Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Bok svima,
Molim za pomoæ jer me izluðuje a neda mi se svaki tjedan iæi na servis na kompjuter.
Imam dva problema a neznam da li su povezani:
1. Upalila mi se lampica za elektroniku, odnosno upali se kad krenem sa autom, kad ga upalim i stoji na leru ne svijetli
-nakon jednodnevne vožnje pod upaljenom lampicom, na nekih 3500-4000 motor samo odreže snagu, znaèi osjeti se da može i brže u brzini (gas ide dalje), ali jednostavno kao da granica, i tako u svakoj brzini. Npr. u drugoj ga odreže na 40 kmh iako inaèe ide i do 60.
2. Drugo jutro sam ga upalio, više nije rezao snagu, normalno je išao, i onda nakon 30 kilometara bacio je grešku : Electronic Immobilizer Fault i jednostavno kao da je izgubio dovod goriva. Stao sa strane, upalio ga opet, ide normalno.
Imao sam sliènih problema, u servisu su mi rekli stražnja pumpa goriva ima premali pritisak prema pumpi kod motora (uobièajeno 3 bara a ona je davala 0,8 bara), zamjenio sam ju, i radio je par mjeseci normalno bez greške.
Nije moguæe da je otišla i druga u par mjeseci?!?!?!?!
Hvala unaprijed
Bez dijagnostike teško, samo nagaðanja
Da budete up to date:
1. Regulator pritiska goriva, dali znate gdje bi se mogao nabaviti?
2. Nemože proèitati kod sa kljuèa i automatski ga ugasi, probao sa drugim kljuèem, za sad ništa
s kojom diagnostikom si to cito pa nemoze procitati?
regulator ti odgovara i od peugeot pa vidi gdje je jeftiniji.
Da budete up to date:
1. Regulator pritiska goriva, dali znate gdje bi se mogao nabaviti?
2. Nemože proèitati kod sa kljuèa i automatski ga ugasi, probao sa drugim kljuèem, za sad ništa
imam isti problem sa istim autom pa bih zamolio master_n i sve ostale da mi pomognu kako da resim trajno ovaj problem
auto pocne da se gasi za sada uvek u gradskoj voznji,gasi se svaka 2-3min. to traje recimo nekih pola sata i onda normalno predje 500-1000km i opet se pocne desavati ista stvar. dok traje ta misterija auto radi normalno na leru i upali normalno,ponekad se desi da nece odmah ali vec posle 30ak sekundi upali. kada nema problema sa gasenjem auto se ponasa normalno,jutarnje paljenje bez problema,mozda mi malo vise trosi ali to nisam siguran,mozda je to promena zbog vremenskih uslova,stigla zima. da napomenem da sam imao problema sa akumulatorom,bio je los pa me je izdao 2-3 puta,mislim da to ne bi trebalo da ima veze sa ovim ali cisto da napomenem.
bio sam vec 3-4 puta na dijagnostici,jedan od "dijagnosticara" mi je pomenuo isto sto je master_n napisao u poslednjem postu
1. Regulator pritiska goriva
2. Nemože proèitati kod sa kljuèa
ja sam u pocetku mislio da sam sipao lose gorivo ali evo vec treci rezervoar (uvek sipam pun) na tri razlicite pumpe (2 u hrvatskoj jedna u srbiji) i desava se ista stvar,juce sam dosao iz zagreba do novog sada bez problema i u ns mi se ugasio,to je vec cetvrti put da mi se desava na slican nacin
sta da kazem - pomagajte dobri ljudi
1. Znači kod mene je bio problem regulatora gasa na bosch pumpi, u ovlaštenom servisu u Zagrebu dođe cca. 3500 kn, bosch pumpa nekih 7500 kn.
Problem sam rješio tako da sam kupio repariranu bosch pumpu koja sa sobom odmah ima i taj regulator i oboje me došlo 300 eura, tako da sad imam rezervnu bosch pumpu.
Uglavnom, čak ni u ovlaštenom servisu (njih dva) nisu uspjeli rješiti problem, nego su konstantno govorili da mi ne funkcionira kompletan dovod goriva što bi značilo od pumpe goriva na rezervaru do bosch pumpe.
Na kraju sam eliminacijom sa svojim mehaničarem rješio problem, odnosnom izbacivanjem sve te moćne elektronike koja tako fanatastično služi na francuskim vozilima.
