Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
imam problem pa ako je netko ima slocan nek pomogne.
naime izgubio sam snagu kod auta, posle zamjene zupcastog remena, vodene pumpe i spanera.
vozim auto godinu dana i vozio je super posle zamjene nije mi auto kakvo sam imao jednostavno nema start .
kad stisnem gas on polako ubrzaje.A prije dok nisam isao kod majstora kad stisnem gas on odsjeca reze.
isao sam na diagnostiku i pokazalo je da ima gresku na adetiv,ljudi su provjeerili ima pola boce al nisu nasli kvar zasto nema starta i zasto nevuce kao prije.
Pa jednostavno vrati vozilo onome koji ti je menjao kais-ramen-uzubljenje!
imam problem pa ako je netko ima slocan nek pomogne.
naime izgubio sam snagu kod auta, posle zamjene zupcastog remena, vodene pumpe i spanera.
vozim auto godinu dana i vozio je super posle zamjene nije mi auto kakvo sam imao jednostavno nema start .
kad stisnem gas on polako ubrzaje.A prije dok nisam isao kod majstora kad stisnem gas on odsjeca reze.
isao sam na diagnostiku i pokazalo je da ima gresku na adetiv,ljudi su provjeerili ima pola boce al nisu nasli kvar zasto nema starta i zasto nevuce kao prije.
Zadnja izmjena od kiredelcevo (04-08-2010 22:25:23)
da to sam odradio ljudi nisu nista dirali osim kaisa i vodene pumpe.
otisao sam i pitao druge majstore i kazu da nemoze biti do remena i vodene pumpe, jer da je tu netko pogresio auto nebi upalilo u opste.
nek ti provjere crijeva usisa zraka i vakume , možda je koje sluèajno ispalo kod zamjene remena...
probaj pogledati crijevo koje ide prema turbini ispod vjetrobranskog stakla negdje na sredini, možda se razdvojilo na spoju. isto se i meni dogadjalo i kad sam pricvrstil crijevo dalje sve u redu
cao Senade,
Reci mi jesi li resio problem posto i ja imam isti problem kao i ti ?
Posle zamene rebrastog kaisa motorra imam samo probleme.
najvjerovatnije nije dobro uzubljen remen,preskocio koji zub pozdrav
Neverujem da je prezubio za koji zub, vise je moguce da nisu na bregasti lepo nastelovali onu remenicu sa tri flakaste rupe .....
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
motor radi dobro i palenje je bez problema samo sto ne vuce i jednostavno ide ko da je neki obican golf 1 bez turbine.
kad stisnem gas on polako ubrzaje i ne ide kako treba.
motor radi dobro i palenje je bez problema samo sto ne vuce i jednostavno ide ko da je neki obican golf 1 bez turbine.
kad stisnem gas on polako ubrzaje i ne ide kako treba.
provjeri vakum ventilu i crijeva na prvom ventilu odozdo prema gore (izmedju hladnjaka i motora. imas ih 4). jedno crijevo dolazi sa vakum rezervara a izlau ti ide na turbinu pa vidi da nije spalo sa turbine. to mozes i sam. provjeri napajanje unimerom na vakum ventilu (5V). kontakti znaju oksidirati.
provjeri vakum posudu da nije napukla (ispod filtera vazduha). mada bi moglo biti i do protokomjera?
Zadnja izmjena od nedim (13-12-2010 10:52:46)
prvo na dijgnostiku da se vidi kakav je pritisak turba
Pokusao sam 2 diagnoze koje kazu
P2563 - Turbo pressure senzor
P2565 - Turbo pressure signal short circuit to positive or valve not connected
a preko PP2000
Permanent fault: Turbo repeat signal valve position too distant in relation to the reference value
Permanent fault. Turbo position repeat signal Position repeat voltage too high
Pregledaj ti instalaciju ali ujutro kad dodješ na posao , ne pred kraj radnog vremena
zamjeni gore pomenuti vakum ventil i vozi. cijena oko 100 km.
Pokusao sam 2 diagnoze koje kazu
P2563 - Turbo pressure senzor
P2565 - Turbo pressure signal short circuit to positive or valve not connecteda preko PP2000
Permanent fault: Turbo repeat signal valve position too distant in relation to the reference value
Permanent fault. Turbo position repeat signal Position repeat voltage too high
Danas sam testirao opet i primetio da kad iskljucim auto dok vozim i odmah opet ga stavim u kontakt i upalim motorr dobija snagu alo to traje jamo jos nekih par stotina metara i opet gubi snagu.
Neshto sto sam primetio je i ono dok dajem gas onda ima neikh prekida ko da ima vazduh u rezervoar.
neki drugi savet ?
