Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
od pre nekoliko dana kad startujem motor,ponisti se vreme i dnevna predjena kilometraza.oznake na displeju
ne svetle punim svetlom(kao da su zasencene i ne mogu ih dugmetom pojacati vec samo smanjiti jacinu svetla)
nosio sam akumulator u servis(4 meseca je star)gde su konstatovali da je isti ispravan.
sta je uzrok?
Ipak probaj drugi akumulator,ovi danasnji su vrlo cudni,a i elektronika u opste...
Imao sam slican slucaj na Ford Mondeo prije 10ak dana i sad je ok...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
čini mi se da ovdje nije do akumulatora ..vec do instrument table ....poznati simptomi....
pre nego sto sam odneo akumulator na proveru,izvrsio sam startovanje motora putem kablova
sa drugog akumulatora i ovaj problem nisam imao.zato sam i posumnjao na akumulator.
danas cu da probam sa drugim akumulatorom pa cu javiti...
ok,javi sta si napravio...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Los akumulator moze da ti nanese stetu na autu od par stotina eura.Najcesce stradava elektronika,koja bas i nije jeftina.
Pocni od akumulatora, provjeri pri paljenju na koliko V padne napon kad zaverglas. Provjeri kontakte na klemama akumulatora. Vidi one glavate osigurace na akumulatoru da nema korozije.
A sto kolege kazu nije nemoguce da je i tabla, ali ako se to desava i sa osvjetljenjem unutar kabine i svjetlima onda trazi ipak problem sa akumulatorom.