
Mnogo hoces,a kad svi znaju kako majstori da zarade,ovo nije crveni krst
moze se popravit besplatno netreba ti ni majstor jos ako nadjes nekog levata da ga skine i stavi ti napravio auto gratis a a majstori placaju porez drzavi
atm tuning
electronic key
------------------------
Male tajne velikih majstora kuhinje..
Sorry ovdje se nesmiju odavati tajne oko tih nekih sitnih popravka koji jako puno vrijede.
Nažalost moraju i majstori od nečeg živjeti.
Mogu ti dati samo "hint"..
Psovat češ sve po spisku kod vađenja i skidanja. Ovo ostalo i nije neki problem.
Vec vadio i vracao, i psovao ... Mnogo posla oko nalog dela...