Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Auto je 1997godiste, 2.2 benzin, auto ne pali KTS javlja senzor radilice, gledao sam stvarne vrijednosti i ne cita okretaje tek kad ga malo promrdam po stekeru upali i ugasi se... Kupljen je novi original GM-ov po broju sasije i kad sam ga stavio dam kontakt i pocela blicat mil lampica(sto se prije nije desavalo) i takodjer ne cita okretaje... Mjerio sam otpor na novom senzoru izmedju terminala 1 i 2 otpor je 730ohma isto pokazuje i stari al kad ga "nadjem" na stekeru to je na trenutke. Osiguraci svi ispravni, instalacija u redu s brave kod direktno ide na steker od senzora i tamo ima masu i dvije iz kompa imaju prolaz i ok su.. Svaka pomoc je dobrodosla ako je netko imao takvih problema
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
ako blinka mil lampica imaš problem sa imobilizatorom..
nisam imao takav problem ali sam na esitronicu pročitao da na nekim opelima moraš prijavit senzor radilice kad ga mijenjaš
to me sve nekako i navodi na imobilizator jer je povezan s senzorom radilice, cuo sam i ja za to prijavljivanje i prevrnio sam ja cjeli esitronic za fronteru nisam nasao... ne znam dal bi sta dobio kad bi odradio immo off i dal se to uopce moze na njemu
Ako blinka lampica onda jenesto sa imaobilajzerom!
Proveri dali neko nije dirao kluc,jer ja sam imao na astri kada su menjali bateriju kluca,ispao im transporder i auto je blinkao,za srecu imao je drugi kluc,a isto i ti probaj sa rezervni!
nisam imao takav problem ali sam na esitronicu pročitao da na nekim opelima moraš prijavit senzor radilice kad ga mijenjaš
za frontera netreba nikakvo programiranje
pise li na kojim opelima?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein
Ista manifestacija kvara na omegi 2.016v,menjana 3 senzora radilice na kraju zamenjen ecu. imobilajzer nema veze sa senzorom paljenja on blokira pumpu i dizne a ne paljenje. kod vozila na lpg ako neradi imobilajzer auto normalno radi na lpg/vakumski/ a na benzin ne.
Pokusaj da provuces novu zicu za signalni vod od imobilajzera do kompijutera motora.
Pin na imobilajzer 8 zica plavo crvena
Pin na kompu motora 9 zica plavo crvena.
I naravno proveri mase i napajenje na imo.
Zadnja izmjena od mpservis (10-12-2010 14:02:29)
Ko radi umrece od gladi
evo ujutro krenio dalje ni kts ni opcom se nemoze spojiti javlja gresku u komunikaciji, uticnica ima napajanje, masu isto i komp cak sam probao posebno K i L liniju al nista...
bice da se zakljucao
Pogledaj ti jos jednom napajanja ecu..pozzzzzzz
Pedja.
ima napajanje na pinu 18 ima 30, na pinovima 22 i 27 ima 15
masu ima...
Probaj da udjes sa dijagnostikom u imobiljzer pa da vidis da li prijavljuje neku gresku.
A znači to je ta Frontera?
moguce, ak mislimo na istu...
čekaj, jesi ti išao nju popravljat, ili? Ili si ti Domagoj?
Ja radim s Domagojem... A jesi ti onaj toliko hvaljeni inzinjer koji je trenutno na terenu?
ču "hvaljeni inžinjer"? bitno je problemu pristupiti s razumjevanjem i stvoriti sliku u glavi kako stvar radi. Ali vidim da te neide, ipak će morati doći inžinjer da popravi
znaci to si ti... probat cu jos sutra, lagano shemu i esitronic pored sebe i ispocetka pa cemo vidjeti..
Ako je neko kojim slucajem pre tebe nesto cackao oko imobilajzera, recimo da je brisao kljuceve,a zatim resetovao imobilajzer, jedino resenje su novi kljucevi i novi imo.
Kompijuter motora je odbacio mogucnos da se programira isti kljuc ili stari imo, ili uzeti ceo polovan komplet kljuc, imo i ecu.
Ko radi umrece od gladi
hvala svima, rjeseno je... motorni relej zamjenjen i auto upalio na zub.
kolega @alldecode mislim da se necemo jos upoznat
ma ok, pozdravi mi imenjaka M3, a bilo je i vrijeme da to riješite.