Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Imam pasata 2001. god. sa originalnim ksenonskim farovima. U dva navrata sam mijenjao sijalicu u lijevom faru. Oba puta mi je majstor skidao branik i far kako bi zamjenio sijalicu. Da li je to neophodno, jer sam negdje cuo da se sijalica moze zamjeniti kroz otvor na zastitnoj plastici ispod blatobrana. I da li je moguce da prilikom zamjene sijalica nije dobro "sjela" u leziste, jer mi se cini ga glavni snop baca isuvise desno. Pozdrav.
Moguce je da ne stoji dobro ako ti baca drugacije nego ranije a moguce je i da ta sto si zamenio nije neki kvalitet cim si ih vec 2 menjao a mozda i far ima neku vibraciju.Meljao sam ih i bez skidanja branika..pozzz
Pedja.
Mora se skinuti branik i otpustiti cosak veznika da bi se mogao izvuci far.
Far ima poklopac koga drze sarafi i mora se skinuti.
ja sam isto uvijek skidao branik i far a moguce da ne stoji dobro
Kada ti sreca okrene leda, sutni je u dupe!!!
preko prece,naokolo blize---tako kaze narod i treba mu verovati
ja uvjek skidam branik i far bas radi tig stvari da se ne desi da ne sjedne u kuciste pa da moram radit radit opet isti poso djabe...
u radu je spas a spasa nema
Koliko se sjećam far se skida i bez skidanja branika
slazem se sa kolegom oliverom i ja koliko se secam far moze da se skine bez skidanja branika a sijelica xsenon moze da se zamijeni da se far ne dira
Takodje kazem da se xenon sijalica moze zamjeniti bez skidanja fara,nekad zna da bude malo "guravo" ali uz dobre zivce moze
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!