Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pre nekoliko dana mi se prvi put desilo da prilikom startovanja auta (passat b5 1.9 tdi 90Ks, 1999 god.) na tabli pojavila crvena lampica sa znakom upozorenja koja je blinkala i takodje je bila upaljena lampica od abs-a. Posle par sekundi je nestalo sve to i tog dana sam palio i gasio auto vise puta nije se vise pojavljivalo. Medjuti svaki sledeci dan kada prvi put palim auto , ponovi mi se isto, u toku dana upozorenje se vise ne pojavljuje, nego samo kada ga prvi put startujem odnosno kad je hladan.
Isao sam na dijagnostiku i ne pokazuje gresku.
Inače, proverio sam ulje za kočnice nivo je izmedju min i max.
Da li neko ima pojma u čemu može biti problem?
taj kvar se trazi na prepad kad se desi da popali lampe od abs tad ga fataj na dijag i mora reci kvar...
@)).....
pokusaj nasut ulje na maxmum
ako pali lampicu od ABS-a, mora memorirati kvar,probaj sa nekom drugom dijagnostikom
moracu definitivno na neku drugu dijagnostiku, mada sto je najcudnije abs radi normalno. Cuo sam da passat i A4 98-99 god hoce da imaju problem sa abs modulom
Zadnja izmjena od box (14-12-2010 00:42:43)
da,dobro si čuo
ako pali lampicu od ABS-a znači da ima kvar ali ga nemora zapisati, jer je na tim autima to poznat problem s elektronikom.
Tako ko zna šta je zna i popravit
zamjeni akumulator ili ga napuni,to ti registrira pad napona........
Zadnja izmjena od TNTTUNING (14-12-2010 00:28:04)
ako lampica svijetli mora imat grešku a abs-u.. imao sam jednog sharana kod kojeg je svijetlila lampica i bio je problem u instrument tabli...ali kod passata nebi to očekivao nego mislim da je problem oko releja abs-a koji se nalazi u samom modulu..pa možda zato ne memorira nikakvu grešku
kakav relej u samom modulu od pasata? taj relej bi bas volio da vidim
a za ovog sto je startovao temu - to ti je drug slab akumulator i pad napona, izdvoji par eura za akumulator i nesikiraj se
Takodje mislim da je do akumulatora...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
Slazem se sa kolegama imas pad napona i on na kratko upali lampice abs-a.
Imao sam bas isti slucaj.
Hvala svima na savetima, posto mi je akumulator jos pod garancijom odnecu ga sutra na proveru a uzecu od njih drugi na koriscenje. Javljam da li je to u pitanju
99% problem u elektronici od abs-a..kao sto netko od kogea reče tko ima iskustvo zna o cemu je rijec
postoji velika volja....
Čest kvar kod tih pasata modul abs-a
Sad tek ponekad upali lampicu, ali posle ce biti sve cesce i cesce... modul ABSa!
ja sam ipak misljenja da provjera treba se izvrisi prije neg se eto reda radi skine abs modul, treba valjda da ima sve svoj tok zato druze provjeri jel ti akumulator dobar puni li, nek ga testiraju i pri verglanju.
najlakse mu je sad skinut abs modul i na popravku pa ako nebude do njega onda tek sitnice provjeravat vezane uz napon?
prvo treba ove sitnice provjerit jer velika je mogucnost i da je do napona posebno kao sto kaze ujutro mu se to desava kad je hladno i kod prvog paljenja samo na kratko....
probaj istekati konektor sa senzora za kolicinu ulja na posudi ulja za kocnice.
imao sam slucaj da pali upozorene iako ima ulja....
Promenjen akumulator i sad je sve ok, nema vise problema
evo vidiš......a ne centrala ili neznam šta su sve neki spominjali.....
evo vidiš......a ne centrala ili neznam šta su sve neki spominjali.....
tocno tako, ovde uleta ima bas bezvezeni umjesto da se krene od banalni stvari ka vecim kao sto sama logika i nalaze, neki bi odma skidali centrale