2. Problem sa ključem koliko sam uspio skužiti jer da nebitno kad, znači može biti u vožnji, u paljenju, ili samo dok daješ kontakt, procesor od auta ne uspije pročitati kod sa ključa, i gasi sve funkcije odnosno struju što je kao prevencije krađe.
Srećom u nesreći, problem rješio gubitkom ključa pa su mi morali kodirati novi, od tada nemam problema sa time.
Ali najbolji problem kako da rješiš sve, je da prodaš citroena/peugeota i slične kramarije koja ždere dijelove.
Do sada sam na tom citroenu promijenio preko 2000 eura dijelova, s tim da sam imao maksimalne rabate + praktički nisam plaćao majstora koji mi je to sve mijenjao.
Zadnjih godinu dana vozim japanca starog 20 godina, i nebi vjerovao, sa njim bi se prije usudio otići na put od 1000 km nego sa ovim citroenom.
hvala na brzom odgovoru,i ja sam u razgovoru sa majstorima dosao do zakljucka da je regulator pritiska na bosh pumpi,sutra idem kod "bosiste" da mi to proveri pre nego sto kupim deo. Inace je cena tog dela kod nas 15000din,to je cca 140e
sto se tice zamene auta,pre ovog auta sam 4-5god vozio golf 2,prezadovoljan sam bio sa autom,naravno nije udoban kao ovaj pikaso ali sam ja ipak bio zadovoljan i siguran sa njim,na put oko sveta bez problema... ali promenilo se okruzenje,zena,jedno dete,drugo na putu,pas...sve to zahteva noviji udobniji i veci auto,zato sam pre nesto vise od pola godine kupio pikasa i psihicki sam se pripremio (koliko je to moguce) na ovakve gluposti posto vise ne prave auto koji ce da se vozi 20god (kao pomenuti golf)...
ha ha
prodaj pikaso
izbaci psa
vrati golf 2
= uzivaj
pozzzz,imam slucaj slican,dotjeran mi je pikaso u radionu "isti ovakav"2002 je god.2.0 itd kao u temi i problem je takav da se cesto ugasi a nekad upali odmah a nekad duze vergla.prije par dana su mu u ovlastenom mjenjali regulator pritiska al eto nije rjeseno a ja nisam jos nista gledao osim sto sam kacio na multidijag i ocitao je samo 1 gresku a to je immo sto je vjerovatno posljedica duzeg anlasovanja.
imal neki savjet za ovog francuza ako je neko rjesavao,ispade da nije do regulatora.
sutra cu ga spojiti sa lexiom da vidim sta kaze i malo parametre pogledati al iako mislim da je do dovoda goriva,dobavna pumpa il nesto sl. u sistemu dovoda opet bi mi dobrodosao savjet.
LP.
ajde daj gresku i parametre u radu..sta se desava sqa pritiskom na railu pre gasenja ,koliko je u odnosu na yadati..pa ces dobiti tacan odgovor..
best regards!
je napisao skrivenu poruku za korisnika: mb73
koliki ti je rail tlak na verglanju?
Nisam bas imao vremena za njega danas al sam uradio test voznju i dosta je radio na leru al nije mi se gasio.
Od gresaka i lexia kaze samo immo i to permanent i cudno mi je sto mi je sto je ponavjja a zasad uredno pali.da ga nezeza bas immo?
Nisam javio da mi je ponovo dovezeno auto i sad sam ga ulovio sa greskom senzora pritiska goriva koji sam zamjeniopolovnim i sad je ok,auto se vozi duze vrijeme bez problema,pregledao sam mu kuciste filtera goriva kod kojeg nema prisustva opiljaka.
Tu postoji logicna popravka,nema veze ni sa regulatorom ni sa senzorom,vozice se nekoliko dana,i eto ga opet...
Pa koja je,voza se vec duze vrijeme bez problema,nadam se da nece biti problema.
Ako se vozi duze vreme verovatno da si resio problem.Imao sam slican prolem na picasu.Tek posto sam kupio auto bio je na rezervi i povukao prljavstinu u reg pritiska i isto se tako gasio.problem je resen ciscenjem regulatora pritiska,zamenom mfiltera goriva i naravno skidanjem pumpe za gorivo u rezervoaru i ciscenjem rezervoara.Od tada sam presao oko 10000km bez problema.
Rijesen je problem jer jos uvijek je sve ok.