Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
VW Polo 1.0 AER motor iz 99`. Nesto lose radi na leru pomalo sam dize br . obrtaja i dosta mu treba da se stabilizuje ler gas . Cak i kada se zgreje na rad temperaturi povecan mu je ler ( bude oko 1000 o/m).
leprir gasa je skinut i opran ociscen od garezi itd. Zagrejao motor i posle odradio adaptaciju ali greska 01087 je bila i pre i posle ciscenja leptira .
Ima li ko iskustvo sta dalje.
Tko Leti Vredi , Taj Vredi I Zimi !!!!
obrisi gresku pa tek onda uradi adaptaciju
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
Tacno kako gonza napisa adaptaciju neces uspeti odraditi kako treba dok imas gresku..pozzzzz
Pedja.
Tacno kako gonza napisa adaptaciju neces uspeti odraditi kako treba dok imas gresku..pozzzzz
i motor mora biti na radnoj temperaturi
Zadnja izmjena od jabuka (10-12-2010 23:33:09)
Da bi se sprovelo na pravilan nacin osnovno podesavanje trebaju odredjeni uslovi... ako se radi podesavanje na upaljenom motoru temperatura treba da je veca od 79 stepeni... ne sme se dirati pedala gasa, ne sme biti gresaka u 02 a ako ih ima onda ih treba obrisati (posebno ako se radi o gresci osnovno podesavanje nije sprovedeno) pa raditi podesavanje samo na kontaktu jednom i tada nije vazna temperatura motora... a posle toga i na upaljenom autu.
Kanal 098 i 001 je za auta koja imaju sajlu gasa a za ona koja nemaju moze da bude 060, 063 ili 074... ima i 000 za tdi
Kada se pojavi u gornjem desnom uglu "adapt run" a zatim "adapt ok" treba sacekati 15-tak sekundi pa tek tada izaci iz podesavanja i iskljuciti kontakt, ostaviti auto ugasen oko minut i tek posle toga ga upaliti. Ako se radi na kanalu 001 onda prethodno treba uci u 00 potvrditi da se pojavi 000 i onda OK pa tek onda pristupiti podesavanju,inace, pred kraj podesavanja moze doci do nepravilnog rada motora sto je normalno jer klapna "ide" u 3 pozicije.U prvih nekoliko kilometara voznje posle ovoga moze se desiti da ima nepravilnosti u radu:visok gas i sl. ali se to posle samo normalizuje... Odma posle krace voznje treba proveriti polje u kojem ima 000000.. Ako na nekom mestu stoji jedinica npr. "000100" onda nesto ometa sprovodjenje osnovnog podesavanja i ono nije izvrseno na pravilan nacin. Najcesce je to lose ocishcena klapna jer tu ne sme biti zurbe i klapna se mora komplet skinuti i vrlo temeljno ocistiti sa obe strane... usput treba proveriti sva vakum creva, konekciju ( ako treba naprskati sprejem ), itd.
Pedja.
odlicno objasnjeno
OK za čišćenje klapne izvana, ali ako nevalja TP senzor, ako je potrošen nikakvo čišćenje ga nemože spasiti.
Jel griješim?
Čistio sam par klapni i nije dugog vjeka, a čistio sam i TP senzor što se pokazalo boljim radom u leru, ali nema do nove.
Postovane kolege. moze li se naci detaljno objasnjenje za adaptaciju. hvala
post br 5
Ako je odgovor na moje pitanje, post 5. moze pomoc oko odgovora
Ako je odgovor na moje pitanje, post 5. moze pomoc oko odgovora
Ne razumem koji ti deo nije jasan, napishi pa ako ti mogu pomoci tu sam..pozdrav
Pedja.
ima li neki link vezano za adaptaciju sa vcds. volio bih znati komplet proceduru.
Izvinjavam se svima sto nisam napisao ili opisao potpuno moj ostupak za podesavanje klapne gasa pa se pojavio nesporazum .
Gore sam zaboravio upisati da se greska 01087 pojavila pre podesavanja i da sam je pokusao obrisati ali se ponovo javlja. Zatim sam oprao i ocistio ceo leptir sa sprejom za ciscenje (poznata firma proizvodi ovaj pomenuti sprej i jos citavu drugu paletu proizvoda za motorna vozila , ne bi pominjao ime zbog pravila foruma) a zatim sam upalio motor i sacekao da se zagreje do radne temp . Mislim da je 2 puta palio ventilator za hladnjak.
Potom sam ponovo pokusao da obrisem istu gresku 01087 , ali nije moglo te sam ipak uradio adaptaciju sa ugasenim Motorom . Klapna ima sajlu i podesavanje sam uradio na kanalu 98.
Zanima me objasnjenje ako ko ima slicnog iskustva dali je mozda problen sa kompjuterom ili mozda neki kod ...
Zadnja izmjena od Jastrebov (12-12-2010 20:02:14)
probaj dali ti ugasi gresku na hladno pa onda adaptaciju na 001 pa zatim na zagrejanom na 98.
Pedja.
Ima negdje na forumu neko je stavio kompletno upustvo za vcds na našem jeziku, samo treba tražiti
Ne vredi ni na hladno . Mora da je neispravan leptir . Potrazicu neki drugi da probam da zameni pa se javljam sta se desilo.
Hvala svima na komentarima.
pogledaj vakume kod klapne ako ima, bilo bi najbolje da pozajmic. od nekog da probac stavit drugu klapnu
Vakuume sam pregledao i stoje ok . Problem je verovatno u samoj klapni jer nije moguce obrisati onu gresku 01087. Ona stalno stoji pa moracu da vidim i da nije mozda kabel u prekidu . A najbolje bi bilo da probam ceo drugi leptir da promenim pa da vidim onda kako je.
Resio sam napokon problem . Neko je zategao sajlu za gas kod leptira . Kada sam otkacio sajlu tek tad sam uspeo da obrisem gresku 01087. I nije se vise pojavila . Zagrejao sam motor do 88`i posle odradio adaptaciju sa ugasenim motorom. Napokon je proradio normalno ali nije samo to , Neko je jos i pomerao razvodnik pa je bio u kasno ispod 0`. Mislim da je to sve zato jer je pokusavao da namesti ler gas bez diagnostike .
Pozdrav i hvala svima koji su dali komentr na ovo pitanje.