Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
svremena na vreme kad ugasim auto pezo307 hdi 1.6 2004god. upali mu se ventilator (druga brzina ventilatora) i tako radi tacno 5min. dijagnosticar kaze svi parametri su o.k. ali nezna sta je u pitanju.salje me u verano na brisanje kompjutera(navodno da je zaglupeo) i ponovno ubacivanje softvera. dali neko odprilike zna uzrok paljenja ventilatora. p o m o c. /auto normalno radi a radnu temperaturu pokazuje na odprilike 78c /
Zadnja izmjena od banderas (12-12-2010 21:35:59)
spoji ga na neku drugu dijagnostiku i očitaj greške na ECU ,BSI i na klimi
provjeri koliko ima plina u klimi ,ako ima klimu,a moguće je i da relej zaljepi
spoji ga na neku drugu dijagnostiku i očitaj greške na ECU ,BSI i na klimi
provjeri koliko ima plina u klimi ,ako ima klimu,a moguće je i da relej zaljepi
kakve veze ima klima kad se on upali nevezano dali je klima ukljucena ili ne i nisam spomenuo da nije bitna temperatura motora 10c ili30c ili50c znaci dok je motor jos mlak on ce se upaliti nakon gasenja motora i raditi uvek po 5minuta,a kad skinem +klemu (motor je ugasen) i odmah je vratim ventilator se gasi
kod mnogih auta ventilator hladnjaka je na stalnoj struji i radi sve dok ne spusti temperatu tj dok ne ogladi motor pozdrav
kod mnogih auta ventilator hladnjaka je na stalnoj struji i radi sve dok ne spusti temperatu tj dok ne ogladi motor pozdrav
da,ali po 10 -20 sekundi a ne 5 minuta kao kod mene i bez obzira temp.motora
Osim temperature motora i klime, ventilator se pali i na temperaturu FAP filtera i kad radi regeneraciju. Sad ovako napamet, ovo ti je samo smernica, ali ništa bez pravog majstora sa pravom dijagnostikom.
To se dešava kada vozilo ne završi regeneraciju filtera do kraja, da nebi došlo do zapaljenja itd on ostavi ventilator da radi
ili u najgorem slucaju otisao ti je ecu
To se dešava kada vozilo ne završi regeneraciju filtera do kraja, da nebi došlo do zapaljenja itd on ostavi ventilator da radi
negde sam rpocitao na forumu regeneracija ide od 500 - 700km pređenih , i sad sam zakljucio da se ustvari ventilator i pali u trajanju od 5min.(nakon gasenja auta) posle toliko , odprilike , pređenih km. sta li moze biti u pitanju???
inace ventilator me zeza vec 10-ak meseci,a od pre par meseci stalno mi se pali antipolution fault.i nekad mi ispise od prilike , ekonomic mod. / auto inace ide ko metak 307hdi 1.6 2004g /
Zadnja izmjena od banderas (14-12-2010 20:26:09)
nemoze ti niko pomoci na taj nacin. mozda moze vidovita dzemila sa svrakinog. daj otidji na diagnostiku pa da ti onda neko pomogne. postavljas pitanja i odgovaras. jest ovo nije ono. ovo ima veze ono nema. kad ugasis auto iscupaj kabal sa ventilatora.
Zadnja izmjena od nedim (15-12-2010 20:56:11)