P2563:
- Greška signala stvarnog položaja turba : Negativno odstupanje između zadanog i izmjerenog položaja turba
- Negativno odstupanje tijekom 5 s između zadanog i stvarnog položaja turba: izmjereni položaj veći je od zadanog položaja za 20% (previše tlaka prednabijanja)
- Glavne moguće primjedbe stranke: Buka, Malo povišena potrošnja nafte, Nedostatak snage
- Sumnjiva područja: Davač stvarnog položaja turbokompresora, Električno ožičenje, Konektor, Problem vakuuma, Blokirana promjenjiva geometrija turbokompresora, Filter za čestice, Dozator zraka
P2565:
- Signal stvarnog položaja turbokompresora : Napon veći od maksimalnog praga
- Napon veći od 4,9 V dulje od 500 ms
- Glavne moguće primjedbe stranke: Zvukovi, Malo povišena potrošnja nafte, Nedostatak snage
- Sumnjiva područja: Davač stvarnog položaja turbokompresora, Električno ožičenje, Konektor, Osigurač
ovo nema veze sa naftom. provjeri prvi vakum ventil odozdo (oksidacija konektora) i crijevo vakuma od vakum ventila do ulaza u turbinu (da nije otkinuto, spalo sa turbine ili sa vakum ventila). ili ti je izgorio vakum ventil. on nevidi polozaj krilaca turbine a krilcima upravlja taj vakum ventil. nema prekida u dotoku nafte nego turbina izgubi snagu pa imas osjecaj da nestane nafte a to je vjerujmi sasvim drugi osjecaj. kod tebe na leru radi normalno. jesam li upravu?
P2563:
- Greška signala stvarnog položaja turba : Negativno odstupanje između zadanog i izmjerenog položaja turba
- Negativno odstupanje tijekom 5 s između zadanog i stvarnog položaja turba: izmjereni položaj veći je od zadanog položaja za 20% (previše tlaka prednabijanja)
- Glavne moguće primjedbe stranke: Buka, Malo povišena potrošnja nafte, Nedostatak snage
- Sumnjiva područja: Davač stvarnog položaja turbokompresora, Električno ožičenje, Konektor, Problem vakuuma, Blokirana promjenjiva geometrija turbokompresora, Filter za čestice, Dozator zraka
P2565:
- Signal stvarnog položaja turbokompresora : Napon veći od maksimalnog praga
- Napon veći od 4,9 V dulje od 500 ms
- Glavne moguće primjedbe stranke: Zvukovi, Malo povišena potrošnja nafte, Nedostatak snage
- Sumnjiva područja: Davač stvarnog položaja turbokompresora, Električno ožičenje, Konektor, Osiguračovo nema veze sa naftom. provjeri prvi vakum ventil odozdo (oksidacija konektora) i crijevo vakuma od vakum ventila do ulaza u turbinu (da nije otkinuto, spalo sa turbine ili sa vakum ventila). ili ti je izgorio vakum ventil. on nevidi polozaj krilaca turbine a krilcima upravlja taj vakum ventil. nema prekida u dotoku nafte nego turbina izgubi snagu pa imas osjecaj da nestane nafte a to je vjerujmi sasvim drugi osjecaj. kod tebe na leru radi normalno. jesam li upravu?
Da sve je ok kada je u ler samo kada je u brzini dok ga vozim imam taj problem.
Moze li neko da mi kaze da li ima neko crijevo vazduha blizu poklopca rebrastog kaisa jer ovaj problem je poceo odmah posle sto neki glupi majstor je stelovao palenje preko rebrastog kaisa pa sam poceo da sumnjam da nije on dirao nesto pored rebrastog kaisa.
1.6 ili 2.0 hdi ? hmmm glupi majstor??? malo sam alergican na tu izjavu
Zadnja izmjena od gonza (18-12-2010 00:42:14)
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
1.6 ili 2.0 hdi ? hmmm glupi majstor??? malo sam alergican na tu izjavu
to je 2.0 HDI 16, 100KW, RHR motor.
da kazem glupi majstor posto koliko sam ja primjetio on nema pojama o novim Peugeot motorima ali sada je malo kasno za mene posto je on vec nesto uradio sto mi je doneo ove probleme ali ne zna ni sam u cemu je problem.
Zadnja izmjena od pug (18-12-2010 01:27:17)
majstori su krivi tu veruj da sam gledao kako su zupcili stavi 1cil do zupcastog na paljenje a treba tu stavit na vagu...
@)).....
prvi do menjaca
Pirke
kako kaze reuf,petljaju se dje im nije mjesto.
majstore verij da je bio uzupcen kao golf 1cil do zupcastog i to jos biljezene remenice kirnerom tackane...a tek na juga ravodnik podese dobro...
prvi do menjaca
@)).....